A yourKonecranes.com portál megjeleníti a baden-wuerttembergi legnagyobb villamosenergia-erőmű 260 darujának és emelőjének szervizinformációit és adatait. 

A Grosskraftwerk Mannheim AG (GKM) energiát termel és távfűtést biztosít a virágzó Rhine-Neckar városi régiónak. Összetett folyamatok támogatják az erőmű működését, beleértve, az ipari daruk és emelők nagyméretű flottáját. A megbízható működésük kiemelten fontos, hiszen mindig készen kell állni a használatukra, amennyiben javításra van szükség a GKM-nél. Ebből kifolyólag közel 260 egységnek van szüksége karbantartásra és biztonsági ellenőrzésre éves rendszerességgel. A GKM a Konecranes daruspecialistáinak szakértelmére hagyatkozik. A yourKonecranes.com ügyfélportálnak köszönhetően a karbantartási folyamat sokkal hatékonyabbá válik, így a GKM szem előtt tarthatja mind a 260 egységet online.

A GKM erőművének 9-es egysége, amelyet 2015-ben kapcsoltak a hálózatra, a világ egyik leghatékonyabb széntüzelésű erőműve, 70%-os hatékonysággal. A szállítási, karbantartási és emelési feladatokhoz a GKM 260 daruból és emelőből (számos típusból és gyártótól) álló rendszert használ – ez egy hatalmas flotta. A berendezések megbízhatósága kulcsfontosságú. Így a flotta karbantartására és ellenőrzésére a GKM a Konecranes-t, a világ egyik vezető daru- és emelőgyártóját bízta meg.

 

Teljes karbantartási folyamat: minden daru online megtekinthető
A 260 daru és emelő mindegyikének – az egyszerű láncos csigától egészen a 300 tonnás emelődaruig, amelyeket a Konecranes szakértői telepítettek az új, 9-es erőművi egységnél – éves biztonsági ellenőrzésre (UVV) és karbantartásra van szüksége. Hogyan lehetséges gyors, biztonságos és teljes átláthatóságot biztosítani egy ekkora méretű daru- és emelőflotta esetében? Az iparágvezető felhőalapú ügyfélportállal, a yourKonecranes.com-mal, ez lehetséges – függetlenül a daruk és emelők számától.

Időpontok – tökéletesen összehangolva a működési folyamatokkal
Minden év elején a Konecranes szakértői a GKM-mel együttműködve meghatározzák a karbantartási és biztonsági ellenőrzési időpontokat. „Összetett folyamatok támogatják az energiaellátást. Egy példa: Évente mintegy 3 millió tonna keményszén szükséges a kazánok üzemeltetéséhez. Rakodási hidakra kell helyezni, tárolni, majd végül elszállítani a négy erőmű-egységeihez a szállítószalag-rendszer segítségével a megfelelő időben.

Ezen egységek karbantartásához és javításához kulcsfontosságúak a megbízható daruk és emelők”, mondta Michael Griesheimer, aki a létesítmények karbantartásáért felelős a GKM-nél. A szolgáltatási megbízások tervezésekor a működési folyamatokat részletesen megfigyelik, így egy optimális karbantartási időpontot tűznek ki. A yourKonecranes.com weboldalon a GKM nyomon követheti az időpontokat. Továbbá, a weboldalon keresztül online szervizkérelmek is leadhatóak.

Karbantartás – típustól és gyártótól függetlenül
A GKM darui és emelői eltérő kialakítással, gyártókkal és előzményekkel rendelkeznek. Ez egyéni szükségleteket kíván meg, így a Konecranes-nek mérlegelnie kell ezt az ellenőrzéseknél. Az összes egység karbantartása és ellenőrzése érdekében a Konecranes szerviztechnikusai hozzávetőlegesen három hónapot töltenek a GKM-nél. A yourKonecranes.com weboldalnak köszönhetően a daruszakértők mobil hozzáféréssel rendelkeznek az összes adathoz – a műszaki adatoktól a teszteredményekig – okostelefonon vagy táblagépen, attól függetlenül, hogy hol tartózkodnak az erőmű hatalmas területén. Az ellenőrzések során a szerviztechnikusok frissítik az egység adatait a portálon, így a GKM nyomon követheti az összes karbantartási munkálat állapotát a szerviznaplóban.

Dokumentáció – 260 daru és emelő folyamatosan szem előtt
A karbantartási munkálatokat követően a Konecranes tesztjelentéseket hoz létre a 260 daru és emelő számára, valamint tanácsokat nyújt az egységek további optimalizációjával kapcsolatban. Továbbá, a GKM online hozzáférhet az összes jelentéshez a yourKonecranes.com weboldalon. Kiemelten hasznos: A keresés funkcióval az egységeket sorba lehet rendezni számos követelmény szerint, mint a karbantartási prioritás, utolsó tevékenységek, vagy újonnan kérelmezett szolgáltatások.

Karbantartás – hatékonyan, az állapot értékelésével
A daruk és emelők teljes elérhetősége kiemelten fontos a GKM precízen időzített termelési folyamataihoz. Így a Konecranes szakértői már az ellenőrzések során felmérik az egyéni egységek állapotát. Amennyiben egy egység működése kockázatos vagy hibához vezethet, gyors lépésre van szükség.” A daruk és emelők a GKM négy erőművi egységéhez vannak rendelve a yourKonecranes.com weboldalon. Így a felelős részlegek értesítéseket kapnak gyorsan és egyszerűen, így a javítások megrendelése időben megtörténhet.

„Összetett folyamatok biztosítják a négy erőmű-egység hatékony működését. Ennek érdekében hagyatkoznunk kell daruink és emelőink megbízhatóságára. Kihívást jelent 260 darurendszer és emelőegység szem előtt tartása”, mondta Michael Griesheimer. „A yourKonecranes.com ügyfélportál segítségével bármikor pontosan megismerhetjük az összes egység állapotát. A Konecranes aktívan támogat minket, törekszik a portál optimalizálására és tanácsokkal lát el tapasztalataik alapján, így az egységeink bármikor használhatják.”

„A yourKonecranes.com portál jelentősen elősegíti a teljes folyamatot a mannheimi erőműnél. Magyarországon ügyfeleink a yourKONECRANES ügyfélportált használják, amely elősegíti a gyors és egyszerű hozzáférést a darukarbantartási adatokhoz, a TRUCONNECT felhasználási adatokhoz, a karbantartási adatokhoz és az egységek részleteihez. Az összegyűjtött adatok gyorsan megjeleníthetők, elemezhetők és elküldhetők, elősegítve a gyors karbantartási döntéseket”, tette hozzá Héjja Attila, Konecranes Kft – Disctrict Manager, Budapest.

A Konecranes a világ egyik vezető márkája a Lifting Businesses™ csoportban és innovatív emelési technológiai megoldásokkal látja el a termelési vállalatokat és folyamatgyártókat, valamint hajógyárakat és kikötőket. A termelékenységnövelő emelési megoldások mellett a Konecranes személyre szabott szolgáltatásokat is nyújt az emelőgépek teljes palettáján. A Konecranes 16 200 alkalmazottat foglalkoztat 600 helyen 50 országban. A Konecranes részvényeit a Helsinki Értéktőzsdén (Nasdaq Helsinki Ltd) jegyzik KCR1V rövidítéssel.

 

További információk:

 

Attila Héjja

Konecranes Kft – Disctrict Manager, Budapest

 

Késmárk u. 14/b

H-1158 Budapest

Hungary

Tel.: +36 1 555 5270

Fax: +36 1 555 5280

hungary@konecranes.com

www.konecranes.hu