A debreceni déli ipari övezetben helyezték el a BHS Trans Kft. új logisztikai központjának alapkövét – írja az MTI.

A kormány a munkahelyteremtő beruházásokat, a beruházó vállalatokat támogatja – mondta el az alapkőletételen jelen lévő Szijjártó Péter  külgazdasági és külügyminiszter. Megjegyezve: a BHS Trans az ország négy településén épít az idén logisztikai központot összesen 7,6 milliárd forintos beruházással, mellyel 165 új munkahelyet teremt. A beruházásokat a kormány 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segíti.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a nyitott magyar gazdaságban fontosak a nemzetközi cégek, de a magyar gazdaság lelkét a magyar tulajdonban lévő vállalatok adják – közölte Szijjártó. Hozzátette: egyre több magyar vállalat sikeres, versenyképes külföldön is, szerinte ilyen a Hell-csoport, amelynek stratégiai partnere a belföldön 500 kamionnal rendelkező BHS Trans Kft.

Elismerően szólt arról, hogy a BHS Trans az ország öt különböző pontján indít beruházást, ebből négy városban, köztük Debrecenben logisztikai központot hoz létre, összesen 22 ezer négyzetméter alapterületű csarnokkal és kétezer négyzetméter irodaházzal.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett arra, hogy a BHS Trans logisztikai központjának is helyet adó déli iparterület fejlesztését mindössze négy évvel ezelőtt indították el, és eddig már 1200 munkahely létrejöttét segítik az ott épülő vagy már működő gyárak.

Blága Zsolt, a BHS Trans Kft. senior logisztikai igazgatója felidézte: 2011 tavaszán azt a célt tűzték ki, hogy a logisztikai szegmens egyik maghatározó szereplőjévé váljanak. Azóta ez megvalósult – szögezte le.

 

Forrás: autoszektor.hu