Évszázados hagyomány a világon, hogy egyes foglalkozások, amelyeket a benne dolgozók hivatásként élnek meg, minden évben egyszer egy kijelölt napon megemlékeznek szakmájukról, hivatásukról. Az újkori Magyarországon is hagyományosan bevezetésre került több hivatás esetében. Pl.: pedagógusok, tűzoltók, közigazgatási dolgozók, katonák, stb.

A Logisztika Napja, mint hivatásrendi nap Európában Németországban került először bevezetésre a német logisztikai szövetség (BVL) kezdeményezésére. 2012- től Magyarország is átvette ezt a szép szokást, és azóta minden év áprilisában a magyar logisztikusok is ünneplik a hivatásukat. Az ünneplésnek még nem alakult ki gyakorlata, minden szakmai szervezet, vállalat önállóan alakítja ki programját, ezért nagyon színes a Logisztika Napi események kínálata: rendezvények, konferenciák, logisztikai központ látogatások, cégbemutatók, stb.

 

A Magyar Logisztikai Egyesület a Logisztika napi programjaival kezdetektől a fiatalokat célozta meg kifejezetten abból a célból, hogy minél több fiatalember kedvelje, szeresse meg és felnőtt korában válassza hivatásul ezt a szép szakmát.

A 2018 évi programunkra olyan logisztikai szolgáltató céget kerestünk, amely a szakma élvonalába tartozik, innovatív vezetése van, korszerű eszközparkkal rendelkezik, fejlődése töretlen, többszörös Business Superbrands díjas, számos szakmai díj és elismerés büszke tulajdonosa, és nem utolsó sorban magyar családi tulajdonban van kezdetektől. Két logisztikai központja van, Hatvanban és Hegyeshalomban összesen 8000m2 + 32300m2  A osztályú épület+ 24 ha földterület(az utóbbit a közelmúltban vásárolta meg a Prologis-tól)

Fentiek miatt az MLE fiatal tagjai 2018. április 19-én a Horváth Rudolf Intertransportnál tartottak látogatást a 2018-as Logisztika Napja keretében. A látogatás kezdeteként a központi épületben Horváth Rudolf úr tulajdonos köszöntője után Horváth László raktárvezető tartott előadást melyben bemutatta röviden a vállalatot alapítás óta, melyet röviden az alábbiakban összefoglalunk:

A Horváth család egyéni vállalkozóként már 1986-tól foglalkozik belföldi, 1992-től nemzetközi árufuvarozással, a további fejlődési lehetőségek érdekében pedig 1995-ben korlátolt felelősségű társasággá alakították át a céget. A kft. fő tevékenységei: nemzetközi és belföldi közúti árufuvarozás, szállítmányozás és raktározás. A jobb megközelíthetőség és egyszerűbb munkaszervezés érdekében 2000 novemberében székhelyüket Csányról Gyöngyösre tették át, majd főbb partnereik jobb logisztikai kiszolgálása érdekében 2010 novemberétől a Hatvani Ipari Parkba telepítették a tevékenységet. Telephelyük az M3 autópálya mellett található, közel a 21-es, 32-es és a hatvani elkerülő úthoz, így igen könnyen megközelíthető. A hatvani telephelyen a két logisztikai csarnokkal együtt található a központi irodaépület és a 23 000 m²-es kamionparkoló. A társaság 2002 óta korszerű kamionmosóval, gépjárműjavító-szerviz diagnosztikai műhellyel és kettő, összességében 60 000 literes kapacitású saját üzemanyagtöltő állomással rendelkezik. 2003-ban üzleti tevékenységüket logisztikai szolgáltatásokkal bővítették ki. Az első logisztikai központjuk a Gyöngyösi Ipari Parkban található, melynek megközelítése nagyon egyszerű (M3 autópálya Gyöngyös-Kelet kijárat). További logisztikai tevékenységet pedig a Hatvani Ipari Parkban található (M3 autópálya kerekharaszti vagy Hatvan 21-es úti lehajtók), csarnokaikban végzik. Az előadás során a résztvevők hallhattak a nemzetközi közúti árufuvarozás sajátosságairól, nehézségeiről, szépségeiről is.

A látogatás a raktárakban folytatódott Horváth László raktárvezető és Holló Dániel raktárvezető helyettes vezetésével. Itt megismerkedhettek a fiatal szakemberek a különböző tárolási módokkal, tanulmányozhatták a korszerű targoncák működését és üzemeltetésének feltételeit.              Megtekintettek cross-docking tevékenységet, illetve járműből ki és be rakodást. Megismerhették a logisztikai központ Online tűzjelző rendszerét, az IP alapú biztonságtechnikai/betörésvédelmi hálózat, valamint a nedves sprinkler (tűzoltó rendszert) is.

Láthattak korszerű járműparkot, diszpécserközpontot és korszerű logisztikai tevékenységet, valamint egy példa értékű üzleti modellt, amelyben egy kis családi vállalkozásból sikeres, jelentős méretű nemzetközi logisztikai szolgáltató vállalat jött létre, amely ebben az évben harminc éves.Bízunk abban, hogy a jelenlévők között is inspirációt kapott valaki, hogy elinduljon hasonló úton, mint a Horváth Rudolf Intertransport Zrt. tulajdonosai egykoron.

A 2018.-évi Logisztika Napja programot és a delegációt Dr.Keszthelyi Gyula nyugállományú mérnök-dandártábornok a Magyar Logisztikai Egyesület Elnökségi Tagja vezette.

Köszönjük a vendéglátást!