Az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) a TransFER Vienna–Scandinavia összeköttetéssel akár heti négy vasúti fuvart indít Bécs és Skandinávia között, így összekötve Ausztriát az észak-európai térséggel. Ennek köszönhetően a biztonságos, megbízható és környezetbarát vasúti árufuvarozási szolgáltatások teljes kínálata biztosított.

End-to-end logisztikai megoldások Ausztria és Skandinávia között

Trelleborgot, Svédország legdélibb városát és egyben kikötőjét Skandinávia és Észak-Európa összekötő kapujaként is emlegetik, valamint a város kompkikötője központi átrakópont a vasúti és vízi árufuvarozás között. Az RCG új TransFER Vienna–Scandinavia összeköttetésével közvetlen kapcsolatot biztosít a skandináv térséghez. A járat most a bécsi központi rendező pályaudvarról megszakítás nélkül közlekedik a Balti-tengernél fekvő Rostockig. Itt a vasútról átrakott áru a naponta kétszer közlekedő kompjáraton jut el Trelleborgba, majd onnan az árutovábbítás egyes kocsi fuvarozással biztosított, ezáltal megvalósítva a fenntartható end-to-end logisztikai megoldásokat az egész skandináv térségben. A komp-összeköttetést és az árutovábbítást partnervállalatunk, a Green Cargo szervezi.

A rövid menetidők ideális választássá teszik a vasúti fuvarozást

A RCG ezáltal nemcsak egy hidat épít az Ausztria és Skandinávia közötti konvencionális forgalmak számára, hanem le is rövidíti a fuvarozási időt Bécs és Trelleborg között. Az folyamatos, magas minőségű, nemzetközi saját vontatási kapacitásunkkal, valamint a 25 órás fuvarozási idővel jelentős versenyelőnyt teremtünk ügyfeleinknek Bécs és Rostock között. A TransFER Vienna–Scandinavia szolgáltatásunkkal biztonságos, megbízható és környezetbarát fuvarozási megoldások teljes kínálata elérhető minden iparág termékei, valamint veszélyes áruk továbbítására Ausztria és Skandinávia között. A bécsi központi rendező pályaudvar által – amely Dél- és Délkelet-Európát érintő árufuvarozás fordítókorongja – lehetőség nyílik az RCG belföldi és nemzetközi hálózatába történő közvetlen bekapcsolódásra, ezzel összekapcsolva Észak-, Közép-, Dél- és Délkelet-Európa piacait.

Rail Cargo Group: Az ÖBB árufuvarozási üzletága

A Rail Cargo Groupot 8500 kollégájával, Európa-szerte megtalálható telephelyeivel és 2,3 milliárd eurós bevételével Európa vezető vasútlogisztikai vállalatai között tartják számon. A Rail Cargo Group partnereivel együttműködve átfogó, háztól házig történő logisztikai szolgáltatásokat kínál Európában, illetve Ázsiában is, összekötve így az európai csomópontokat és kikötőket Oroszország, Törökország, sőt Kína virágzó gazdasági központjaival. A Rail Cargo Group operatív vezető vállalata a Rail Cargo Austria AG.

ÖBB: Ausztria legnagyobb mobilitási szolgáltatója

Kiterjedt szolgáltatóként az ÖBB-Konszern évente 459 millió utast szállít és 115 millió tonna árut fuvaroz környezetbarát módon. A vasúttal utazók a közlekedés kifejezetten környezetbarát módját választják, hiszen a vontatási áramellátás 100 százaléka megújuló energiaforrásból származik. 2017-ben az ÖBB mintegy 96 százalékos pontossággal Európa legpontosabb vasútjai közé tartozott. A vállalat 41 107 munkatársa (valamint további 1900 szakmunkás gyakornok) gondoskodik arról, hogy a napi körülbelül 1,3 millió utas biztonságban elérje úticélját. A Konszern stratégiai vezető vállalata az ÖBB-Holding AG.

Forrás