2019.04.11.

Az elmúlt években a Logisztika Napjai rendezvény elengedhetetlen részévé vált a Magyar Logisztikai Egyesület eseményprogramjában. Az esemény középpontjában a leendő logisztikusok, azaz a tanulók állnak. Április 11-én tartott programunk elsődleges célja az volt, hogy a logisztika iránt érdeklődő fiatalok megismerjék ennek a szakmának a gyakorlati oldalát, bepillantást nyerjenek a logisztika folyamataiba, illetve szélesítsük látókörüket, amivel segíthetjük további orientációjukat.

Idén az ESzC Damjanich János szakgimnázium logisztika és szállítmányozási tagozatának diákjai és a BSc Miskolci Egyetem logisztikára szakosodó hallgatói együtt ismerték meg a cég struktúráját és működési folyamatit.

A K&V Nemzetközi Fuvarozó Kft. 1989-ben alakult 100%-ban magyar családi tulajdonú vállalkozásként. A cég elnevezése az alapító-tulajdonos házaspár: Koncsos Éva és Varga József nevéből ered. A K&V alapítói komoly lehetőséget láttak benne, hogy kimagasló minőségű közúti fuvarozói szolgáltatással segítsék a régió gazdasági megerősödését. Ezt missziót a vállalat a mai napig hűen követi. Az elmúlt évtizedek kitartó és odaadó munkájával, etikus és transzparens működésével a vállalkozás egyre sikeresebbé vált, és folyamatos fejlődésen ment keresztül. A K&V az évek során új telephelyet nyitott és folyamatosan bővítette, javította szolgáltatásait a legújabb technikai vívmányok alkalmazásával. A K&V saját tulajdonú flottájának modern járművei ma Európa számos autóútján teljesítenek szolgálatot, biztonságos és környezetbarát módon juttatják célba rakományukat a megrendelők legnagyobb megelégedésére.

A program a diákok köszöntésével indult. A Magyar Logisztikai Egyesület részéről Bakay László, az MLE elnökségi tagja, K&V Kft. felől Varga Viktor, a cég egyik vezetője üdvözölte a diákokat. Varga Viktor röviden ismertette a cég tevékenységét, céljait és eddig elért eredményeit.

A cég bemutatása után a diákok egyenesen a fuvarszervezési részleghez látogathattak el, ahol megismerkedhettek ennek a tevékenységnek menetével, nehézségeivel, többek közt a gyakran használt szoftverekkel, a GPS követőrendszer előnyeivel. A fiatalok nagy figyelemmel követték a K&V mindennapos irodai tevékenységét, majd feltették kérdéseiket, amire a fuvarszervezés munkatársai választ is adtak.

A fuvarszervezési részleg után az udvaron sorakozó kamionok megtekintése következett. A szervízvezető ismertette a gépjárműkategóriák közötti különbségeket és különleges tulajdonságaikat, kitérve a különböző áruk szállítási feltételeire is. A diákoknak lehetőségük adódott beülni a kamionok vezetőülésére és a bátrabbak be is indíthatták a járművek motorját.

Az izgalmakat egy ebédszünet követte, amit a K&V saját ebédlőjében biztosított.

Ekkor az esemény az utolsó programjához ért. A K&V Kft. logisztikai csarnokában a QLM Kft. előadást tartott a raktárak tevékenységről, majd ismertette funkcióját, kitérve a raktár helyes tervezéséről, berendezéseiről és fajtáiról.

A fiatalok itt megtudhatták, hogy a cég egy szűkfolyosós rendszerben épült és egy komissiózó gép segíti K&V munkatársait a könnyebb szállításban, majd terveket is láthattak a raktár éppen zajló kibővítéséről.

A rendezvény zárásaként Bakay László, az MLE elnökségi tagja osztotta meg gondolatait. Elhangzott a Logisztika Napja szerepe és fontossága, melynek küldetése a logisztika megismertetése és népszerűsítése.

Varga Viktor zárómondataiban megköszönte a Damjanich János szakgimnázium és Miskolci Egyetem tanulóinak a részvételt, akik közül a céglátogatás hatására többen érezték úgy, hogy szívesen dolgoznának a K&V Nemzetközi szállítmányozási Kft-nél. Az rendezvény végén a résztvevők apró ajándékokkal, jutalmakkal és hasznos élményekkel távoztak, melyek remélhetőleg valamennyiük javára válik majd későbbi munkájuk során.