A Spar 4,5 milliárd forint beruházással bővíti bicskei és üllői logisztikai központját. Az építkezést saját forrásból fedezi a vállalat.

A kereslet folyamatos emelkedése és hatékonyságnövelési célok miatt a Spar négy ezer négyzetméterrel bővíti a 10 éve átadott bicskei logisztikai központot: a szárazáru-raktár és a frissáru kiszállítási terület is nagyobb lesz. A megnövekedett terület lehetőséget biztosít arra, hogy a meglévő épületen belül a frissáru raktár területét is növeljék.

A létesítmény teljes raktárterülete ezekkel együtt megközelíti a 40 ezer négyzetmétert. Emellett irodai fejlesztésre és üzemi járda építésére is sor kerül az összesen 2,5 milliárd forintba kerülő beruházás során.

Üllőn még korábban, 2008-ban adták át a társaság első nagyobb logisztikai egységét. Ott egy új, 6 ezer négyzetméteres – 5 ezer raklap tárolási kapacitású – szárazáru csarnokot építenek fel. Ezzel a meglévő épületben felszabaduló helyet frissáru és hústermékek számára használják majd.

Ezeken kívül csaknem 2 ezer négyzetméteres raktározásra alkalmas galériát is kialakítanak, valamint egy új – akár napi 4 ezer raklap megmozgatására alkalmas – raklapemelő gépet vásárolnak és hőszivattyút is beüzemelnek. Az üllői fejlesztést 2 milliárd forintos saját forrásból finanszírozza a vállalat – olvastuk a cég a közleményében.

Az élelmiszer kereskedelemben egyre nagyobb szerepet tölt be a logisztika, illetve az, hogy mennyire hatékonyan használják a meglévő ingatlanokat. A Magyarországon működő összes jelentős lánc kiépítette már saját regionális központjait és évente sokmillió forintot költenek a logisztika lelkének számító informatikai infrastruktúrára. Legutóbb az Aldi közölte, hogy idén ősszel elkészül a biatorbágyi hűtőraktár, ott 50 logisztikai alkalmazottat vesznek fel. A 8800 négyzetméteres, körülbelül 6 milliárd forintból felépülő létesítmény megkétszerezi az Aldi hűtőkapacitását Magyarországon.

 

Forrás: privatbankar.hu