A Magyar Logisztikai Egyesület oktatásszervezőinek is szembesülnie kellett számos akadállyal március óta a pandémia okozta korlátozások miatt, melyeket végül sikeresen leküzdöttek.

A megoldás a részleges Digitális átállás lett, miszerint Online is elindította az évek óta sikeresen futó Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzését. Az első digitalizált FLM képzés április 18-án indult és azóta szinte minden hónapban (a nyári időszakot kivéve) magas létszámban indul online FLM képzés az MLE-nél.

Az MLE előtt nem ismeretlen a digitális tér, hiszen évek óta jelen van a „Social Media” felületein, honlapja állandóan fejlődik, hírleveleiből pedig minden héten informálódhatnak a logisztikai élet aktuális híreiről és az MLE tevékenységéről, továbbá az oktatásra való jelentkezési rendszere is egy jól működő automatizált rendszer.

Mi az kulcsa a sikerességnek? Több FLM hallgatót megkérdeztek, hogy miért választotta a digitális tanfolyamot. Válaszaikat összesítve a főbb indokok a következők: az ország, sőt a világ bármelyik részéről részt tudnak venni diákjaink a magas színvonalú oktatásunkban, időt lehet megtakarítani az oktatási helyszínre való utazással, illetve a mai  felgyorsult digitális világunkban előny, sőt, szinte már elvárás, hogy  elektronikusan is megszerezhető legyen a tudás.