Csütörtökön Együttműködési megállapodás született a MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET és a MÉRNÖKÖK ÉS TECHNIKUSOK SZABAD SZAKSZERVEZETE között a fenntartható közlekedésről és annak országunkra gyakorolt társadalmi hatásairól. 

A közlekedés, mint a személyek és tárgyak időbeni és helybeli változásával foglalkozó rendszer, fejlesztése alapvetően határozza meg az országunk és környezete jövőjét. A közlekedésről történő gondolkodás mégis nem csupán egy közgazdasági folyamat része, hanem egy társadalom, egy ország fenntartható fejlődésének, élhetőségének a záloga, hiszen annak kiindulópontja maga a városban, falvakban élő, annak ökoszisztémáját használó ember. Ebből adódóan egy olyan vonzó és versenyképes élhető környezet megteremtése került az elmúlt közlekedésfejlesztések fókuszába, amely nemcsak élhető környezetet biztosít barátságos légkörével, megbízható közszolgáltatásaival, modern infrastruktúrájával, tisztább levegőjével gondozott zöld felületeivel és köztereivel a hétköznapok mindennapjaiban, hanem a megfelelő infrastruktúrán jó gazdasági teljesítmény elérését is lehetővé teszi. A közlekedés tehát nem önmagáért érdemel állandó figyelmet és törődést mind az ország, mind egy város szakpolitikája részéről, hanem annak környezeti, gazdasági fenntarthatóságának biztosítása és az élhető település fejlesztése érdekében is. Ennek érdekében fontos feladat az országos infrastruktúrát, a városi közterületeket, közlekedési eszközöket használók és felhasználó árufuvarozók valós mobilitási igényeinek helyes felismerése és minőségi kiszolgálása, illetve a közlekedésre használt rendszerek folyamatos megújítása, fejlesztése, ide értve az üzemeltetésükre létrehozott társaságokat is, mint a színvonalas élet egyik biztosítékai.

Az együttműködés célja

A Felek közötti együttműködés lehetőséget kínál arra, hogy az MTSZSZ elsősorban a műszaki szakterületen foglalkoztatottaknak érdekében kifejtett tevékenysége ezen túl ne csak a munkavállalók munkakörülményeinek javítására és anyagi megbecsülésük elősegítésére történjen meg, hanem a tevékenységével annak gazdasági előfeltételeinek a megteremtésében is részt tudjon vállalni, mint a társadalmi párbeszéd intézmények egyik meghatározó alakjaként a közlekedési és környezetvédelmi problémák társadalmi kohéziójának az erősítése érdekében.