A Waberer’s feltérképezi a biztosítási üzletének stratégiai lehetőségeit. – közölte tegnap piac zárás után a társaság a BÉT honlapján. Gyakorlatilag részben, vagy teljes egészében értékesítésre kerülhet a biztosítási szegmens, ezzel pedig a fő tevékenységeire – fuvarozás és logisztika – tudna jobban fókuszálni a társaság.

Napirenden a biztosító eladása

A Waberer’s tegnap piaczárás után bejelentette, hogy stratégiai felülvizsgálat alá vonta a fuvarozási és logisztikai főtevékenységén kívül eső leányvállalata, a Wáberer Hungária Biztosító Zrt.-ben (WHB) fennálló 100%-os tulajdoni részesedését. A WHB nem-élet biztosítási szolgáltatásokat kínál a Waberer’s és külső ügyfelek számára és a bruttó díjbevételek alapján a 10 legnagyobb nem-élet biztosító tagjává vált Magyarországon.

A hír megjelenése után felhívtuk a vállalat befektetői kapcsolattartóját, aki kérdésünkre elmondta, hogy a biztosító részleges vagy teljes eladása a forgatókönyvek között szerepel.

Hasít a biztosító

A második negyedévben jól teljesített a Waberer’s biztosítási szegmense, 2018 azonos időszakához képest az árbevétel 23%-kal 17 millió euróra nőtt. ahogy a biztosítótársaság külső felekkel folytatott tevékenysége tovább bővült a KGFB (Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás) szegmensben. Az árbevétel masszív növekedése ellenére az EBITDA csupán 1%-kal tudott bővülni.

A biztosítási szegmens a legkisebb a Waberer’s csoporton belül, a bevételek 10%-át adta a 2019 második negyedévében, azonban az EBITDA 17%-át.

Eladhatja biztosítóját a Waberer
Eladhatja biztosítóját a Waberer
Eladhatja biztosítóját a Waberer
Eladhatja biztosítóját a Waberer

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Forrás