Közel 100 kiállító tette le voksát a kiállítások, a személyes találkozók fontossága, gazdaságilag meghatározó szerepe mellett, és várják a szakembereket, hogy bemutathassák termékeiket, szolgáltatásaikat.

A Hungexpo fokozott járványügyi intézkedéseket vet be, hogy minimalizálja a járvány kockázatait a hazai meghatározó ágazatok kiállításain.

A félreértések elkerülése végett fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy ez az Ipar Napjai és Automotive Hungary kiállítás nem lesz azonos a már megszokott, több száz kiállítót felvonultató rendezvényekkel. A járvány terjedése, kiszámíthatatlansága, az általa okozott egészségügyi és gazdasági károk megrázták a piacot és sok cég költségvetését megtépázták. Az idei szakkiállítások megrendezése már önmagában is jelentős eredmény, tekintve, hogy több hagyományos, hasonló tematikájú európai kiállítást bizonytalan időre elhalasztottak.

A nehézségek ellenére közel 100 kiállító részt vesz az eseményen. Legjobb tudásuk szerint és anyagi lehetőségeikhez képest maximális ráfordítással készülnek az új és a már meglévő partnereik fogadására. Hisznek a kiállítások eredményességében és számítanak az ide érkező szakmai látogatókra, üzleti partnerekre, hiszen a velük való kapcsolatfelvétel lehetősége és üzleti jövedelmezősége miatt érzik szükségesnek a rendezvényeken való részvételt. A potenciális együttműködések meghatározók lehetnek a jelenlegi helyzetben.

A múlt héten rendezett CONSTRUMA megnyitóján Dr. Boros Anitaaz Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára többek között elmondta: a koronavírus-járvány minden területen kihívás elé állította az országokat. A gazdaságok talpon maradása kulcsfontosságú. Versenyzünk a környező országokkal, versenyzünk Európa országaival és a tágabb nemzetközi piacon is. Ezért nagyon örülünk, hogy ezek a kiállítások, az ilyen szakmai fórumok a járványhelyzet ellenére is megvalósulnak, mert azt gondoljuk, hogy a teljes ágazatnak a fejlődése csak abban az esetben valósulhat meg, hogyha a kapcsolódó ágazatok és a különböző szinergiák kiaknázásra kerülhetnek”.

Az eseményhez magas szakmai színvonalú programok kapcsolódnak, többek között:

  • „Innováció – gondolkodj és cselekedj zölden” című online konferencia az ITM szervezésében
  • e-mobilitásról másképpen – épületgépészeti szakmai továbbképzés
  • Techtogether diákverseny, mely lehetőséget teremt arra, hogy a járműépítő hallgatói csapatok tagjai új szponzorokat találjanak fejlesztéseikhez, a munkaerőre vágyó cégek pedig új munkatársakat találjanak
  • B2B beszállítói fórum, mely egyedi üzleti lehetőségeket nyújt beszállítók és beszerzők részére

Bővebben a programokról itt olvashat: https://iparnapjai.hu/programok/

A HUNGEXPO 2020-ban is meghirdette kiállítóinak a NAGYDÍJ Pályázatot. A díjazott cégek és termékek listája megtalálható a honlapon: https://iparnapjai.hu/programok/nagydij-palyazat/

Nyitvatartás:

2020. október 19-22. (hétfő – csütörtök)

hétfő – kedd: 9:00 – 17:00
szerda: 10:00 – 17:00
csütörtök: 10:00 – 16:00

Bejárat:

III-as kapu, III-as fogadócsarnok

Parkolás:

ingyenes

Ruhatár:

A pavilon 201 stand – díjmentesen vehető igénybe

A Hungexpo meghatározta a Kiállítási Központ területére vonatkozó belépési szabályzatotA kialakított koncepció tartalmazza a központilag előírt, alapvető higiéniai szabályokat, segíti ezen szabályok betartását, minimalizálja a fertőzés kockázatát a Kiállítási Központban tartott üzleti tárgyalások, konferenciák, kiállítások lebonyolításának ideje alatt.

 

További információ:

A Ipar Napjai hivatalos honlapján.

Az Automotive Hungary hivatalos honlapján.

 

Forrás: cnc.hu / HUNGEXPO