Üdvözöljük a Magyar Logisztikai Egyesület honlapján!

 

 

 

Tel: 06-1-484-6407   E-mail címünk: mle@mle.hu   Facebook oldalunk:

facebook.com/magyarlogisztikaiegyesulet 

 https://www.youtube.com/user/mlechannel

 


 

Érdeklődik a logisztika iránt? Pályamódosításon gondolkozik? Szakmabeli, de szeretné meglévő tudását bővíteni? Képzéseink és tréningeink közül biztosan megtalálja amivel elérheti céljait!

 Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés

A szakképesítést megszerző személy az általános mellett speciális logisztikai ismeretekkel is gazdagodik, valamint az egyes gazdasági szervezetekben (többek között, lásd. a tájékoztatót) az alábbi logisztikai feladatokat látja el:

 

  • Szervezés
  • Tervezés
  • Irányítás
  • Ellenőrzés​

 

A 2017 április 1-jén indult Budapesti képzésünkbe május 13-ig becsatlakozhat!

 

A képzés díja: 100.000,- Ft + 27% ÁFA/félév

+ vizsgadíj: 30.000,- Ft + 27% ÁFA

 

Tanfolyamunkkal Ön is logisztikai vezetővé válhat! További információt, valamint a jelentkezéshez szükséges űrlapot itt találhatja meg:

 

TÁJÉKOZTATÓ  JELENTKEZÉS


 
 
A következő képzéseink indulnak 2017. II. negyedévben Budapesten és nagyobb városainkban


Felsőfokú Logisztikai Menedzser


•    Szeged: 2017. május 06.
•    Székesfehérvár: 2017. május 27.
•    Budapest: 2017. június 17.
 

Tréningjeink:
 

Olyan képzések tartoznak e csoport alá, ahol a cégek igényeinek megfelelően a szakembergárdájuk ismereteit egy-egy területtel kapcsolatban bővítjük, kiegészítjük és aktualizáljuk a következő témákban:


•    Kommunikáció a logisztikában
•    Raktározási tréning
•    Vám a logisztikában
•    Ellátási lánc-biztonság
•    Felsőfokú Logisztikai Menedzser tréning
•    Felsőfokú Szállítmányozási Menedzser tréning
•    Nemzetközi gépjárművezetői tréning
•    LEAN tréning

Bővebb információért látogasson el honlapunkra (www.mle.hu), vagy keressen minket elérhetőségeinken!

 


 

 Közlekedési Kultúra Napja - 2017. május 11.

 

A Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a Magyar Logisztikai egyesület rendezvényt szervez, a részletek egyeztetés alatt. Jegyezze fel naptárába a rendezvény dátumát, a részletekről hamarosan tájékoztatást küldünk!

 


 

A Logisztika Napja - 2017. április 27.

 

A Magyar Logisztikai Egyesület a Logisztika Napja alkalmából idén is rendezvényt tart, melynek célja, hogy a fiatalok is megismerkedjenek a logisztika világával, megkedveljék azt.

Rendezvény címe: Látogatás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek tanszékén

Időpont: 2017. április 27.

Helyszín: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A részvételi létszám korlátozott, ezért a regisztrációkat a beérkezés sorrendjében bíráljuk el.

 

PROGRAM - REGISZTRÁCIÓS LAP

 


 

Egri Vámkonferencia ​2017. Április 21.

a Magyar Vámügyi Szövetség idei tavaszi Egri Konferenciája 2017. április 21-22. között kerül megrendezésre, immár hagyományosan a Park Hotel Egerben. 

 

PROGRAM

 


 

Benchmarking Klubnap 2017. április 12.

 

Innováció a közösségi közlekedésben

Egyesületünk szervezésében havi rendszerességgel kerül megrendezésre a Klubnap, ahol az érdeklődők minden alkalommal előre meghatározott témára építkezve, elsősorban logisztika iparági aspektusban, az aktuális témát érintő hazai és nemzetközi újdonságokról, érdekességekről tájékozódhatnak, autentikus szakmai előadók prezentációja által. Engedje meg, hogy ezúttal meghívjuk Önt aktuális klubnapunkra.

Téma: Innováció a közösségi közlekedésben

Előadók: 

Nemecz Gábor, beruházási és műszaki fejlesztèsi főosztályvezető

BKV Zrt.

Schwartz István, általános vezérigazgató helyettes

MÁV-START Zrt. 

György Tibor, személyszállítási és műszaki-fejlesztési titkárságvezető

VOLÁN Egyesülés

Időpont: 2017. április 12. 15:00 óra

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (1051. Budapest Széchenyi István tér 9.)

 

FOTÓK   -    PROGRAM

 


Felhívás - Logisztikai Évkönyv 2018

A Magyar Logisztikai Egyesület "Logisztikai Évkönyv 2018" című kiadványának előkészítése megindult. Várjuk azoknak a gyakorló szakembereknek és tudományos kutatóknak a jelentkezését, akik a logisztika területén elért tudományos eredményeiket, gyakorlati megvalósításaikat kívánják bemutatni.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet (e-mailben vagy faxon):

 

FELHÍVÁS  -  JELENTKEZÉSI LAP

 


A Müncheni Vásárképviselet - Promo Kft. felhívása

 

Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét a 2017. május 9-12. között Münchenben megrendezésre kerülő transport logistic kiállításra, amely nemzetközi logisztika-, mobilitás-, IT- és supply chain management szakvásár.

 


 

 

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara​ felhívása

 

Március 28-án Sikeres üzletkötés kínai befektetőkkel címen workshoppot tart az EU SME Centre és a  Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Budapesten. A rendezvény társszervezője a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara, mivel a rendezvényen Takács Zsolt elnökségi tag is részt vesz előadóként.

​BŐVEBBEN


 

A HUNGRAIL sajtóközleménye

 

Az emberekért. A vasútért. A holnapért. – Megkezdte működését a HUNGRAIL Vasútakadémia

Budapest, 2017. március 10. – A vasúti alágazat versenyképességének növelése és a magas színvonalú szakemberképzés támogatása érdekében a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület létrehozta a Vasútakadémiát, melyet ünnepélyes keretek között mutatott be a vasúti szakma meghatározó vezetőinek.  A kezdeményezés alapvető célja, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegye a vasutas szakmát, valamint különböző tovább-, illetve átképzésekkel segítse a munkatársak szakmai fejlődését, előrelépési lehetőségét, mérsékelje a szakemberhiányt és az elvándorlást.

 

Dávid Ilona a HUNGRAIL elnöke a bemutató alkalmával elmondta, hogy a vasúti alágazat hasonló utánpótlás problémákkal küzd, mint más ágazatok. Ennek egyik oka a szakmunkásképzés korábbi átalakítása, illetve egyes vasutas szakközépiskolák megszűnése, másik oka pedig, hogy a jelentkezőknek szigorú alkalmassági és szakmai követelményeknek kell megfelelniük. Komoly kihívást jelent továbbá a nyugdíjba vonuló dolgozók pótlása, a fiatalabb generációk elérése, motiválása.

A HUNGRAIL Vasútakadémia a problémák megoldása és a célok elérése érdekében számos területen kínál együttműködési lehetőséget nem csak a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület tagvállalatainak, hanem a vasúti alágazatban tevékenykedő szereplőknek, illetve azok leendő és jelenlegi munkavállalóinak. A saját szervezésű konferenciák, szemináriumok és tréningek a szakmai fejlődésben nyújtanak segítséget. A tanfolyamok tanúsított képzési helyek közreműködésével, akkreditált oktatókkal, jóváhagyott képzési programok szerint zajlanak, így bekapcsolva olyan célközönséget is, amelyet eddig elrettentett a képzések házon belüli megszervezésével járó bürokrácia, vagy korábban nem volt szükség ezekre az ismeretekre. Így olyan területeken is biztosítható a biztonságkritikus szemlélet, ahol korábban ezt nem kezelték hangsúlyosan, illetve olyan helyek vasúti kiszolgálása is biztosítható, ahol eddig a bonyolult feltételrendszer miatt inkább szüneteltették a vasúti tevékenységet.  A különböző tanulmányutak és kiállítások a hazai és nemzetközi kapcsolatok bővítésére, az Európai Uniós jogszabályi környezet, valamint a közlekedési stratégiák megismerésére adnak lehetőséget. Az akadémia a pályaválasztás előtt álló, felnövekvő generációnak – elsősorban az általános és középiskolás diákoknak - közösségi programokon mutatja meg a vasútüzem szépségét, a technikai, informatikai fejlesztések következtében megújult munkakörnyezetet. A gyakornoki program keretében pedig ingyenes részvételi lehetőséget biztosít főiskolai és egyetemi hallgatóknak a saját rendezvényeken.

A HUNGRAIL Vasútakadémia első programjára 2017. március 8-án került sor, ahol az előadók és a résztvevők célul tűzték ki, hogy a 24/2016. (VII.18.) a vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyekről szóló NFM rendelettel kapcsolatban kicserélik tapasztalataikat. A rendezvényen Csépke András a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: fontos, hogy a kötöttpályás közlekedés piaci helyzete negatív irányba ne változzon, továbbá felhívta a figyelmet, hogy a vasútbiztonságért maguk a vállalatok a felelősek. Hozzátette: éppen ezért a rendelet módosítással kapcsolatos munka során olyan javaslatcsomagot kell letennie a szakmának az asztalra, amely a vasútbiztonság szem előtt tartása mellett megfelel az európai uniós jogharmonizációnak, a kormányzati szándékoknak, illetve annak egyes pontjai egyebek között a városi vasutak esetében is alkalmazhatóak legyenek. Dr. Erb Szilvia főosztályvezető és Alscher Tamás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről elmondták, hogy nyitottak a szektor javaslatainak befogadására, és olyan rendelet megalkotásában érdekeltek, melynek fő célja a vasútbiztonság növelése, és melynek megteremtésével az érintettek megfelelő mértékben tudnak felellőséget vállalni munkájukért, a működési környezetért, az elvégzett feladat minőségéért és az esetlegesen bekövetkezett károkért. Hangsúlyozták: a jogalkotó figyelembe veszi, hogy a szabályozás egyes piaci szereplőket érzékenyebben érint, ezért a kívánt feltételek fokozatos megvalósítása is szerepel a felülvizsgálat szempontjai között. A rendelet módosításával kapcsolatos szakmai munkát a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület koordinálja az érintettek bevonásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött Stratégiai Partnerségi Megállapodás alapján.

Budapest, 2017.03.10.

                                 


Az Ekol Logistics bevonul Szlovéniába 

Európa vezető, saját eszközparkkal rendelkező logisztikai szolgáltatójaként a terveknek és stratégiának megfelelően az Ekol Logistics 2017 márciusában megnyitotta fióktelepét Szlovéniában. Így az Ekol már 15 országban van jelen.

BŐVEBBEN


Kvalikon Kft. - LEAN FÓRUM Konferencia

Április 6-7-én egy két napos Lean Fórum – Folyamatfejlesztési Konferenciát szervezünk, ahol hazai és nemzetközi előadók részvételével tekintjük át a Lean menedzsment, Ipar 4.0. alkalmazásának vállalati jó gyakorlatait, tapasztalatait és lehetőségeit. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

 


 

KERESSEN MINKET A FACEBOOK-ON!

Elérhetőségünk: facebook.com/magyarlogisztikaiegyesulet