Üdvözöljük a Magyar Logisztikai Egyesület honlapján!

Az MLE szervezésében

Üzemlátogatás a Logisztika Napján a Mega Fortris Hungary Kft.-nél

 

Beszámoló 

A Logisztikai napját 2012 óta minden év április 21-én tartják. Ezen a napon az érdeklődők bepillantást nyerhetnek olyan társaságok tevékenységébe, amelyek a logisztika valamely ágával foglalkoznak, vagy amelyek valamilyen termékeket gyártanak, szolgáltatásokat nyújtanak logisztikai vállalakozások számára.

A Magyar Logisztikai Egyesület elsődleges feladatának tekinti a logisztika társadalmasítását, s egyben a fiatalok megnyerését a logisztika iránt. Idén a Mega Fortris Hungary Kft. budapesti telephelyére szervezett üzemlátogatást, amelyen limitált létszámmal, 30 látogató vehetett részt a Logisztika napja alkalmából.

A Mega Fortris Kft. magas biztonsági fokozatú konténer plombákat, elektronikus (RFID), jelölő és biztonsági plombákat, biztonsági szalagokat, címkéket, tasakokat és zsákokat gyárt a logisztikai szektor, a pénzszállítási és bankszektor, a vegyipar, gyógyszeripar és a kiskereskedelem számára. Ugyancsak fontos helyet foglalnak el a termékpalettán a rakományrögzítő termékek, mint a párnazsákok, hevederpántok (spaniferek), kötöző és rögzítő pántok és pántrendszerek, sarokvédők és páramentesítő zsákok.

A két turnusban lezajlott üzemlátogatás során a résztvevők - elsősorban szállítmányozási ügyintéző szakos hallgatók, de több érdeklődő szakember is - betekintést kapott a plomba és a biztonsági címkegyártás folyamatairól, az egyes plombatípusok elsődleges felhasználási területeiről, alkalmazási lehetőségeiről, a rakományrögzítő termékekről, s azok alkalmazásának előnyeiről a logisztikában.

A vendéglátók fáradhatatlanul válaszoltak az érdeklődők szűnni nem akaró kérdéseire, csak a rendelkezésre álló időkeret szabott korlátokat a jó hangulatú, szakmai szempontból rendkívül hasznos nyílt napnak. 


 

FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSER TANFOLYAM  BUDAPESTEN!

 


Érdekli a logisztika, szeretné megismerni és még többet tudna meg róla? Pályát módosítana a logisztika irányába? A Magyar Logisztikai Egyesület Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzése segít Önnek ebben! Jelentkezzen akkreditált tanfolyamunkra és váljon logisztikai vezetővé!

Tanfolyam indulása: 2016. május 28.

 

 

 

Tájékoztató Jelentkezési lap

 


 

 

FELSŐFOKÚ LOGISZTIKAI MENEDZSER TANFOLYAM  TÖRÖKBÁLINTON!

 


Érdekli a logisztika, szeretné megismerni és még többet tudna meg róla? Pályát módosítana a logisztika irányába? A Magyar Logisztikai Egyesület Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzése segít Önnek ebben! Jelentkezzen akkreditált tanfolyamunkra és váljon logisztikai vezetővé!

Tanfolyam indulása: 2016. június 4.

 

 

 

Tájékoztató Jelentkezési lap


 
A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET

az elmúlt évek hagyományainak megfelelően ebben az évben is (immár 22. alkalommal) kiadja a hazai tudományos és gyakorlati eredményeket bemutató logisztikai évkönyvét.

A LOGISZTIKAI ÉVKÖNYV 2017

 

című kiadvány előkészítése megindult. Várjuk azoknak a gyakorló szakembereknek és tudományos kutatóknak a jelentkezését, akik a logisztika területén elért tudományos eredményeiket, gyakorlati megvalósításaikat kívánják bemutatni. A téma elfogadását és az elkészült anyagok bírálatát – független lektorok bevonásával – a szerkesztőbizottság koordinálja, melyet Dr. Duleba Szabolcs főszerkesztő vezet. A tanulmányoknak szigorú formai és tartalmi követelményeket kell teljesíteniük. A tanulmányok nyelve magyar vagy angol.

 

 

Jelentkezni e jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet
(e-mailben vagy faxon)

2016. május 18-ig.

A szerkesztőbizottság május közepén küld értesítést a javasolt téma elfogadásáról és a formai követelményrendszerről. A tanulmányok leadásának végső határideje 2016. augusztus 1.

További információt ad Varga Bálint szerkesztő az alábbi elérhetőségen: b.varga@mle.hu.

Jelentkezési lap

 


Tekintse meg a ChinaCham Hungary rendezvényét 

 IV. Kínai−Magyar Üzleti Fórum

Rendezők: ChinaCham Hungary  Piac & Profit Üzleti Magazin – CECZ Kft. 

A kínai piac kompetens szakértői rengeteg hasznos tanáccsal, üzleti információval, a siker kulcsával várják a kínai piacbővítésben komolyan gondolkodó, erős üzleti potenciával rendelkező vállalatvezetőket. A legnagyobb problémára: kis termelőkapacitásunk és a nagy tételű kínai megrendelés kontrasztjára is tudnak megoldást! 

Időpont: 2016. május 5. csütörtök 10.00−16.30
Helyszín: Budapest, Experience Center − Konferenciaközpont. Szentmihályi út 171. III. emelet

Az egész napos rendezvény (szakmai konzultáció) részvételi díja: 12.000 Ft + áfa.

Bővebb információ itt.

Regisztráció itt.


 

Szeretnénk figyelmébe ajánlani a Kvalikon Kft. által kínált programokat.

III. Vezetői Best Practice Fórum

Időpont: 2016. június 15.
Helyszín: Hotel Rubin (1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.)
A fórum kiemelt témakörei:

Stresszkezelés; Work-life balance; Emberközpontú vezetés 

Induló képzéseink:

Projektmenedzsment – Május 9, 17-18.

Vezetői képzés (A modul - Készségfejlesztés) – Május 24-25.

Vezetői képzés (B modul – Rendszerek építése, irányítás) – Május 31, június 1.

Vezetői képzés (C modul – Emberek vezetése) – Június 7-8.

Időgazdálkodás képzés – június 9-10.

 

Stresszkezelés képzés – június 13-14.

 

További képzéseinkről, programjainkról részletesen tájékozódhat honlapjainkon és aktuális tréningkalendáriumunkban.

TRÉNINGKALENDÁRIUM 2016.


 

Európában egyedülálló repülés-élettani kutató- és pilótaképző központot avattak Debrecenben

 


 

Átadták a Pharma-Flight kutató-képző központot Debrecenben. A mintegy 5 milliárd forintos beruházás a világon egyedülálló módon egyesíti magában az egyetemi szintű pilótaképzést, és a speciális egészségügyi igényeket kiszolgáló laboratóriumi kutatás és kisszériás gyógyszergyártás funkcióit. Debrecen a központ létrehozásával felkerült a repülős társadalom világtérképére. A Magyar Logisztikai Egyesületet Dr. Doór Zoltán elnök úr képviselte.

 

 

  

Bővebben

 

 


 

A Légügyi Hivatal a Debreceni Repülőtéren megnyitotta első vidéki kirendeltségét

 

 

Megnyílt a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának első, Budapesten kívüli kirendeltsége a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren. Győri Gyula, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke az ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Légügyi Hivatal ezentúl helyben áll a hatósági szolgáltatások teljes spektrumával a Debrecenbe érkező és onnan felszálló utasok, a pilóták, a légitársaságok és a földi kiszolgáló szervezet szolgálatában. A közvetlenül nyújtott felügyeleti tevékenységgel a kirendeltség hozzájárul a repülés- és utasbiztonság növeléséhez éppúgy, mint a jogellenes cselekményekkel szembeni fellépéshez, amit a társszervezetekkel karöltve gyakorol.

 

 

Bővebben

 


 

Sikeresen zárult a 2015-ös International Transport Logistics Exhibition

Isztambulban

 

 

A nagysikerű rendezvényt idén 2015. november 18-20. között tartották.

A képeket itt tekintheti meg.

 

 


 

EKOL a fejlődés útján – újabb lépések Magyarországon

Az Ekol sikeres fejlődési stratégiájának köszönhetően ma már a legnagyobb saját tulajdonú flottával rendelkezik Európában. 

Az Ekol Logistics Kft nemrégiben költözött új székhelyére Budapest trimodális Szabadkikötőjébe, több mint 10,000 m2-re bővítve ezzel raktárkapacitását. A disztribúciós központ elhelyezkedése kulcsfontosságú szerepet játszott a területválasztásban, hiszen alig 4 km-re található Budapest belvárosától, ugyanakkor csupán 400 méterre fekszik a helyi konténertermináltól, valamint alig 200 méterre a vámhivataltól.

 Az új lokáció lehetővé teszi, hogy szállítási megoldásokat kínáljunk közúton, vasúton és vízen, mindezt közel a belvároshoz. Az Ekol cégcsoport nagy hangsúlyt fektet az intermodalitásra, így hiszünk benne, hogy ez a trimodális disztribúciós központ új és előnyös lehetőségeket kínál ügyfeleink számára is.” – mondta Kovács Ákos, az Ekol Logistics Kft. ügyvezető igazgatója.

Bővebben

 

 


 

Befejeződött az idei Megyék Versenye

Vas a győztes

 

December 3-án, csütörtökön rendeztük meg a KKVHÁZ Megyék Versenye 2015 döntőjét Budapesten, a NAV Kiemelt Adó és Vám Főigazgatóság Dob utcai épületében. A döntőben a megyék 5 fős csapatokkal vehettek részt. A verseny idei témái az exportképesség és a pályázatok voltak. Az októberben indult megmérettetést végül Vas megye nyerte.

A döntőn 25 csapat vett részt: 2 fővárosi, 18 megyei és 5 a szomszédos országokból. A csapatokat összesen 6 darab asztalhoz sorsolták, mindannyian ugyanazt a kérdéssort kapták: Áldás vagy átok a külpiacokon megjelenni? Lát-e lehetőséget a kkv szektor külpiaci terjeszkedésére? Milyen eszközökre lenne szüksége ehhez a szektornak? Mit tanácsolna azoknak, akiknek ma jók a hazai kereskedelmi pozícióik, tekintsék prioritásnak a külföldre lépést?

Bővebben


 

Vásárhelyi Árpád az Év Embere!

 

Az Év Embere díjat a Navigátor magazin szerkesztősége ítéli oda minden évben, szakmai értékelés alapján. Az idei díjazott a Magyar Logisztikai Egyesület egyik tagja, a Schenker Kft. ügyvezetője Vásárhelyi Árpád lett. Szívből gratulálunk neki!

Bővebben

 


 


LogiCAD Projekt

 

 

 

Tájékoztató

 


 
 

 

Hírek

 

 


Biztonságos Ellátási Lánc - Csak szakértőktől

Beszámoló XXI. Logisztikai Konferencia és Fórum rendezvényünkről

A Magyar Logisztikai Egyesület XXI. Logisztikai Konferencia és Fórum rendezvényét 2016. február 25-26-án tartotta a Hotel Hungaria City Centerben, melynek témája a Biztonságos ellátási lánc - csak szakértőktől címmel zajlott le.

Minden egyes előadó olyan színvonalas és tartalmas előadással érkezett a konferenciára, melyet a jelen lévők nagy figyelemmel és az elhangzott kérdések tanúsága szerint megkülönböztetett érdeklődéssel hallgattak végig. Az előadások során a biztonságos ellátási lánc kérdéseivel kapcsolatosan számos olyan, a biztonsági kockázatokra figyelmet felhívó elemzést, valamint olyan módszertani eljárásokat és lehetőségeket ismerhettek meg a hallgatók, melyek hasznos útmutatásul szolgálhatnak a jövőre vonatkozóan a veszteségek megelőzése és minimalizálása érdekében. Az előadások során elhangzottak kellőképpen alátámasztották, hogy a dinamikusan változó gazdasági környezetben, illetve a rohamosan fejlődő informatikai és technológiai megoldások mellett, ráadásul még egy beláthatatlan következményekkel járó migrációs válsággal is terhelt világban fokozott figyelmet kell fordítani a logisztika biztonsági kérdéseire. A szemléletes példák egyértelműen azt erősítették, hogy a megelőzés,a biztonság tervezése, hatékonyabb mint az utólagos kármentés. Különösen érvényes ez a megállapítás, ha azt is figyelembe vesszük, hogy sok esetben ez még számottevő költségkihatással sem jár, már önmagában a nagyobb odafigyelés és a szükséges intézkedések időbeni megtétele-tehát a szabályozás- is jelentős eredményeket hoz. Ezen túlmenően a konferencia arra is jó lehetőséget nyújtott, hogy a különböző cégek képviseletében résztvevők tovább szélesítsék és elmélyítsék egymás közötti üzleti kapcsolataikat. A kiállítóként jelenlévők, a Mega Fortris Kft., a Green Plus Srl, az MH Logisztikai Központ, Multi Alarm, Cikos Stampa srl., Detektor Plusz, Camion Truck&Bus, Raktár.hu,Innotéka, Redbull és a Klímabarát Települések Szövetsége pedig a helyszínen bemutathatták termékeiket, illetve tevékenységüket.

A teljes beszámolót itt találhatják meg.

 


  

 

 Beszámoló Február 10-i Benchmarking Klubnapunkról

2016. február 10.

 


 

 
 

A Magyar Logisztikai Egyesület aktuális Benchmarking Klubnapját 2016. február 10-én tartotta a Magyar Tudományos Akadémián, melynek témája a kikötőfejlesztések hatása a dunai áruforgalmi hajózásra-címmel volt.

 

A klubnap rendhagyó módon került megszervezésre, hiszen az Egyesület célja az volt, hogy a megjelent szakemberek és érdeklődők első kézből minél több információt szerezhessenek a témában, ezért meghívott előadóink röviden ismertették ágazati területeiket, majd kerekasztal beszélgetés keretében kötetlen szakmai beszélgetést folytattak a megjelentek.

A teljesen beszámoló itt érhető el. 

Köszönjük a részvételt! 


 

 

2015 ÉVZÁRÓ KLUBNAP

 

 Meghívó

Kedves Partnerünk!

Szeretettel meghívjuk a Magyar Logisztikai Egyesület évzáró klubnapjára 2015. december 16-án 15.00 órára (regisztráció 14.45-től) a Falk1 Rendezvényközpontba (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.)

A Magyar Logisztikai Egyesület idei utolsó rendezvényén bemutatjuka a 2016-os Logisztikai Évkönyvet, melyet szerzői előadásokkal színesítve ismerhet meg a közönség. 

A program innen letölthető.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szeretettel várjuk!

 

MÁR MOST JEGYEZZE ELŐ NAPTÁRÁBA:

XXI. Logisztikai Konferencia és Fórum

2016. február 25-26

 

 

 

Tisztújítás a Magyar Logisztikai Egyesület elnökségében


2015. október 28-án tartotta a Magyar Logisztikai Egyesület az éves rendes közgyűlését, melynek keretében elfogadták az új alapszabályt, valamint az elmúlt három év beszámolókat, illetve az elmúlt év gazdasági beszámolóját. A következő 3 évre megválasztották az egyesület elnökségét, melynek tagjai:

Elnök: Dr. Doór Zoltán

Alelnök: Czinkos Pál

 

További tagjai:

Hoffmann Vilmos
Dr. Keszthelyi Gyula

Krázli Zoltán
Regensburger Tamás
Dr. Veres Lajos

A közgyűlés felügyelőbizottsági tagoknak választotta:

Dr. Pál Ernő
Németh Ernő

Vértes Edit

 

 

 

A megtartott közgyűlésen az MLE elnöksége Egyesületi Aranykoszorús Emlékplakettet adományozott Vértes Editnek, a logisztikai szakma és tudomány társadalmasítása érdekében, valamint a Magyar Logisztikai Egyesület vezetésében kifejtett hosszú és eredményes munkája elismeréseként.

 

 


 

 

 

A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET BEMUTATJA:

 

LOGISZTIKAI ÉVKÖNYV 2016

 

Évkönyv

 

A Magyar Logisztikai Egyesület minden évben több mint 1000 példányszámban kiadja a Logisztikai Évkönyvet, amelyben szakemberek tanulmányai találhatók az aktuális logisztikai témákban. 

A mindig nagy érdeklődéssel övezett évkönyvbe még lehetősége van megjelenítettni az Ön vállalkozását is! Kiváló média felületet biztosítunk, amely célzottan a logisztikai szakmában érdekeltekhez, a döntéshozókhoz és felsővezetőkhöz jut el, így biztosítva az Ön vállalkozásának profitorientált hirdetését!

Legyen Ön is médiapartnerünk!

Tekintse meg médiaajánlatunkat!

Tartalomjegyzék

 


 


 

XVII. Nemzetközi Közlekedési Konferencia

 

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network-Szeged a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.-vel együttműködésben, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával 2015. november 26-27-én immár tizenhetedik alkalommal szervez Szegeden Nemzetközi Közlekedési Konferenciát „A közlekedési szolgáltatások feltételrendszerei Magyarországon" címmel.

 

 

Idén rendhagyó módon, az első napi plenáris előadások után, a konferencia második napján párhuzamos szekcióüléseken kerülnek megvitatásra a legfontosabb közlekedési témák.

 

A rendezvényt megelőzően 2015. november 25-én, szerdán, immár hagyományosan tart kihelyezett ülést az MKIK Közlekedési- és Logisztikai Kollégiumának Taxi és Személygépkocsis Személyszállítási Tagozata Szegeden. Jelentkezés itt lehetséges.

 

A rendezvény tervezett programja ITT érhető el.


A programról bővebben.
 
TRANSLOG Connect Kongresszus
Ötödik alkalommal is Budapesten rendezik Kelet-Közép-Európa vezető logisztikai,szállítmányozási és ellátási lánc menedzsment kongresszusát.

A kongresszuson a régió vezető FMCG, autó-, elektronikai-, gyógyszer- és élelmiszeripari, illetve a legnagyobb élelmiszer és egyéb jellegű kereskedő vállalatainak több mint 500 döntéshozója találkozik, hogy betekintést nyerjen a logisztika legújabb perspektíváiba, tapasztalatot cseréljen kulcsfontosságú szakmai kérdésekben, valamint megtalálja a cége számára szükséges szolgáltatások beszállítóit.

A rendezvény remek lehetőséget biztosít a helyi és nemzetközi logisztikai és ellátási lánc menedzsment megoldásokat nyújtó vállalatok számára, hogy termékeiket, szolgáltatásaikat közvetlenül a döntéshozóknak mutathassák be.

Időpont: 2015. november 25-26. 

Helyszín: Corinthia***** Hotel, Budapest
(1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49.)

 

Bővebben

 

 

 


BENCHMARKING KLUBNAP 

3D-s nyomtatás és tervezés a logisztikában

 

A Magyar Logisztikai Egyesület következő Benchmarking Klubnapját 2015. november 11-én tartja a Magyar Tudományos Akadémián. Klubnapunk fő témája a 3D-s nyomtatás és tervezés, valamint az ehhez a területhez kapcsolódó innováció lesz.

Felkért előadónk:

Vértes Edit - Tanúsított Logisztikai Szakértő / Levezető elnök

Falk György a Varinex Informatikai Zrt.  3D Nyomtatás Üzletág Igazgatója.

Klubnapunkon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Időpont: 2015. november 11. 15.00 óra

Beszámoló
 


 

Ping-pong versenyt rendeztünk Szentendrén

Igazán jó hangulatban telt az idei ping-pong versenyünk, melyre ezúton is köszönjük a részvételét mindazoknak akik ott voltak.

Beszámolónkat itt tekintheti meg.

Folytatás 2016-ban!

 

 

  Jöjjön velünk Isztambulba!

International Transport Logistics Exhibiton - Logitrans Isztambul

 

2015. november 18-án 14 órakor kezdődik a logitrans kiállítás hivatalos megnyitójával az isztambuli Expo Centerben.  A szállítmányozás és logisztika nemzetközi szakvásárán találkoznak a szakma döntéshozói. A logitrans széles termék- és szervizpalettát kínál ezen az eurázsiai helyszínen: a tengeri hajózástól kezdve a vasúti szállításon keresztül az ipari, kereskedelmi  logisztikai szolgáltatásig. Számos haszongépjármű gyártó, telematikai és intralogisztikai szolgáltató prezentációja teszi még teljesébbé a rendezvényt. Használja Ön is a kiállítói adatbázist , hogy időben tudjon tájékozódni  a kiállító cégekről.

 

Melyek az aktuális fejlesztések és kihívások az európai gazdasági régió dinamikusan változó logisztikai iparágában? A PeriLog nemzetközi konferencia a Supply Chain Management nemzetközi konferenciája, amely kiemelkedő eseménye az idei logitrans kiállításnak. A kísérő programok további témái foglalkoznak az infrastruktúra kiépítésével, különösen a vasúti közlekedés témakörében.  Minden konferencia a fórum részen kerül megrendezésre, melyen a részvétel a kiállítóknak és látogatóknak ingyenes.

Tervezze meg látogatását a logitrans 2015 kiállításon, és foglalja le közvetlenül

utazását

.

 

Biztosítsa Ön is előre díjmentesen belépőjegyét a logitrans kiállításra.  

 

 
   East-West Cohesion Konferencia  

 

A Dunaújvárosi Főiskola 2007-től hagyományteremtő módon nemzetközi tudományos konferenciákat rendez a „Duna-térségi kohézió” elnevezéssel. Ezek a rendezvények hozzájárultak az Európai Duna Regionális Stratégia (EDRS) kialakításához és működéséhez. A konferencián elhangzott előadások jelentős része tanulmánykötetekben jelent meg és hozzájárult számos doktorandusz tudományos kutatási tevékenységének eredményes befejezéséhez is.

A Dunaújvárosi Főiskolán 2014-ben kibontakozott Keleti-nyitás stratégia nagy ívben hozzájárul a nemzetközi együttműködések fejlesztéséhez és építve a Duna-térségi eredményekre a kelet-nyugat közötti kapcsolatok erősítéséhez, a társadalmi-gazdasági kohézióhoz.

Ezen gondolatok jegyében az East-West Cohesion Konferencia érdemi előrelépést kíván elérni a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésében a felsőoktatási intézmények körében, a korszerű képzési formák elterjesztésében, a tudományos együttműködések kialakításában, a hallgatók és a doktoranduszok munkájának eredményesebbé tételében.

A konferencia 1 napos, a délelőtt folyamán plenáris ülésen a fő témakörökhöz kapcsolódó átfogó előadások kerülnek megtartásra, ebéd után pedig 5 szekcióban párhuzamosan folyik tovább a tudományos munka.

A tudományos és szervező bizottság állásfoglalása alapján a konferencia témaköréhez kapcsolódóan és a határidőre leadott tanulmányokat egy tanulmánykötetben kívánjuk megjelentetni a nemzetközi publikációs követelményeknek megfelelően.

 

A rendezvény bővebb leírása itt megtekinthető

Jelentkezési lap


 

 

A szabványosítás jelentősége a katonai alkalmazásokban

 

„Globális ellátási lánc-szabványok és megoldások honvédelmi alkalmazása a visegrádi (V4) országokban” címmel tartottak nemzetközi konferenciát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusán a napokban. 

Az NKE és a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt. közös szervezésében megrendezett eseményen a V4 országainak gyakorlatát, tapasztalatait és terveit mutatták be. Csehországból a brnoi Védelmi Egyetem, Lengyelországból a Logisztikai és Raktározási Intézet, Szlovákiából pedig a liptószentmiklósi Fegyveres Erők Akadémia képviselői vettek részt a konferencián.

 

Bővebben 

 

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel:

 Felsőfokú Logisztikai Menedzser tanfolyam Debrecenben is!

 

A megnövekedett igény szerint a Magyar Logisztikai Egyesület tanfolyamot hírdet a Kelet-magyarországi régió számára, melynek helyszíne Debrecen lesz. Ha biztos tudásra, karerre, és kiszámítható életpályára vágyik, jelentkezzen tanfolyamunkra!


Kezdés: 2015. október 31.

 

 

A Magyar Logisztikai Egyesület akkreditált képzésén tisztán a logisztikát, a valódi tudást oktatja, csatlakozzon tanfolyamunkhoz, mélyítse el tudását, váljon logisztikai vezetővé!


A képzés díja: 100.000,- Ft/félév + vizsgadíj: 30.000,-Ft

 

 

Általános tájékoztató       Jelentkezési lap        Tanfolyami tájékoztató

Képzési naptár

 

 

 


 
 
 
    VEZETŐI KONFERENCIA - BEST PRACTICE FÓRUM – 2015.OKTÓBER 29.


A hazai vezetési kultúra és gyakorlat fejlesztése érdekében olyan célirányos, a vezetők igényeihez és problémáihoz igazodó tapasztalat megosztó programokat, Vezetői Fórumokat szervez a Kvalikon Kft., amelyek segítik a hazai vezetőket a napi munkájukban és az utánpótlás nevelésben.

A konferencián megismerheti az E.ON, Decathlon, GE, Herend, Sanofi, Provident, Cserpes, ISO 9000 Fórum kiemelkedő vezetőinek jó gyakorlatait.

 

4 témakörben szeretnénk egy párbeszédet, közös tanulást elindítani a résztvevő vezetőkkel és közösen megoldásokat, válaszokat keresni a résztvevők által felvetett problémákra, kihívásokra:

 

- Jövőorientált szervezet, stratégiai szemlélet

 

- Értékorientált vezetés és vállalati kultúra

 

- Szervezetépítés, szervezetfejlesztés 

 

- HR a vezetésben.

 

Bővebben:

 


 

 

MEGHÍVÓ - LEANING TOGETHER KONFERENCIA

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Anyagmozgatási Logisztikai Rendszerek Tanszéke  szeretettel meghívja a 2015. szeptember 24-én megrendezésre kerülő "Leaning together" konferenciájukra.

Konferencián a hallgatóságot valódi szakmai tartalmakkal szolgálják ki.
 

A profi előadásokon keresztül reklámoktól mentes, változatos tartalommal garantálják a résztvevők elégedettségét.
 
Egy igazán gördülékeny és lendületes szakmai fórumra invitálják az érdeklődőket, amit a pontosság, p
recizitás és profizmus jellemez.

További információ:

http://innolog.hu/konferencia/

 

  
 


 

   

MEGHÍVÓ A MAGYAR LOGISZTIKAI EGYESÜLET KÖZGYŰLÉSÉRE

 

A Magyar Logisztikai Egyesület szerettel meghívja tagjait a Közgyűlésére.

A Közgyűlés időpontja: 2015. október 28. 14.45

Helyszíne: 1052 Budapest, Falk Miksa u. 1 - Edutus Rendezvényközpont

A meghívó innen tölthető le:

Meghívó

Alapszabály

Regisztrációs lap

Céges meghatalmazás

Egyéni meghatalmazás

 

  


 

BENCHMARKING KLUBNAP -

 

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ EURÓPAI UNIÓ AKTUÁLIS TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAMJAIRÓL

 

 

A Magyar Logisztikai Egyesület következő Benchmarking Klubnapját 2015. október 14-én szervezi meg, amelyre szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

A klubnap témája az aktuális EU-s változásokat követve került meghatározásra, így ezen a napon sz Európai Unió aktuális területi együttműködési programjai kapcsán lesznek előadások.

Meghívott előadók:

Dr. Veres Lajos, elnök, Területfejlesztési Tudományos Egyesület   

Joó István, Duna Régió Stratégia miniszteri biztos

Hegyesi Béla, nemzeti kapcsolattartó, NGM

Márkus Ferenc, Széchenyi Program Iroda, Széchenyi Program Iroda nemzetközi igazgatója

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Időpont: 2015. október 14. 15.00 óra

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Beszámoló

Képek és előadások

Tervezett Program

Regisztrációs Lap

 

 

 

  2015 Őszi Vámkonferencia

 

A Magyar Vámszövetség 2015. október 16-18. között Egerben a Hotel Eger Park Szállóban rendezi meg hagyományos őszi konferenciáját.

A Konferencián a 2015. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, a vám, jövedéki és környezetvédelmi szakmai munkát érintő kérdésekről adunak aktuális tájékoztatást.

 


 

Kiemelt témák:

·         Már kevesebb, mint 200 nap van hátra az Uniós Vámkódex életbe lépéséig

o   Melyek a legfontosabb változások az új Vámkódexben?

o   Hol tart az Unió a végrehajtási szabályok megalkotásával?

o   Milyen mozgástér marad a tagállamoknak a nemzeti szintű szabályozásban?

 

 

o   Hol áll az NGM és a NAV képviselőiből álló UVK Munkacsoport az előkészületekkel? 

 

 

 

·         Mi a helyzet az EKAER- rel?

o   Megindultak az utólagos ellenőrzések a NAV részéről. Mire kell felkészülnie a gazdálkodónak egy utólagos ellenőrzés esetén? Melyek a jellemző hiányosságok?

o   Mi a hatóság tapasztalata? Mennyire jogkövetők a magyar gazdálkodók?

o   Várható-e változás, egyszerűsítés a szabályozásban?

·         Fókuszban a KKV-k!

o   Mik a kilátásaik a hazai KKV- nak?

o   Hogyan tudja támogatni a vámszakma a hazai KKV-k nemzetközi piacra lépését, illetve a magyarországi tevékenységét?

o   Milyen korszerű eszközök segítik a gazdálkodókat a nemzetközi külkereskedelmi szabályok és követelmények közötti eligazodásban?

·         Változások a hulladékgazdálkodás és a termékdíj szabályozás területén

o   Uniós követelmények a hulladékgazdálkodás területén, hol tart a felkészülés

o   A termékdíj törvény 2016-os módosítása (új fogalmak, gépjármű átalány, ellenőrzési, szankcionálási szabályok változása)

o   Jövedéki szabályozás és a hulladékgazdálkodási, termékdíjas szabályok kapcsolódási pontjai

 

A rendezvény bővebb leírása itt megtekinthető

Előzetes program letöltése

Jelentkezési lap

Hivatalos web

 


 Beszámolók

 

A Magyar Logisztikai Egyesület képviseltette magát a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete fennállásának 50. évfordulója alkalmából, illetve a Hong Kong Trade Development Council fogadásán.

Az eseményekről szóló beszámolókat a linkekre kattintva tölthetik le.


 

 


 

 

  Felhívás az Év Projektmenedzsere Díj 2015 pályázatra

 

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla idén is hirdeti meg az Év Projektmenedzsere Díjat a magyarországi projektmenedzsment szakma egy kiemelkedő szakemberének elismerésére. A nyertes és a pályázók példáján keresztül kívánjuk felhívni a szakma és a közvélemény figyelmét a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

 

A hivatalos oldal itt érhető el.


 

 

 

  

PONTSZERZŐ TRÉNING

 

 TRÉNING - 2015. november 18-19.

Auditálás, validálás gyakorlati aspektusai esettanulmányok alapján

Jelentkezési lap  Képzési naptár   Tematika

 

 

 

 

A Gebrüder Weiss 25 éves sikeres Magyarországon


 

„Negyedszázada töretlen a Gebrüder Weiss Magyarország fejlődése” – jelentette ki sajtótájékoztatón Thomas Schauer ügyvezető igazgató, hozzátéve, hogy a jubileumot a dunaharaszti székhelyű vállalat fennállásának eddigi legnagyobb összegű értékesítési árbevételének elérésével kívánja emlékezetessé tenni. A 25 évvel ezelőtt az egyik első nyugati logisztikai befektetőként a magyar piacra lépett cég eredményei azt mutatják, hogy a vállalat korántsem érte el növekedésének korlátait. „Az értékesítési árbevétel az idei év első hat hónapjában több mint 7,1 milliárd forint volt, és ez alapot ad arra, hogy eddigi legmagasabb összegű, 14 milliárd forintot meghaladó magyarországi éves nettó forgalommal kalkuláljunk.” – hangsúlyozta Thomas Schauer.

Bővebben

Prezentáció


 

  

 

 

 

 

Nagy siker volt hazánk legnagyobb ipari seregszemléje!
 
Az IPAR NAPJAI, MACH-TECH 2015 nemzetközi kiállítás-együttesen a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont „A” és „G” pavilonjában minden eddiginél több, 19 ország 386 kiállítója, köztük 111 külföldi cég vonultatta fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait – több mint ezer tonna gép várta az érdeklődő szakmai közönséget. Néhány ország – köztük Tajvan,    
Németország és Ausztria – közösségi standdal jelentkezett. A gépipar hazai fellegvárába 39 országból 15 ezer látogató érkezett.
A kiállításról készült összefoglaló film itt tekinthető meg:
https://youtu.be/ba_pyS-ycBk
 
A megnyitón Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd beszédet mondott Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
A kiállítás magas szakmai színvonalát mutatta, hogy idén a pályázók közül 6 cég NAGYDÍJ kitüntetésben részesült, 1 cég Különdíjat, 6 vállalat pedig Elismerő Oklevelet kapott a szakmai zsűri döntése alapján.
    
A nyertesek a megnyitón vehették át a legkiemelkedőbb innovációs termékért járó NAGYDÍJ-akat, melyeket Dr. Takács János, a GTE elnöke adott át.
 
Nagy sikert aratott idén az új koncepcióra épült Application Zone – Jövő gyára elnevezésű program. A gyakorlati bemutatón a látogatók a többi között megcsodálhatták a virtuális 3D képet megjelenítő tabletet, a biometrikus munkaidő-nyilvántartó rendszert, egy CNC oktató szoftvert (3D-s szimulációval). Megtanulhatták az egyedi robotprogramozást, megnézhették a fémet alkalmazó 3D nyomtatót, melynek segítségével például biciklit is lehet építeni, az automatizálás és a   
robotika története, mérföldkövei című bemutatókat, és a hagyományos és a lineáris szállítórendszer közti különbségeket. De az Application Zone-ban felvonult egy CNC élhajlító is, amit nem hidraulika működtet, hegesztőrobotok, plazmavágógép, és kiderült, hogy hogyan működik a közvetlenül (adatrögzítő) szoftverbe dolgozó mérési rendszer.
 
A gépgyártás-technológiai tanulmányokat folytató egyetemi hallgatók részére első alkalommal rendezett Techtogether – GTE - MACH-TECH versenyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Miskolci Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Szent István Egyetem és a Széchenyi István Egyetem hallgatói vettek részt. A vetélkedést az Óbudai Egyetem „Bánki 2” csapata nyerte.
 
Kiállítóink tollából:
 

„Az idei IPAR NAPJAI kiállítást korábbi társkiállítóink többsége eredményesebbnek ítélte, mint a tavalyit, illetve az azt megelőző kiállításokat. Újonnan résztvevő társkiállítóink leginkább pozitív eredményekről számoltak be. Azon kiállítók, akik részvétele nem volt annyira sikeres, főként a cégükhöz nem teljesen passzoló látogatói, illetve kiállítói kört nevezték indokul, de a vásárról magáról ők sem nyilatkoztak negatívan.” BALOGH Ilona
Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara
  
 
„1999 óta, a recessziós évet leszámítva, az összes Mach-Tech-en részt vettünk. A 2015-ös kiemelkedően jó kiállítás volt. A látogatók száma, és jelentősége sokat nőtt az előző évekhez képest. Azt gondolom, hogy bár komoly anyagi terhet jelent a részvétel, aki a szakmában betöltött szerepét komolyan gondolja, annak itt kell lennie. A megjelenés jellemzői, úgymint     
méret, minőség és szakmaiság, az egész piac szemében meghatározza a résztvevőket. 2017-ben újra találkozunk.”
RIETH Thomas
GE-CO Hungary Kft.
„Cégünk számára a 2015-ös Mach-Tech szakkiállítás az eddigi legnagyobb sikernek örvendő kiállítás volt. …minden idők legjobb magyarországi kiállítását, Mach-Tech-jét tudhatjuk magunk mögött. Mindez köszönhető a kiállítás hírnevének, az optimista gazdasági helyzetnek, a minőségi kiállítók nagy számának és természetesen az érdeklődő látogatók nemcsak eddigi legnagyobb számának, hanem annak is, hogy a szakmacsoport érdeklődői voltak túlnyomó    
többségben jelen.
Standunkon az eddigi kiállítások legtöbb érdeklődőjét - közel 1200 személyt - köszönthettünk.”
FÜLÖP Zsolt
Hoffmann Nürnberg GmbH Qualitätswerkzeuge
 
Nagyon fontos számunkra, hogy kiállítóink és látogatóink elégedettek legyenek szolgáltatásainkkal, hogy folyamatosan újat tudjunk nyújtani nekik, így megkérdeztük véleményüket rendezvényünkről.
 
Látogatóink:
 • elsősorban az újdonságok, innovációk megismerése, a meglépő kapcsolataik ápolása, valamint új üzleti kapcsolatok kiépítése céljából érkeznek a kiállításra
 • 60%-a szerint az idei rendezvény határozottan jobb volt az előzőnél
 • 42%-a járt az Application Zone-ban, és 93%-uknak tetszett a bemutató
 • 88%-a ajánlaná az IPAR NAPJAI megtekintését másoknak is
 • tevékenységi területük (TOP 5):
  • gépipar 32%
  • fémfeldolgozás 23%
  • ipari termelőüzem 20%
  • járműipar 19%
  • elektronika 9%
 • érdeklődési körük (TOP 5):
  • gépgyártás-technológia, fémmegmunkálás
  • szerszám- és készülékgyártás
  • ipari automatizálás (IndustriAutomation)
  • robotika
  • 3D nyomtatás
 • még több kiállítóval szerettek volna találkozni az alábbi témakörökben
  (TOP 5):
  • gépgyártás-technológia
  • automatizálás (IndustriAutomation)
  • méréstechnika
  • műanyagipar
  • ipari elektronika, elektromos megoldások
Kiállítóink:
 • 14%-kal többen vettek részt a kiállításon, mint 2013-ban
 • 74%-a határozottan fontosnak tartja a rendezvényen való részvételt
 • elsősorban a cég ismertségének és image-ének építése, valamint a termékek/szolgáltatások bemutatásának céljából érkeznek a kiállításra
 • 73%-a használta a nyomtatott katalógus adta reklámlehetőségeket
 • 82%-a ajánlaná az IPAR NAPJAI megtekintését
 • 76%-a ajánlaná partnereinek a kiállításon való részvételt
 • 61%-a egyértelműen tervezi, hogy kiállítóként megjelenik a következő rendezvényen
    
 
Reméljük, hogy kiállításunk az Ön számára is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és jövőre ismét kiállítóink között köszönthetjük!
 
Az IPAR NAPJAI legközelebb 2016. május 24-27. között jelentkezik
a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban,
már most jegyezze fel naptárába!
 
 
 
HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.
1101 Budapest, Albertirsai út 10.
1441 Budapest, Pf. 44.
Phone: 263-6000, Fax: 263 6098
iparnapjai@hungexpo.hu, www.hungexpo.hu

 


 

 

 


 

 

 

LOGISZTIKAI ÉVKÖNYV 2016 FELHÍVÁS

   

A Logisztikai Évkönyv 2016 című kiadvány előkészítése megindult. Várjuk azoknak a gyakorló szakembereknek és tudományos kutatóknak a jelentkezését, akik a logisztika területén elért tudományos eredményeiket, gyakorlati megvalósításaikat kívánják bemutatni.

Jelentkezési határidő: 2015. május 22.

Tanulmányok leadásának határideje: 2015. augusztus 1.

 

 Tájékoztató és jelentkezés

 

 


 

 

VÁLLALKOZNI A LIKVIDITÁSI NEHÉZSÉGEK HÁLÓJÁBAN

Konferencia trendekről, finanszírozásról, biztonságról

 


A KSH adatai szerint Magyarországon tavaly több mint 9 ezer tonna árut szállítottak belföldön. A jogszabályi változások, a banki és financiális trendek új irányával a Magyar Logisztikai Egyesület szükségesnek érzi, hogy egy átfogó, mindenre kiterjedő konferenciát, szakmai egyeztetést hívjon össze, amely választ adhat az EKÁER, a likviditások, valamint a biztosítások terén felmerülő kérdésekre.

 

A konferencián az egyesület két partnerintézménye az UniCredit Bank, illetve a Generali Csoport képviselői tartanak előadást.

 

 

Az UniCredit Bank főbb témái:

 

 

Előadást tartanak: Móger Péter ügyvezető igazgató és Bolyán Róbert regionális igazgató

 

·         Makrogazdasági összefoglaló

 

·         EXIM konstrukciók – Kedvező forgóeszköz finanszírozás exportőrök és beszállítók részére

 

·         EKÁER garancia

 

 

A Generali Csoport főbb témái:

 

 

Előadást tartanak Ledniczkyné Bárány Erzsébet ügyvezető  és Ferencz Zoltán területi igazgató

 

·         Jogvédelmi biztosítás

 

·         Szállítmánybiztosítás

 

·         Szállítmányozói, közúti árufuvarozói felelősségbiztosítás

 

·         Kezesi Biztosítás

 

·         Vállalatvezetők felelősségbiztosítás

 

·         Driver utasbiztosítás

 

·         Company utasbiztosítás

 

A Konferencia helyszíne és időpontja:

 

Falk1 Rendezvényközpont – Edutus Ház (1055 Budapest, Falk Miksa u. 1)

 

2015. június 29. hétfő 13.30 óra

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 Program - Jelentkezési lap


 

 

 

  Beszámoló Júniusi Klubnapról

 


Júniusi klubnapunk témája a légi áruszállítás biztonság volt.

A rendezvény meghívott előadói a Terrorelhárítási Központ légi közlekedési szakértője,
Macsári István rendőr alezredes az Országos Rendőr-főkapitányság Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Légiközlekedés-védelmi Osztály vezetője, és
Molnár András
a Selek & Miller's Consulting Kft. ügyvezetője voltak.

A rendezvényről készült beszámolónkat az alábbi linről tölthetik le:

 

 Program   Beszámoló

 


 

   

 

2015-ös Kína-KKE Befektetési és Kereskedelmi Expo

2015. június 09-12. között kerül megrendezésre a második Kína-Kelet-Közép-Európa Befektetési és Kereskedelmi Expo Ningboban. A kiállítás fő támogatói a Kínai Kereskedelmi Minisztérium (MOFCOM) és Zhejiang tartomány önkormányzata. Az expo során befektetési szimpóziumra, kiállításra, találkozókra és fórumokra, valamint kulturális eseményekre kerül sor.

Az expon a szervezők standokat biztosítanak, melyek ingyenesek. A speciálisan berendezett standok helyei (min. 36 m2) szintén ingyenesek, de a technikai berendezést és a dekorációt a kiállító cég vagy szervezet finanszírozza. Amennyiben egy országból sok cég, ill. szervezet jelentősebb számú standot bérel, akkor a szervezők további kedvezményeket, ill. támogatást biztosítanak.

A repülőtéri transzfert az expo helyszínére a szervezők biztosítják.

A standok lefoglalásának a határideje április 20. A kiállítók végső listáját április 30-ig kell leadni vámkezeléshez. A standok felépítése június 4-8 között történik.

Időpont: 2015. június 09-12.

Helyszín: International Exhibition Center
(No. 181 HuizhanRoad, Ningbo)

További információk itt >>>

 


 

KVALIKON KFT. - BEST PRACTICE FÓRUMOK ÉS WORKSHOPOK

A LEAN FÓRUM- FOLYAMATFEJLESZTÉSI Konferenciához kapcsolódó gyakorlati workshopokon és fórumokon megismerkedhetnek a lean módszerek legjobb gyakorlataival:

TPM WORKSHOP - RÁBA JÁRMŰALKATRÉSZ GYÁRTÓ (2015. Április 9-10, 23-24.)

XXXI. Best Practice Fórum – SUZUKI (2015. Május 14.)

XXXII. Best Practice Fórum – DECATHLON (2015. Május 29.)

 

További információk itt >>>

 


 

 

  IPAR NAPJAI KIÁLLÍTÁS - MAC-TECH

 

Egyesületünk idén is részt vett az egyik legrangosabb hazai ipari kiállításon. Az Ipar Napjai kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárcsarnokban került megrendezésre, ahol 19 ország 385 cége képviselte magát. Beszámolónk a lenti lenken keresztül érhető el.

Beszámoló

 

 

 

 


 

 

  Benchmarking Klubnap - Május

 

Májusi Klubnapunk témája a

A Vasúti Fejlesztések volt.

Vendégünk volt Dr. Mosóczi László a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vasúti igazgatója.

A programról készült beszámolónkat, valamint az elhangzott előadás anyagát, az alábbi linkekről lehet letölteni.

Beszámoló        Előadás

 


 

  

 

IPAR NAPJAI - MACH-TECH 2015 KIÁLLÍTÁS

 

Csatlakozzon kedvezményesen Ön is Magyarország legjelentősebb üzleti ipari eseményéhez, a Magyar Logisztikai Egyesület partnereként!


 

 

Kedvezmények:

1.)
Az MLE égisze alatt történő kollektív részvétel:
Min. 5 cég esetén 40 m2-től rendelkezésre bocsátott kollektív kulcsrakész közös standot biztosítunk információs pulttal, grafikai megjelenéssel, komplex felépítménnyel.
További részletek a tájékoztatókban, vagy keresse az MLE munkatársait!


A csomag ára résztvevő cégenként: 250.000 Ft + ÁFA

2.)
"Kisvállalkozói csomag":
Egyéni megrendelés esetén biztosított kulcsrakész 9 m2-es stand, körbe fehér falas, elöl betétpaneles frízfeliratos installációval.
További részletek a tájékoztatókban, vagy keresse az MLE munkatársait!

A kisvállalkozói csomag ára: 350.000 Ft + ÁFA


Időpont: 2015. május 12-15.

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont

 

Részvételi tájékoztató                             Kiállítói tájékoztató

 

 


 

 

 

  MEGHÍVÓ - KKV CSÚCS DEBRECEN

 

 

Mi az a terület, ahol a családi vállalkozás jobb, mint a globális vállalati? Szolgálja-e a világ hosszú távú fejlődését a mikrogazdaságban való fejlesztések? Milyen legyen a multik és a mikrók viszonya? Kell az állam szabályzó szerepe, vagy a két szélső mérettartomány magától is együtt tud működni? Vagy a multik szükségszerűen megosztják és felemésztik a kicsiket? Ezek a kérdések is asztalra kerülnek Debrecenben, a május 14-i KKV Csúcstalálkozón. Persze vannak nekünk saját nem globális gondjaink is. A gyerekek nem akarják folytatni apáik mesterségeit, vállalkozásait. Mit tegyünk? Kérjük, jöjjön el és vegyen részt a vitában!

Helyszín: Debrecen, Hotel Lycium**** - Kölcsey Központ Nagyterem (4026 Debrecen, Hunyadi u. 1-3.)

Időpont: 2015. május 14. 13:00-16:00

Regisztráció és meghívó

 

 

 


 

LOGISZTIKA NAPJA 2015
Céglátogatás a Ravak-nál és Segway

 

 

Egyesületünk a Logisztika Napján, 2015. április 16-án, a Ravak Hungary Kft-nél tett céglátogatással képviseltette magát, ahol lehetőség nyílt a Segway-el is megismerkedni.

Az eseményről készült részletes beszámolót és a Logisztika Napja programját megtekinthetik a lenti hivatkozásokra kattintva. 

Fotókért és videókért böngésszen kedvére youtube csatornánkon, facebook oldalunkon, vagy honlapunkon!

 


 

Beszámoló  Program


 


  

Összefoglaló a Magyar Logisztikai Egyesület szerepléséről, és az egyesülethez köthető további aktivitásokról a Logisztika Napján

Több ingyenes program közül válogathattak az érdeklődők 2015. április 16-án, a Logisztika Napján. 
A kezdeményezés, miszerint a logisztika szakmának is legyen egy saját napja, Németországból indult. Magyarország először 2012-ben csatlakozott, nem sokkal később, 2014-ben, az ötletgazda Németország és Ausztria mögött máris a harmadik legaktívabb országként tartottak minket számon, ezen a mára már globálissá vált rendezvénysorozaton. 
A Logisztika Napjának célja: a szakma kulisszatitkainak megismertetése a nagyközönséggel, melyhez bármely releváns cég, intézmény, egyesület, szakmai szervezet csatlakozhatott egyedi programmal, legyen az akár nyílt nap, workshop, flash mob, konferenc ia, játék, szimuláció, vagy bármilyen egyéb kreatív esemény. 


Bővebben

 

segway3.PNG

 

 

VII. Kelet-Közép-Európai KKV Csúcs

 

A KKVHÁZ és a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége szervezésében és a Pannon Lapok Társasága, valamint az MKIK Kisvállalkozás-fejlesztési Kollégiumának társszervezésében immár VII. alkalommal találkoztak a kelet-közép-európai térség kis-és középvállalati szektorának szereplői azért, hogy összevessék tapasztalataikat, vitázzanak, kapcsolatokat építsenek és fejlesszék a kereskedelmüket.

Beszámolónkat a lenti linken találják. 

 

 

 

 

                      Beszámoló                          Program

 

 

 

 


 

 

 

Benchmarking Klubnap - Április

Hagyományos Klubnapunk ismételten a Magyar Tudományos Akadémián került megrendezésre, ezúttal a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Tudománydiplomáciai Főosztályának közreműködésével, ahol elsősorban a Tudomány és Technológiai (TéT) attasék hálózatának működési struktúrájával és küldetésével ismerkedhettek meg az érdeklődők. 

Azok számára, akik részletesebben szeretnének tájékozódni a hallottakról, vagy esetleg nem tudtak részt venni, elérhetővé tettük Dr. Nikodémus Antal Főosztályvezető Úr prezentációját.

A Klunapon készült fotókat megtekinthetik facebook oldalunkon.

 

Beszámoló

Program                         Prezentáció

Fotók

 


 

Beszámoló a GDP tréningről

 

Beszámoló

 


 

Levizsgáztak a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés hallgatói

 

Beszámoló

 


 

2015. április 1-el módosult az EKÁER!

2015. április 1-től új szabályok léptek életbe, melyre érdemes figyelni, ha valaki a mulasztási bírságot el kívánja kerülni. Jó hír azonban, hogy bizonyos vállalkozások számára egyszerűsítő rendelkezések is életbe léptek.

Újonnan hatályba lépő rendelkezés, hogy amennyiben a belföldi EKÁER bejelentés köteles termékértékesítés során a nem kockázatos terméket a címzett fuvarozza, fuvaroztatja, a bejelentési kötelezettség a címzettet terheli (ezen szabály alapján belföldi láncértékesítés esetén a végső vevőhöz is áttevődhet az EKÁER kötelezettség, amennyiben Ő az a címzett, aki a terméket elfuvarozza, vagy fuvaroztatja).

További információk itt >>>

 


 

EKÁER

Új jogszabályok: 2015. évi I. tv. és az 5/2015(II.27) NGM rendelet

A 2015. február 27-én kiadott Magyar Közlönyben megjelent az EKÁER-rendszerre vonatkozó törvénymódosítás, a részletszabályokat tartalmazó miniszteri rendelet:

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvénynek az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszerrel összefüggő módosításáról

Forrás: ekaer.hu

Letöltés

 

 


Új logisztikai központtal erősít az Euromedic

Az Euromedic vállalatcsoport március 24-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg legújabb befektetése eredményeként létrehozott logisztikai központját. A Budapest XI. kerületében található 15 000 m2-es létesítményt mintegy 1 milliárd forintból finanszírozta a vállalatcsoport és a legmodernebb technológiákkal szerelte fel annak érdekében, hogy még magasabb minőségű szolgáltatásokat kínáljon a hazai gyógyszer- és egészségügyi termékpiac minden szereplőjének. Az ünnepélyes megnyitón részt vett, Dr. Doór Zoltán is, a Magyar Logisztikai Egyesület Elnöke.

 

Sajtóközlemény

 


 

ITL Klubülés - Innováció és logisztika-menedzsment
 

A CSMKIK-ban működő Informatikai, Távközlési és Logisztikai Klub következő klub ülését 2015. március 24-én tartja innováció és logisztika-menedzsment témában. 

Témák:

 • Innováció a gyakorlatban
  Előadó: Kelemen Péter, Lakker Kft.
 • Költség csökkentés a járat szervezésben: célkeresztben az automatizálás, EKÁER kezelés, optimalizálás
  Előadó: Szabó Ádám, Optin Kft.
 • Folyamatosan változó környezetben a tervezhető gépkapacitások lekötése, nyilvántartása, a gépek vezénylése. Célszoftver bemutatása.
  Előadó: Szirányi Ákos okl. közlekedésmérnök, közlekedési-logisztikai szakértő

A rendezvényen elsősorban a közúti fuvarozó, szállítmányozó, munkagépekkel, tehergépkocsikkal dolgozó építőipari, szerelőipari, generálkivitelező, bányászati cégek, valamint megbízóik részvételére számítunk, de szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődő egyéb területen tevékenykedő gazdálkodó szervezeteket.

 Időpont: 2015. március 24. 15.00 óra


Helyszín: Kamarai Székház I. emeleti Lednitzky terem
(Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

 


 

Benchmarking Klubnap - Szellemi tulajdon a logisztikában

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia - Sarokterem
(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

Időpont: 2015. március 11. 15:00

Az eseményről készült fotók megtekinthetőek facebook oldalunkon:

Facebook

Beszámoló

Program

 


 

XX. Logisztikai Konferencia és Fórum 2015

 
"BELÉPŐ A JÖVŐBE"
INNOVÁCIÓ ÉS LOGISZTIKA
 
Időpont: 2015. február 19-20.
 
Helyszín: Eiffel Palace Conference Center - 1055. Budapest, Bajcsy-Zs. út 78.
 
             Program(HUN)            Program(ENG)               Vacsora Program             Tájékoztató

 
 

 

Logisztikai Központok és szolgáltatások fejlesztése Pályázat

 

Pályázati összefoglaló

 


 

Az év Cafeteria-rendszere díjazottja a Schenker Kft.

 

2014-ben az ötödik alkalommal került sor Az év Cafeteria rendszere díj átadására. A neves szakemberekből álló  értékelő bizottság , közel 50 pályázó cég közül az idei évben a Schenker Kft.-t is érdemesnek ítélte arra, hogy az NI Hungary Kft. és a Groupama Garancia Biztosító Zrt. mellett felállhasson a dobogóra.

 

A díj rangját jelzi, hogy az előző évek díjazottjai között találjuk a Magyar Telekom Nyrt.-t, az Egis Nyrt.-t, illetve az AVON Cosmetics Hungary Kft.-t.

 

Az idei évben először nyílt lehetőség arra, hogy a díjazottak 2014. november 27-én a Cafeteria Panoráma 2015. konferencián egy prezentáció keretében több száz szakmabeli kolléga előtt bemutathassák, miért őket találta a rangos zsűri alkalmasnak Az év Cafeteria rendszere 2014. díj első három helyezésére.

 

A díj elismerés azon munkáltatóknak, akik a cafeteria-rendszerük kialakítása és működtetése során képesek a munkavállalói és munkáltatói érdekek összeegyeztetésére, az optimális adminisztráció kialakítására, megfelelő kapcsolat fenntartására a szolgáltatókkal, és mindezt úgy, hogy a jogszabályi környezetnek minden tekintetben megfeleljenek.

A Schenker Kft. 2012-ben vezette be cafeteria-rendszerét, és 2014-re sikerült olyan szintre fejlesztenie azt, mely minden szempontból megfelel azon elvárásoknak, melyek Az év Cafeteria-rendszere díj dobogós helyezésének eléréséhez vezettek.

 


 

LOGISZTIKAI ÉVKÖNYV 2015

BEMUTATÓ KLUBNAP

 

A Magyar Logisztikai Egyesület az elmúlt évek hagyományainak megfelelően 2015-ben is megjelenteti a hazai tudományos és gyakorlati eredményeket bemutató Logisztikai Évkönyvét.

                                        Időpont: 2014. december 17. 15:00

                             Helyszín: Falk1 Edutus Ház Rendezvényközpont

                                        1055. Budapest, Falk Miksa utca 1.

              Beszámoló        Program    

  Évkönyv megrendelő lap


  

TRANSLOG Connect Congress – Best of Logistics 2014

12 December 2014 – Budapest

TRANSLOG Connect Congress - the leading transport, logistics and supply chain management congress for Central and Eastern Europe - organised for the 4th time, was the place to meet top logistics service providers and key decision makers on 25-26 November. More than 500 senior decision makers from over 30 different European countries gathered in Budapest to exchange ideas and find solutions for their major challenges in transportation, logistics and supply chain management. 

 

TRANSLOG Connect 2014 post event PR     Fotó

 


  

 

Stratégia partnerünk elindította a KKVHÁZ Megyék Versenyét

 

A zalaegerszegi KKV Csúcstalálkozón 2014-ben is elindul a KKVHÁZ Megyék Versenye, amely idén is hangsúlyozza a játékos tudásmegosztás, közösségépítés és a kapcsolatszervezés fontosságát. A szervezők célja, a KKV szektor számtalan irányból érkező támogatásának az összehangolása a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

 


 

Bővebben                                               Tájékoztató

Az Évprojektmenedzsere Díjátadó

2014. november 4. -  Magyar Tudományos Akadémia

Beszámoló     

 


  

Logisztikai Multimodális Rendezvény –

Földön-Vízen-Levegőben: Integrált logisztikai megoldások a gyakorlatban

 

A Magyar Logisztikai Egyesület a Magyar-Holland Kereskedelmi Kamara, illetve Hollandia Magyarországi Nagykövetségének társszervezésében megrendezi Multimodális Logisztikai Rendezvényét, melynek célja, hogy bemutassa az iparág sokszínűségét, valamint, hogy hasznos információkat adjon különböző logisztikai lehetőségekről.

 

Időpont: 2014. október 16. csütörtök 9 óra
Helyszín: Budapest, Jászai Mari tér 9 dokk – Primus Hajó

 

Program                             Összefoglaló                        Beszámoló

 


 

MVSZ Őszi Vámkonferencia

 

A Magyar Vámügyi Szövetség megrendezi Vámkonferenciáját, melynek előadói a NAV vám és pénzügyőri elnökhelyettese, a NAV és az NGM vezető munkatársai. A Konferencián a résztvevők a 2014. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, szakmai munkát érintő kérdésekről kapnak aktuális tájékoztatást.

 

Időpont: 2014. október 10-12.

Helyszín: Hotel Eger - Park Szálló

 

Program                                              Jelentkezési lap

  


 

XI. Thaiföldi Nemzetközi Logisztikai Kiállítás

-      TILOG 2014

 

A XI. Thaiföldi Nemzetközi Logisztikai Kiállítás egy rangos nemzetközi kiállítás, amely egyedülállóan vonzó üzleti lehetőségeket kínál logisztikai szolgáltatóknak, fuvarozóknak, exportőröknek és importőröknek egyaránt. A kiállítás 10.000 m2 nagyságú területén több mint 300 – 400 hazai és nemzetközi  kiállító cég fog bemutatkozni.

Időpont: 2014. szeptember 24-27.

Helyszín: Bangkoki Nemzetközi Kereskedelmi és Kiállítási Központ (BITEC)

További információ: 06 1/212-2738, illetve thaicommbp@mail.datanet.hu

 

                    Bővebben         

       


 

BILK Kombiterminál Céglátogatás

2014. szeptember 24.

Beszámoló  

  


 

Urbania 21 – Visegrad Group

Forum on Transport and Logistics Strategies

 

Magyar Logisztikai Egyesület megszervezi V4 Konferenciáját, Az Urbania 21 „Infrastruktúra és Közlekedésfejlesztési Szakkiállítás és Konferencia” kísérőrendezvényeként. Várjuk a téma iránt érdeklődőket.

A rendezvény csak regisztrációval ingyenes!

Regisztráció: b.varga@mle.hu

 

Időpont: 2014. szeptember 17-18.

Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont

 

        Bővebben                              Program                                      Beszámoló

 


 

20. Törökország Világkereskedelmi Találkozó

 

A huszadik Törökország világkereskedelmi találkozó témája az építkezésre, építkezési anyagokra, bútorokra és kapcsolódó gépekre koncentrál. Mindösszesen 2100 török résztvevő fog megjelenni az eseményen, illetve 600 vállalat képviseltetni magát kiállítóként a Tuskon Expo keretein belül.

Időpont: 2014. június 18-19.

Helyszín: Isztambul, Törökország

Részvételi szándékát kérjük, hogy az info@aktivbiz.hu e-mail címen jelezze legkésőbb 2014. június 4-ig.

 

Bővebben                                         Program és költségvetés  

 


 

China SMart Expo

Hazai sikerek kínai támogatással!

 

Az Ön vállalkozása most európai terjesztési központtá válhat egy egyedülálló üzleti modell által!

Látogasson el a ChinaCham által megrendezett SMart Expora és találja meg vállalkozása számára a megfelelő együttműködő partnerét!

 

Időpont: 2014. június 13-15.

Helyszín: 1052 Budapest, Szentmihályi út 171.

 

Bővebben                                                     Regisztráció

 

 


 

Közszolgálat és Fenntarthatóság

 

Jegyezze fel naptárába! A Magyar Logisztikai Egyesület a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében, 2014 júniusában MEFC Nemzetközi Workshop - Közszolgálat és Fenntarthatóság Rendezvényt szervez.

A jelentkezéseket korlátozott számban áll módunkban elfogadni, a regisztrációk beérkezése sorrendjében! (20 fő)

Időpont: 2014. június 4. szerda 14 óra

                     Helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem - Bólyai terem                                 

Budapest, Hungária krt. 9-11.

  

Program                                           Beszámoló

 


 

"ELLÁTÁSI LÁNC BIZTONSÁGA" RENDEZVÉNY

 

A Magyar Logisztikai Egyesület Rendezvényt szervez, melynek témája a vagyonvédelemmel foglalkozó cégek szakmai szerepe a logisztika területén.

Jelentkezési határidő 2014. május 23.

Időpont: 2014. május 29. 14 óra

Helyszín: FALK1 Rendezvényközpont – Edutus Ház

1055 Budapest, Falk Miksa u. 1.

 

Program                                           Beszámoló

 

 


 

ChinaCham Üzleti Klub

 

A ChinaCham Hungary tisztelettel meghívja Önt a soron következő Üzleti Klub rendezvényére, mely a megszokott módon gyakorlatias témát érint.

A Klub témája: A Kínába irányuló élelmiszer-export folyamatának gyakorlati kérdései.

Időpont: 2014. május 21. szerda 16.00 óra

Helyszín: 1052 Budapest, Szentmihályi út 171.

 

Bővebben                                                     Regisztráció

  


 

INFORMATIKA ÉS INFORMÁCIÓBIZTONSÁG ÚJ UTAKON A FELHŐBEN

Kihívások és lehetőségek a KKV szektorban

 

A KÜRT Zrt, a Microsoft valamint a Kereskedelmi és Iparkamarák szeretettel meghívják Önt országjáró, 6 helyszínt érintő (Szeged, Miskolc, Debrecen, Pécs, Győr, Budaörs) érintő szakmai roadshow-juk szegedi állomására, amely 2014. május 20-án 9.00 órától kerül megrendezésre a Kamarai Székházban (Szeged, Párizsi krt. 8-12.).

 

 

Program                                                 Regisztráció

 


 

V4 LOGISZTIKAI KONFERENCIA

 

A Magyar Logisztikai Egyesület a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara társszervezésében megrendezi V4 Logisztikai Konferenciáját.

Időpont: 2014. május 6. kedd 9:30

Helyszín: Hotel President (1054 Budapest Hold u. 3-5., Lobby terem)

 

Program                                            Beszámoló

 

 


 


NAPAK – Oroszországi autóipari beszállítói konferencia

  

A találkozó célja a sikeres jövőbeli üzleti lehetőségek megalapozása: a közös gyártás és fejlesztési lehetőségek megismerése, valamint a potenciális együttműködési területek beazonosítása.

A látogatáshoz kapcsolódóan a HITA üzleti fórumot és üzletember-találkozót szervez.

Időpont: 2014. április 23, Szerda, 9:00

Helyszín: Hotel President, 1054 Budapest, Hold utca 3-5.

A részvevő orosz cégek autóipari beszállítók, amelyek már beszállítói szerződéssel rendelkeznek a meghatározó oroszországi megyék autó és teherautógyáraival.

 

Jelentkezési lap 

 


 

A Magyar Vámügyi Szövetség idén is megrendezi Tavaszi Vámkonferencia rendezvényét

 A konferencián 2014. évi nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó, a szakmai munkát érintő kérdésekről adnak aktuális tájékoztatást.

 A konferencia mottója: „Kommunikáció: információ-megosztás a jobb együttműködésért

 

Időpont: 2014. április 11-13.

Helyszín: Eger - Hotel Eger - Park Szálló

Program                          Tájékozató                   Regisztrációs lap

 


 

VII. LEAN Fórum 2014 – Folyamatfejlesztési Konferencia

A Fórumon megismerheti, hogy a világ és Magyarország vezető vállalatai, hogyan javítják versenyképességüket, likviditásukat a Lean menedzsment és a folyamatfejlesztés módszerei segítségével.

Időpont: 2014. április 10-11.

 

Tájékoztató

 


 

A LOGISZTIKA NAPJA 2014.

Supply Chain Bajnokság

 

A Logisztika Napján Egyesületünk rendhagyó módon nyílt napot szervez fiatal logisztikusok, illetve a logisztika iránt érdeklődő középiskolai tanulók, hallgatók számára.

Csapatok jelentkezését is várjuk!

 

Időpont: 2014. április 10. 13 óra

Helyszín: 1052 Budapest, Apáczai Csere János u. 11.

 

Program                                Beszámoló

 

 


 

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara tisztelettel meghívja Önt

"Az új Polgári Törvénykönyv hatása, illetve változásai az üzleti kapcsolatokban"c. programra.

 

Téma: Az új, illetve változó Ptk. szabályok rövid, vezetői szintű áttekintése a társasági- és szerződési jog, a hitelbiztosítékok, a vagyoni viszonyok, valamint a felelősségi kérdések terén.

Időpont: 2014. április 2.

Helyszín: 1152 Budapest, Szentmihályi út 171.

 

Regisztráció

 

 


 

Magyar-Német Gazdasági Fórum

 

és a Magyar-Német Tagozat

alakuló ülése

 

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

szervezésében

Időpont: 2014. március 27., csütörtök, 14.00 óra

Helyszín: Hotel President Budapest, Lobby konferencia terem

1054 Budapest, Hold u. 3-5.


Program                                            Belépési nyilatkozat                                  Ügyrend

 


 

Értesítjük az érdeklődőket, hogy partner szervezetünk az Aktív Üzletemberek Egyesülete üzleti utat szervez beszállítók számára Törökországba.

2014. március 25.-ig lehet jelentkezni.

A részvétel limitált a jelentkezések sorrendjében.

Jelentkezni  az e.bagi@mle.hu email címen lehet.

 

Program     Előzetes költségvetés

 

 


 

 

Kínai–Magyar Üzleti Fórum

A hazai kkv-k üzleti esélyei Kínában és itthon

Helyszín: Budapest, China Mart (BCM), XV. ker., Szentmihályi út 171. III. emelet

Időpont: 2014. március 20.(csütörtök) 9.30−17.00

 

Bővebb információk


 

1848. március 15. 

Az 1848-os forradalom évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott az MH Logisztikai Központ, amelyen részt vett a Magyar Logisztikai Egyesület is.

 

Beszámoló

 


 

 BENCHMARKING KLUBNAP

 

KÖZÉPPONTBAN FŐVÁROSUNK UTAZÓKÖZÖNSÉGE

Időpont: 2014. március 12. szerda 15 óra

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia

Program      Beszámoló

 


 

XIX. Logisztikai Konferencia és Fórum

 

A Magyar Logisztikai Egyesület XIX. alkalommal tartotta 2014. február 20-21.-én a Logisztikai Konferencia és Fórum programját!

A 2 napos konferencia témája Közép-Ázsia - Kazah Köztársaság, mint a térség logisztikai központja köré épült!

 

A Fórum helyszíne: Hotel Benczúr*** Superior (1068 Budapest, Benczúr utca 35.) volt.

 

Tájékoztató                                    Program

Beszámoló 

 


 

 Ismerkedjen meg a számítógépes tervezés új lehetőségével!

A Magyar Logisztikai Egyesület februárban megrendezte aktuális Klubnapját, amelyen egy új EU Projekt, a LogiCAD rendszer került bemutatásra. 

Időpont: 2014. február 26. szerda 15:00

Helyszín: Falk1 Rendezvényközpont Edutus Ház - 1055. Budapest, Falk Miksa utca 1.

További Információ            Beszámoló               Program


 

 ChinaCham Üzleti Klub

 

Amennyiben Ön kereskedik vagy kereskedne Kínával, számot tarthat az érdeklődésére a következő Üzleti Klubunk, melyre várjuk szeretettel.

Időpont: 2014. február 26.

További információ és regisztráció

 


 

BENCHMARKING KLUBNAP

M4 - Szakmai látogatás

 

Helyszín: Kelenföldi Járműtelep

Időpont: 2014. február 12. 15 óra

Beszámoló

 

 


 

BENCHMARKING KLUBNAP

 

Ismerje meg a logisztikai újdonságait!

 

A Magyar Logisztikai Egyesület rendszeresen részt vesz nemzetközi logisztikai témájú projektekben. A LogiCAD projekt elsősorban az egyének munkahelyi képzésére tesz nagyszabású közös és nemzetközi erőfeszítéseket. A LogiCAD a legjobb gyakorlatok (Best practice) átadását célzó könnyítést és az innováció generálódását jelenti a logisztikai szektor szakembereinek és más érdeklődőknek is a LongLife Learning Leonardo da Vinci projekt keretében.

 

időpont: 2014. január 22. 9.00

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (Budapest, Műegyetem rakpart 9. "R" épület)

 

BESZÁMOLÓ


 

„China Import and Export Fair”

 

(Kantoni vásár)


A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetsége, a Kínai Külkereskedelmi Központ és a Chinacham Hungary tisztelettel meghívja Önt a 115. „China Import and Export Fair” vásár bemutatkozó rendezvényére.

 A „China Import and Export Fair” (mely Kantoni vásárként is ismert) Kína legnagyobb kereskedelmi vására, mely évente több mint 200.000 látogatót és potenciális vásárlót vonz 210 országból és térségből.


A bemutatkozó rendezvény

időpontja:2014. január 20., hétfő, 9:30

helyszíne: Danubius Health Spa Resort Margit-sziget, Jázmin-terem

 

Regisztráció és bővebb információ

 

 


 

BENCHMARKING KLUBNAP

 

Ismerje meg a logisztikai újdonságait az Egyesületünknél megjelenő Logisztikai Évkönyv 2014-ből!

Évkönyv-bemutató klubnapunkat 2013. december 12.-én, 15. óra

 Magyar Tudományos Akadémia!

Beszámoló

 


 

 

A BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM

 KÖZLEKEDÉS- ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KARA


a bolognai képzéshez igazodva, megújult formában,

2014 februárban ismételten indít szakirányú továbbképzést!


Részletek

 


 

Kínai-Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Marketing Konferencia

 

Időpont: 2013. november 28., csütörtök, 14.00 óra

Helyszín: 1152 Budapest, Szentmihályi út 171.

A Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztérium, Külkereskedelmi Osztálya, a Kínai Népköztársaság Kereskedelmi Minisztérium Külkereskedelem- fejlesztési Hivatala, a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara és a CECZ Közép-Európai Kft 2013. november 28-án kereskedelem-fejlesztési és marketing konferenciát szervez, melyre ez úton meghívja Önt és vállalkozásának, vállalatának dolgozóit.

A konferenciát követően a delegációban részt vevő 10 kínai vállalattal üzleti megbeszélésekre nyílik lehetőség.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részletes program, résztvevők

  

TRANSLOG CONNECT KONGRESSZUS

A TRANSLOG Connect Kongresszus a Közép-Kelet-Európai Régió és a FÁK országok vezető iparágközi logisztikai és ellátási lánc menedzsment rendezvénye.

Szakmai információk, előre egyeztetett üzleti találkozók, kapcsolatépítési lehetőségek!

Időpont: 2013. november 27-28.

Helyszín: Budapest, *****Corinthia Grand Hotel Royal

1073 Budapest, Erzsébet körút 43-49

 


     További információ        


Magyar nyelvű leírás


 
 
 

AFGANISZTÁNI KIVONULÁS MAGYAR ÉS NATO SZEMPONTOK SZERINTa Magyar Logisztikai Egyesület és a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület közös rendezvénye

Időpont: 2013. november 20. 15 óra
Helyszín: Hovéd Kulturális Központ,  Gobelin terem
(1143 Budapest, Stefánia út 34.-36.)


Program

 

BESZÁMOLÓ

 

 
 
 

 

Fókuszban a logisztika

A ChinaCham Hungary következő Üzleti Klub rendezvényén meghívott előadóilesznek a  DB Schenker Kft. munkatársai, akik ágazatspecifikus szakértelmükből adnak ízelítőt a résztvevőknek – mint ahogy az az Üzleti Klubra jellemző, Kína-EU-Magyarország relációban.

Skybridge - Tengeri-légi koncepció!Gyorsabb, mint a tengeri, olcsóbb, mint a légi fuvar!  Shanghai-EU 17-18 nap alatt! A légi és tengeri áruszállítás környezettudatos kombinációja, egyesíti két módozat előnyeit.

   
China Train - Mit mondanak erről a DB Schenker Munkatársai? "Kína és az EU közötti kétirányú szárazföldi forgalom lebonyolításának eszköze"

 


  IV. DUNA TÉRSÉGI KOHÉZIÓ

 NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

 Ahol olyan témákról hallhat szakértői előadásokat – a teljesség igénye nélkül - mint a vizek minőségének helyreállítása és megőrzése, fenntartható energia használatának ösztönzése, fenntartható turizmus a Duna mentén.

  Ideje: 2013. november 14.-15.             

 Helye: Dunaújvárosi Főiskola, „A” épület S01 konferenciaterem

Dunaújváros, Táncsics Mihály u. 1/A.

 

Program

Beszámoló

_____________________________________________________________________________________

 

A Magyar Tudomány Ünnepe 2013

rendezvénysorozat keretében az MTA Közlekedéstudományi Bizottsága

  „A kutatási, a felsőoktatási és az üzleti szféra együttműködése a jövő

mobilitásának fejlesztésében”

 címmel tartott ünnepi tudományos ülést.

 Helyszín: MTA Székház, Kupolaterem (1052 Budapest, Széchenyi tér)

Időpont: 2013. november 13. szerda 14-17.

 Program

 


 

Helyes elosztási/nagykereskedelmi gyakorlat (GDP) nem csak gyógyszerészeknek

 

A gyógyszeripari termékek jelenkori nagykereskedelmi forgalmazása fontos beágyazott tevékenységet jelent a teljes ellátási lánc működésében, amely egyre sokrétűbb és nagyon sok résztvevőt magába foglaló folyamat.
7. LOGITRANS SZAKVÁSÁR,

SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS LOGISZTIKAI KIÁLLÍTÁS Törökországban

 

 

Autóipari beszállítói B2B tárgyalási lehetőség a

Márvány-tenger partjánál!

 Ideje: 2013. november 18-22.

Helye: Törökország, Isztambul, Expo Center

 

Részletek        Program Angol       Program-Magyar      E-útdíj Konferencia október 30. 9 óra


Érintett a témában? Érdekli mások tapasztalata? Esetleg megosztaná a sajátját?

Jöjjön el és vegyen részt a Magyar Logisztikai Egyesület szervezésében tartandó E-Útdíj-Konferencián, ahol naprakész információkra tehet szert.


A konferencia címe: E-útdíj-benchmark

Ideje: 2013. október 30. szerda 9. óra

Helye: Budapest, V. Falk Miksa u. 1.

Program

BESZÁMOLÓ


 

 
 
 

 

Hubei-Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Konferencia

 

A rendezvény neve: Hubei-Magyar Gazdasági és Kereskedelmi Konferencia

A rendezvény helye: Hotel Sofitel Budapest (1051 Budapest, Széchenyi tér 2.)

A rendezvény időpontja: 2013. október 30. 16.30

  

PROGRAM

 

 ____________________________________________________________________________________

„Innováció a Vámügyi fejlődés szolgálatában”

Öszi vámkonferencia Egerben

a Magyar Vámügyi Szövetség szervezésében

RészletekCHINACHAM ÜZLETI KLUB


Ideje: 2013. október 15.

Helye: 1152 Budapest, Szentmihályi út 171. III.em.Benchmarking Klubnap


Rendhagyó helyszínen, de a megszokott időben!

Időpont: 2013. október 9. szerda, 15 óra
Helyszín: Mahart Container Center 

 Program: konténerterminál-látogatás

A 26. Budatranspack Kiállításon Egyesületünk társszervezőként és kiállítóként is szerepelt.

Előadóink a B pavilon fórum színpadán tartottak informatív előadásokat:

október 1-én: Csomagolás a gyártásban

október 2-án: Speciális csomagolás- fenntartható csomagolástechnikai megoldások témakörben.


Beszámoló

KépekLogiCAD projektA Magyar Logisztikai Egyesület tagja a LogiCAD elnevezésű Európai Uniós projektnek, melynek célja a CAD alkalmazások megismertetése és elterjesztése a hazai közönség számára is.


Tájékoztató            Projektvideó

 

31. Országos Üzleti Randi Találkozó

ÜZLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEKET GENERÁLÓ VÁLLALKOZÓI TALÁLKOZÓ

Siófok, 2013. szeptember 26.

Különlegessége:
- Rengeteg üzleti információ cserél gazdát, hiszen minden cég bemutatkozik, elmondja, milyen partnereket keres.
Beszállítóvá válás és lét a gyakorlatban


Magyar-Indiai Beszállítói Konferencia -Budapest

            2013. szeptember 13-án 9 órától a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)                                    Nagytermében, Budapest V. Honvéd u. 20.

 

Programtájékoztató

 


Beszámoló
A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara

és a CECZ Közép-európai Kft. közép-európai vállalkozások, üzletemberek és kiállítók jelentkezését várja a China (Linyi) International Trade and Logistics Fair –re (CITLF):

Helyszín: Kína, » Shandong tartomány, » Linyi
BENCHMARKING KLUBNAP

Humanitárius logisztika

A Magyar Katonai Logisztikai Egyesület és a Magyar Logisztikai Egyesület közös rendezvénye

Program                                    Beszámoló


Testo (Magyarország) Kft, a TESTO műszerek hivatalos magyarországi forgalmazója bemutatja :

Saveris a logisztika területén
Kecskeméti Repülőnap

Tájékoztatjuk Tagjainkat és minden kedves Érdeklődőt, hogy a Magyar Logisztikai Egyesület a Magyar Katonai Logisztikai Egyesülettel közös standon mutatja be tevékenységét a kecskeméti repülőnapokon a 8-s Hangárban!


Időpont: 2013. augusztus 3.-4.

Helyszín: Kecskemét RepülőtérKínai (Tianjin) - Magyar Üzleti Fórum

Időpont: 2013. július 3.  10:00

Helyszíne: Magyar Parlament


Program

  Kínai cégek részletes bemutatása               Ágazati kerekasztalok "Equinox Pingpong Kupa" - 2013. június 22.

Beszámoló                 Képek              Felhívás

 

 


 

BENCHMARKING KLUBNAP - 2013. június 12.

Horvátország EU-s csatlakozás, a Rijekai kikötő bemutatkozása

Program                   Képek                 Beszámoló 

 


Logisztikai Évkönyv 2014

Gyakorló szakemberek és tudományos kutatók jelentkezését várjuk, akik a logisztika területén elért tudományos eredményeiket, gyakorlati megvalósításaikat kívánják bemutatni!

Felhívás és jelentkezés elérhető ITT!Transport Logistic Messe München

2013. június 4-7.Kedves Partnereink!


Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy a Magyar Logisztikai Egyesület megújította együttműködését a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságával, így az Egyesület bekerült a Katasztrófavédelem Tudományos Tanácsába is.

Üdvözlettel: Dr. Doór Zoltán, elnök, MLE

Együttműködés

MACH-TECH

11. Nemzetközi gépgyártás –technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás

Időpont: 2013. május 28-31.

Helyszín: HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont,

Budapest, Albertirsai út 10.

Termeléslogisztika Konferencia és Fórum 2013

Időpont: 2013. május 30. 11-14h (Mach-Tech kiállítás ideje alatt)
 

VI. Kelet-Közép-Európai KKV Csúcs

Időpont: 2013. május 22.  | Helyszín: Budapest - EDUTUS Főiskola


Beszámoló
Ezúton szeretnénk gratulálni elnökségi tagunknak, Dr. Keszthelyi Gyula Tábornok Úrnak, hogy a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület 2013. májusi Közgyűlése megválasztotta új Elnökének!

Munkájához sok sikert, jó egészséget és segítőkész partnereket kívánunk!


MLE Benchmarking Klubnap - 2013. május 8.

HUNGARIKUM ÉS LOGISZTIKA

Program            Képek             Beszámoló


Változások a Schenker Kft. élén

Tájékoztató


Az MLE is részt vett az EDUTUS Főiskola által szervezett ÁLLÁSBÖRZÉ-n

BeszámolóLOGISZTIKA NAPJA 2013.
Az ötlettől a megvalósulásig – Az innovációról logisztikai megközelítésben,
Bognár József feltaláló előadásában

Bognár-féle térbeli logikai játék logisztikusoknak!

Beszámoló         Program         Képek
MLE Benchmarking Klubnap - Április
Innovatív személyazonosítási rendszer beléptetéshez, informatikai biztonsághoz, személyazonosításhoz - BioSec Group Kft.

Tájékoztató       Beszámoló            Program             KépekTavaszi Vámkonferencia - 
2013. április 12-14., Eger
"Innováció a vámügyi fejlődés szolgálatában"

Meghívó  Program Az MLE is részt vett a Magyar-Orosz Gazdasági Fórumon!  - Beszámoló"Sikeres piacra lépés, üzleti környezet Macedóniában" - BeszámolóMLE Benchmarking Klubnap - március
GrEta LEGOstics - Termelési logisztikai folyamatok interaktív szimulációja
Beszámoló 
KépekXVIII. Logisztikai Konferencia és Fórum - Képek
  Program

FLAVIA záró workshop - Beszámoló

 MLE Benchmarking Klubnap -február 

Sunde Kft: Innovatív zöld-informatikai rendszer

Beszámoló


Pontszerző tréning - Beszámoló

A helyes elosztási/nagykereskedelmi gyakorlat (GDP) a gyógyszeriparban - aktualitások, a hatályos európai irányelv és hazai aspektusaiAz ASEAN Kapcsolatok Fejlesztéséért Szakmai Osztály ülése - Beszámoló


A MAGHREB Szakmai Osztály ülése - Beszámoló


Látogatáson jártunk a csepeli Szabadkikötőben - Beszámoló


A Deutsche Bahn átszervezi magyarországi holdingvállalata ügyvezetését - KözleményM
ikulás ping-pong verseny - Beszámoló


A Hong Kong Trade Development Council Üzleti Szemináriuma - Beszámoló

Megváltozott munkaképességű munkatársak a szervezetben kompromisszum nélkül - Beszámoló


Árral szemben? vagy szemben az árral? Novemberi Klubnap - Beszámoló


Céglátogatáson járt az FLM csoportunk - Beszámoló


X Európai Közlekedési Kongresszus - Sajtóközlemény

2012. november 8-9.


ASEAN AWARENESS FORUM – Sajtóközlemény

2012. október 10-12.


 

Magyar – Vietnámi Üzleti Tanács – BESZÁMOLÓ


 

EU Mobilitási program keretében a hazánkban tanuló fiatalok számára oktatást és céglátogatásokat szerveztünk – RAVAK és BILK és BESZÁMOLÓ

 

Prof. Dr. Knoll Imre 90 éves, köszönti Őt az egész szakma - Interjú