Üdvözöljük a Magyar Logisztikai Egyesület honlapján!

 

 

Tel: 06-1-484-6407   E-mail címünk: mle@mle.hu   Facebook oldalunk: facebook.com/magyarlogisztikaiegyesulet 

 https://www.youtube.com/user/mlechannel

 


Érdeklődik a logisztika iránt? Pályamódosításon gondolkozik? Szakmabeli, de szeretné meglévő tudását bővíteni? Képzéseink és tréningeink közül biztosan megtalálja amivel elérheti céljait!

 Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés

A szakképesítést megszerző személy az általános mellett speciális logisztikai ismeretekkel is gazdagodik, valamint az egyes gazdasági szervezetekben (többek között, lásd. a tájékoztatót) az alábbi logisztikai feladatokat látja el:

 

  • Szervezés
  • Tervezés
  • Irányítás
  • Ellenőrzés

 

A Budapesti képzés indulása: 2017. április 1-je!

 

A képzés díja: 100.000,- Ft + 27% ÁFA/félév

+ vizsgadíj: 30.000,- Ft + 27% ÁFA

Tanfolyamunkkal Ön is logisztikai vezetővé válhat! További információt, valamint a jelentkezéshez szükséges űrlapot itt találhatja meg:

 

TÁJÉKOZTATÓ  JELENTKEZÉS

 


 

Benchmarking Klubnap 2017. április 12. - Előzetes információk

Egyesületünk szervezésében havi rendszerességgel kerül megrendezésre a Klubnap, ahol az érdeklődők minden alkalommal előre meghatározott témára építkezve, elsősorban logisztika iparági aspektusban, az aktuális témát érintő hazai és nemzetközi újdonságokról, érdekességekről tájékozódhatnak, autentikus szakmai előadók prezentációja által. Áprilisi klubnapunkat a közlekedési kultúra napja alkalmából tartjuk. Engedje meg, hogy ezúttal meghívjuk Önt aktuális klubnapunkra.

Téma: Innováció a közösségi közlekedésben

Előadók: 

BKV Zrt.

Volán Egyesülés

Előadónik egyeztetés alatt.

Időpont: 2017. április 12. 15:00 óra

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (1051. Budapest Széchenyi István tér 9.)

 

REGISZTRÁCIÓS LAP

 


Benchmarking Klubnap 2017. Március 22. - Fotók

 

Téma: Katonai logisztika aktualitásai

Előadók: 

Baráth István Magyar Honvédség Logisztikai Központ– Dandártábornok, Parancsnok

A katonai logisztika napjainkban

Nyitrai István Magyar Honvédség Logisztikai Központ Közlekedési Osztály– Ezredes, Közlekedési Osztályvezető

 A Magyar Honvédség stratégiai szállítási lehetőségei

Időpont: 2017. március 22. 15:00 óra

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia (1051. Budapest Széchenyi István tér 9.)

 

 

FOTÓK

 


Felhívás - Logisztikai Évkönyv 2018

A Magyar Logisztikai Egyesület "Logisztikai Évkönyv 2018" című kiadványának előkészítése megindult. Várjuk azoknak a gyakorló szakembereknek és tudományos kutatóknak a jelentkezését, akik a logisztika területén elért tudományos eredményeiket, gyakorlati megvalósításaikat kívánják bemutatni.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet (e-mailben vagy faxon):

 

FELHÍVÁS  -  JELENTKEZÉSI LAP

 


A Müncheni Vásárképviselet - Promo Kft. felhívása

 

Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét a 2017. május 9-12. között Münchenben megrendezésre kerülő transport logistic kiállításra, amely nemzetközi logisztika-, mobilitás-, IT- és supply chain management szakvásár.

 


 

 

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara​ felhívása

 

Március 28-án Sikeres üzletkötés kínai befektetőkkel címen workshoppot tart az EU SME Centre és a  Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) Budapesten. A rendezvény társszervezője a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara, mivel a rendezvényen Takács Zsolt elnökségi tag is részt vesz előadóként.

​BŐVEBBEN


 

A HUNGRAIL sajtóközleménye

 

Az emberekért. A vasútért. A holnapért. – Megkezdte működését a HUNGRAIL Vasútakadémia

Budapest, 2017. március 10. – A vasúti alágazat versenyképességének növelése és a magas színvonalú szakemberképzés támogatása érdekében a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület létrehozta a Vasútakadémiát, melyet ünnepélyes keretek között mutatott be a vasúti szakma meghatározó vezetőinek.  A kezdeményezés alapvető célja, hogy a fiatalok számára is vonzóvá tegye a vasutas szakmát, valamint különböző tovább-, illetve átképzésekkel segítse a munkatársak szakmai fejlődését, előrelépési lehetőségét, mérsékelje a szakemberhiányt és az elvándorlást.

 

Dávid Ilona a HUNGRAIL elnöke a bemutató alkalmával elmondta, hogy a vasúti alágazat hasonló utánpótlás problémákkal küzd, mint más ágazatok. Ennek egyik oka a szakmunkásképzés korábbi átalakítása, illetve egyes vasutas szakközépiskolák megszűnése, másik oka pedig, hogy a jelentkezőknek szigorú alkalmassági és szakmai követelményeknek kell megfelelniük. Komoly kihívást jelent továbbá a nyugdíjba vonuló dolgozók pótlása, a fiatalabb generációk elérése, motiválása.

A HUNGRAIL Vasútakadémia a problémák megoldása és a célok elérése érdekében számos területen kínál együttműködési lehetőséget nem csak a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület tagvállalatainak, hanem a vasúti alágazatban tevékenykedő szereplőknek, illetve azok leendő és jelenlegi munkavállalóinak. A saját szervezésű konferenciák, szemináriumok és tréningek a szakmai fejlődésben nyújtanak segítséget. A tanfolyamok tanúsított képzési helyek közreműködésével, akkreditált oktatókkal, jóváhagyott képzési programok szerint zajlanak, így bekapcsolva olyan célközönséget is, amelyet eddig elrettentett a képzések házon belüli megszervezésével járó bürokrácia, vagy korábban nem volt szükség ezekre az ismeretekre. Így olyan területeken is biztosítható a biztonságkritikus szemlélet, ahol korábban ezt nem kezelték hangsúlyosan, illetve olyan helyek vasúti kiszolgálása is biztosítható, ahol eddig a bonyolult feltételrendszer miatt inkább szüneteltették a vasúti tevékenységet.  A különböző tanulmányutak és kiállítások a hazai és nemzetközi kapcsolatok bővítésére, az Európai Uniós jogszabályi környezet, valamint a közlekedési stratégiák megismerésére adnak lehetőséget. Az akadémia a pályaválasztás előtt álló, felnövekvő generációnak – elsősorban az általános és középiskolás diákoknak - közösségi programokon mutatja meg a vasútüzem szépségét, a technikai, informatikai fejlesztések következtében megújult munkakörnyezetet. A gyakornoki program keretében pedig ingyenes részvételi lehetőséget biztosít főiskolai és egyetemi hallgatóknak a saját rendezvényeken.

A HUNGRAIL Vasútakadémia első programjára 2017. március 8-án került sor, ahol az előadók és a résztvevők célul tűzték ki, hogy a 24/2016. (VII.18.) a vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyekről szóló NFM rendelettel kapcsolatban kicserélik tapasztalataikat. A rendezvényen Csépke András a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: fontos, hogy a kötöttpályás közlekedés piaci helyzete negatív irányba ne változzon, továbbá felhívta a figyelmet, hogy a vasútbiztonságért maguk a vállalatok a felelősek. Hozzátette: éppen ezért a rendelet módosítással kapcsolatos munka során olyan javaslatcsomagot kell letennie a szakmának az asztalra, amely a vasútbiztonság szem előtt tartása mellett megfelel az európai uniós jogharmonizációnak, a kormányzati szándékoknak, illetve annak egyes pontjai egyebek között a városi vasutak esetében is alkalmazhatóak legyenek. Dr. Erb Szilvia főosztályvezető és Alscher Tamás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium részéről elmondták, hogy nyitottak a szektor javaslatainak befogadására, és olyan rendelet megalkotásában érdekeltek, melynek fő célja a vasútbiztonság növelése, és melynek megteremtésével az érintettek megfelelő mértékben tudnak felellőséget vállalni munkájukért, a működési környezetért, az elvégzett feladat minőségéért és az esetlegesen bekövetkezett károkért. Hangsúlyozták: a jogalkotó figyelembe veszi, hogy a szabályozás egyes piaci szereplőket érzékenyebben érint, ezért a kívánt feltételek fokozatos megvalósítása is szerepel a felülvizsgálat szempontjai között. A rendelet módosításával kapcsolatos szakmai munkát a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület koordinálja az érintettek bevonásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött Stratégiai Partnerségi Megállapodás alapján.

Budapest, 2017.03.10.

                                 


Az Ekol Logistics bevonul Szlovéniába 

Európa vezető, saját eszközparkkal rendelkező logisztikai szolgáltatójaként a terveknek és stratégiának megfelelően az Ekol Logistics 2017 márciusában megnyitotta fióktelepét Szlovéniában. Így az Ekol már 15 országban van jelen.

BŐVEBBEN


Kvalikon Kft. - LEAN FÓRUM Konferencia

Április 6-7-én egy két napos Lean Fórum – Folyamatfejlesztési Konferenciát szervezünk, ahol hazai és nemzetközi előadók részvételével tekintjük át a Lean menedzsment, Ipar 4.0. alkalmazásának vállalati jó gyakorlatait, tapasztalatait és lehetőségeit. 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ

 


 

KERESSEN MINKET A FACEBOOK-ON!

Elérhetőségünk: facebook.com/magyarlogisztikaiegyesulet