A Gebrüder Weiss 7000 munkatársával, 150 saját tulajdonú telephelyével és 1,55 milliárd eurót meghaladó éves forgalmával (2017) Európa vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatai közé tartozik. 

A Gebrüder Weiss 28 éve van jelen a magyar piacon. A közúti szállítmányozásra és komplex logisztikai szolgáltatásra szakosodott magyarországi leányvállalat a német és az osztrák kirendeltségek után a harmadik legnagyobbnak számít a vállalatcsoporton belül, 2017-es értékesítési árbevétele elérte a 16,92 milliárd forintot. 

1990-ben bátor lépésnek számított a tulajdonosok döntése, első nem német nyelvű kirendeltségként a Gebrüder Weiss hálózatát keleti irányban terjeszteni és a rendszerváltás utáni Magyarországon fióktelepet nyitni. 

Az elmúlt évek megmutatták, hogy Magyarország, mint fordítókorong fontos szerepet tölt be az ellátási láncon belül, és a cég folyamatosan képes a fejlődésre. Jelenleg 320 szakmailag magasan képzett munkavállalóval szolgálják ki ügyfeleiket.

Varga Bálint
Varga Bálint

Varga Bálint (38) a Gebrüder Weiss Kft. ügyvezető igazgatója 15 évvel ezelőtt kezdte szakmai pályafutását a cégnél. 
Bálint 2003-ban végzett a BME Közlekedésmérnöki Karán, ipari és szállítási logisztika szakirányon, szállítmányozási menedzserként. A Gebrüder Weiss (GW) az első munkahelye. 

2003 őszétől egy éven át a konszern Orange Future oktatási programjában vett részt, amelynek keretében rotációs rendszerben minden osztály munkájába betekintést nyert. 2005-ig a kimenő forgalmak, ezen belül is az export osztályt erősítette, mint speditőr. Első komolyabb megbízása kapcsán részt vehetett a cég közép- és kelet-európai gyűjtőforgalmainak felépítésében. 2005-től az értékesítési osztályon dolgozott. 2007-ben értékesítési főosztályvezetővé, 2013-ban cégvezetővé nevezték ki. Pályafutása 2014-ben ismét fordulóponthoz ért, hiszen sikeresen befejezte a GW Orange Pro négyéves oktatási programját, és ugyanebben az évben a BME-n MBA-diplomát szerzett. A fiatal speditőr 2016 szeptemberétől a GW dunaharaszti kirendeltségének vezetője. 

2018 júliusától átvette az egész kft. irányítását, így 7 kirendeltség élén 320 munkavállaló foglalkoztatásáért és a teljes magyarországi apparátusért felel. 

– Számomra a bizalom a legfontosabb. Eddig bármelyik pozícióban dolgoztam, mindig úgy gondoltam, hogy a munkatársaim és közvetlen kollégáim akkor tudnak a legjobban teljesíteni, ha megfelelő teret kapnak. Nem hiszek a napi számonkérésben, helyette az önállóság, illetve a heti, havi vagy projekt utáni rendszeres megbeszélések, jelentések híve vagyok. A támogató szemlélet nemcsak vállalatcsoportunk családias jellegéhez igazodik, hanem – hosszú távon – munkaerő megtartó üzenettel is bír, ami – valljuk meg őszintén – a mai feszült munkaerő piaci körülmények között csak előnyt jelenthet a Gebrüder Weiss vállalatnak – összegzi vezetői szemléletét a szegedi születésű, ma már családjával Budapesten élő ügyvezető.

Forrás