Budapest, 2020. április 28. – Az első épület és a repülőgépek kiszolgálására használt forgalmi előtér januári átadása óta üzemel a BUD Cargo City névre keresztelt légiáru-kezelő komplexum a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A világszínvonalú logisztikai központ – amely a koronavírus járvány okozta jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben is teljes kapacitással üzemel – a második épület elkészülésével és az összes bérlő beköltözésével most a teljes működés fázisába lépett. A Budapest Airport hosszú távú partnerét, a cargo-partnert is a bérlők között köszöntheti.

 

A Budapest Airport a közép-kelet-európai régió számára ideális légiáru infrastruktúra kialakítására irányuló projektjének keretein belül a légi teheráru továbbítását és a szállítás megszervezését végző partnerek márciusban átvehették az általuk kibérelt raktárakat. Ezzel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren működő BUD Cargo City a teljes működés fázisába lépett. A Forwarder Épület mintegy 11 600 négyzetméter alapterületű raktárterülettel és egy különálló, háromszintes irodaszekcióval növeli a BUD Cargo City kapacitását. A Cargo City komplexum teljes egészében bérbe lett adva, és máris bizonyítja a Budapest Airport Ingatlan és Cargo csapata által kifejlesztett működési koncepció értékét. A létesítmény hetek óta éjjel-nappal üzemel, hogy a régióba egészségügyi szállítmányokat hozó cargo járatokat fogadni tudja.  

A BUD Cargo City olyan közösségi teret hozott létre, ahol a különböző piaci szereplők – árukezelő cégek, speditőrök, légitársaságok és hatóságok – egy helyen, ezáltal még hatékonyabban tudnak együttműködni a mindennapi munka során. Ebben a közösségben a Budapest Airport az elsők között köszöntheti hosszú távú partnerét, a cargo-partnert.

A cargo-partner 30 országban 130 irodával működve világszerte az info-logisztika teljes spektrumát lefedő szolgáltató, amely átfogó, partnercégekre szabott megoldást nyújt mind a légi, a tengeri és a közúti szállítmányozás, mind pedig a raktározási megoldások terén. Az információs technológia és az ellátási lánc optimalizálása terén is speciális szakértelemmel rendelkező vállalat 25 éve működik a budapesti repülőtéren. A napjainkban már a piacvezető logisztikai vállalatok közé sorolt cargo-partner a Cargo City-be költözéssel nem kevesebb, mint 1200 négyzetméter alapterületű raktárral és több mint 400 négyzetméternyi irodával bővíti kapacitását.

„A kapacitásaink bővítése hűen tükrözi elkötelezettségünket a közép-kelet-európai piac mellett, illetve a régióban tapasztalható, folyamatosan növekvő igényeket. A Budapest Airportnak az elmúlt évek során – ambiciózus fejlesztési programja révén – légiáru elosztóközpontként is sikerült felhívni magára a figyelmet. Mindezek alapján célunk, hogy széleskörű szolgáltatási portfolióinkkal pozícionáljuk magunkat a folyamatosan növekvő helyi légiáru piacon” – nyilatkozta Becze Attila, a cargo-partner magyarországi és romániai régiójának igazgatója.

 

„A cargo-partner mindig is az egyik legfontosabb légiáruszállítási partnerünk volt, hiszen már a kezdetektől része a Budapest Airport cargo közösségének” – mondta René Droese, a Budapest Airport fejlesztési igazgatója. Hozzátette: „A cargo-partnerrel közös munkánk a kiváló együttműködésen, csapatmunkán és folyamatos, professzionális kommunikáción alapul, épp ezért nagy öröm volt számunkra, amikor a vállalat az elsők között jelezte, hogy csatlakozik a BUD Cargo City bérlőihez. Áprilisban a cargo-partner máris kilenc, az Emirates és az Air Atlanta Icelandic által üzemeltetett charter járatot szervezett Budapestre, ami igen erős kezdést jelent, májusban pedig hetente 2-3 charter érkezik majd az ő szervezésükben. Biztos vagyok benne, hogy a cargo-partner ügyfélközpontú hozzáállásának, hatékony és megbízható működésének köszönhetően a jövőben is jelentős sikereket érhetünk el együtt a légiáru-szállítás terén.”

 

Képek forrása: Budapest Airport