Elérte legmagasabb pontját a német Deufol debreceni gyárának épülte. A leendő csomagoló- és logisztikai üzem 20 millió eurós beruházással Európa egyik legmodernebb logisztikai és csomagolóüzeme lesz, amely egyben a cég délkelet-európai regionális központjává is válik.

Logisztikai fejlesztésekről általában a budapesti agglomerációból szoktunk beszámolni, ezúttal azonban az ország második legnépesebb városában is fontos fejlesztés zajlik, felkerült ugyanis a bokréta a Deufol német logisztikai cég debreceni gyárának épületére. A leendő csomagoló- és logisztikai üzem 20 millió eurós beruházással valósul meg, ami a cég délkelet-európai regionális központja lesz.

A Deufol-csoport múlt év tavaszán kezdte meg a működését Debrecenben. A Déli Ipari Parkban zajló kivitelezés a tervek szerint halad, az új logisztikai parkja várhatóan szeptember elején fog megnyílni. A Market Építő Zrt. kivitelezésében felépülő logisztikai és csomagoló központ a 148. munkanapnál jár, készültségi foka pedig elérte a 70 százalékot. A szerkezet legmagasabb pontja 10,2 méteren található, ide került fel a bokrétaünnepség jelképének számító földlabdás facsemete, ami a későbbiekben az ipari csarnokhoz tartozó kertrész egyik fája lesz.

Elek Gergő, a Deufol Hungary regionális operatív igazgatója a beszéde során kiemelte:

“Nagyon örülünk annak, hogy a tevékenységünk folyamatosan növekszik az ideiglenes telephelyünkön, ahol a saját famegmunkálásunk időközben teljesen elindult. Nagyon várjuk már, hogy a logisztikai parkunk építése befejeződjön, és birtokba vegyük az épületeket. Miközben a létszámunk mostanra elérte a 20 főt, folyamatosan növekedni fogunk az új otthonunkban is. Várhatóan 2021 elejére elérjük a 100 főt, és további növekedést tervezünk a rákövetkező év végéig.”

Papp László, Debrecen polgármestere úgy fogalmazott: „Kiemelkedő jelentőségű, hogy a DEUFOL 7 milliárd forintos beruházással 120 új munkahelyet teremt Debrecenben, és további fejlesztésekben gondolkodik.

A logisztikai piac aktuális folyamatairól részletesebben is olvashatunk a BRF legutóbbi jelentésében, ami a kereslet-kínálat összefüggéseiben vizsgálja a piacot.

 

Forrás: portfolio.hu