A DHL által rendelt 14 Boeing 777-es teherszállítók közül az első gép már meg is kezdte szolgálatát. Május 25-én, operációs bázisáról, a Cincinnati-ben lévő Észak-Kentucky nemzetközi repülőtérről (CVG) indult útjára. DHL színeinek megfelelően, sárga-piros színekbe öltöztetett 777-es megkapta regisztrációs számát (N-705GT) és már el is indult első kereskedelmi célállomása, Bahrain felé. 

Azáltal, hogy a DHL üzemanyag-hatékony és megbízható teherszállítókra cserélte régi flottáját, még gyorsabban tud reagálni az expressz szolgáltatások iránti, globálisan is egyre növekvő igényekre. Az új repülőgépek használatával erősödik a DHL nemzetközi szolgáltatása és még hatékonyabban köti össze a főbb DHL központokat, így Cincinnati-t, Lipcsét, Hongkong-ot és a többit. A Southern Air légitársaság által üzemeltetett repülőgép hamarosan már ütemezett útvonalakon is indul.

“Az első 777-es Boeing érkezése egy mérföldkő volt az interkontinentális flottánk átszervezésében. Ezeknek a hatékony, hosszú távon is alkalmazható, nagy kapacitású repülőgépeknek, illetve a non-stop járatoknak köszönhetően, több piacon tudunk megjelenni és kiszolgálni az igényeket. Ráadásul ezekkel az eszközökkel a fenntarthatósági stratégiánkat is elősegítjük, azaz a 2050-ig teljesítendő ‘zéró-kibocsátás’ tervét” – mondta John Pearson, a DHL Express vezérigazgatója.

A Boeing 777-es 112 tonna (hasznos súly) teherbírással rendelkezik és 9200 kilométeres távolságot képes megtenni – ennek a típusnak van a legnagyobb befogadóképessége és kapacitása a két motoros teherszállítók között. Üzemanyag-hatékonyabbak és megbízhatóbbak ezek a modellek, mint a régiek – 18 százalékkal kevesebb a széndioxid-kibocsátása a lecserélt gépekhez képest. A korábban használt B747-400s típusú repülőket fokozatosan cserélik le, ahogy megérkeznek az új modellek. További három B777-es érkezését még idénre várják.

DHL Express több, mint 260 dedikált légi járművel dolgozik és 17 légitársasággal áll partnerségben. Naponta 600 járatot indítanak, több mint 220 országban és területen. 

Forrás