1. október 9., Isztambul

Az Ekol megnyitotta Törökország 63. tengeri határátkelőjét, a Yalova Ro-Ro Terminált

Az Ekol üzembe helyezte a Yalova Ro-Ro Terminált, mely innováció inspirálólag hat az ipar számára.

A két évig tartó jogi folyamatok és építkezési munkák befejezését követően a terminál mostantól nagy segítségére lesz a törökországi importtal / exporttal rendelkező cégeknek, illetve fontos csatlakozási pontként szolgál majd olyan távolabbi célállomások felé, mint például a Közel-Kelet.

A kezdeti beruházás értéke 40 millió EUR. A terminál az első, export relációban közlekedő járműveket október 3-án, kedden fogadta, az első Ro-Ro utat pedig október 4-én, szerdán kezdték meg. Az Alternative Transport cég QEZBAN elnevezésű Ro-Ro hajója indult útnak az olaszországi Trieszt városába. A Yalova Ro-Ro Terminál hivatalos megnyitó ünnepsége az elkövetkező napokban kerül megrendezésre.

 

A Yalova Topçular-ban felépített, 80.000 m2 alapterületű és 500 tréler kapacitású Yalova Ro-Ro Terminál többek között két-rámpás dokkal, szállítmány-ellenőrző röntgennel, saját vámhivatallal, laboratóriummal, ügynökségi irodákkal, sofőrök számára fenntartott szociális létesítményekkel, 16.000 m2 rövid távú tárolásra szolgáló raktárfelülettel és ADR raktárral rendelkezik.

 

A karcinogén anyagokat a Yalova Ro-Ro Terminál laboratóriumaiban tesztelik majd, utat nyitva ezzel a textíliák, bőrtermékek, cipők, irodaszerek és játékok exportjának. Az importálni és exportálni kívánt élelmiszeráruk elemzését végző részleg várhatóan még az év végéig megkezdi működését. Novembertől az exportra szánt járművek a terminál töltőállomását az ún. „különleges fogyasztási adó” megfizetése nélkül vehetik igénybe.

 

A Yalova Ro-Ro Terminálnak köszönhetően Isztambul közúti forgalmában ezek után több mint 100.000 trélerrel kevesebb jármű vesz majd részt, mely révén várhatóan visszaesik Haydarpaşa városrész rendkívül magas jármű-sűrűsége, továbbá mérséklődik a közlekedés az anatóliai oldalon Harem-Üsküdar irányába. A Terminál eredményeként megszűnnek az operációt érintő elégtelenségek, melyek a városi forgalomban elpazarolt időből adódtak. Külföldi műveleteit mindeddig az Ekol a Haydarpaşa Kikötőből irányította. Mostantól mindez a Yalova Ro-Ro Terminálból zajlik majd.

 

Törökország és Európa legmodernebb termináljának, a Yalova Ro-Ro Terminál megnyitása kapcsán Ahmet Musul, az Ekol elnöke elmondta: „A jelenlegi beruházás Törökország logisztikai szempontból legrelevánsabb régiójában került megvalósításra, hozzájárulva exportőreink törekvéseihez, különösen az autóipari szegmensben. Befektetéseink nem csak cégünk, de az ipar teljes egészének fejlődését is támogatják; ennek köszönhetően hamarosan még jobb, minőségi és profitábilis megoldásokat hozhatunk létre. Vezető és iránymutató vállalatként, jóval versenytársaink előtt járva Törökországban és a régióban, teljes sebességgel haladunk tovább előre.”

A Yalova Ro-Ro Terminál révén növekszik a gyártó és szállítmányozó cégek hatékonysága, mivel időt és pénzt takaríthatnak meg. Az új terminál a környezetvédelemhez is jelentős mértékben hozzájárul. A közúti szállítmányozási idő csökkentésével 1,5 millió liter dízel üzemanyag és 4 millió km közúti utazás spórolható meg, miközben a CO2-kibocsátás 3,7 millió kg-mal, a veszélyes hulladék mértéke pedig 12.000 kg-mal csökken.

 

 

Az Ekolról: Az 1990-ben alapított, integrált logisztikai megoldásokkal rendelkező Ekol kiemelkedően magas színvonalú nemzetközi szállítmányozást, raktározási szolgáltatásokat, belföldi disztribúciót, külkereskedelmi és vámszolgáltatásokat, valamint ellátásilánc-menedzsment-szolgáltatásokat kínál 15 országban. Az Ekol üzleti modelljének alapja a gondolkodásmódot, lelkesedést és tudatosságot egyesítő technológiai inspiráció, mely az ügyfelek számára egységesen integrált, összekapcsolt és innovatív megoldásokat biztosít. Az Ekol mindig egy lépéssel előrébb jár és soha nem elégszik meg kevesebbel. Mindez fokozza ügyfeleink teljesítményét és környezeti, pénzügyi és szociális előnyöket teremt. Az Ekol Európa egyik legfőbb logisztikai szolgáltatója, mely összesen 1.000.000 négyzetméter raktárterülettel rendelkezik Törökországban, Németországban, Olaszországban, Görögországban, Franciaországban, Ukrajnában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Magyarországon, Spanyolországban, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Iránban és Szlovéniában, továbbá 6 Ro-Ro hajó, heti 48 irányvonat és 5.500 jármű használatával megteremti az intermodális szállítmányozás lehetőségét. A célkitűzések teljesítése során az Ekol a munkaerőből és erőteljes disztribúciós hálózatából meríti a legtöbb erőt. A több mint 6.500 alkalmazottból álló multinacionális csapat – mely teljes mértékben a kifogástalan ügyfélelégedettségért dolgozik – létfontosságú szerepet játszik az Ekol sikertörténetében. További információ: Bogna Blasiak, Vállalati Kommunikációs Igazgató, Európa, bogna.blasiak@ekol.com, telefon: 0048 663 298 004