Svédországban nyitja meg kapuit az Ekol Logistics új leányvállalata

 

Az Ekol Logistics terve és stratégiája, hogy Európa egyik vezető és saját eszközökkel rendelkező logisztikai intermodális szolgáltatójává váljon. Mindezzel összhangban a társaság „Ekol Skandinávia” néven indítja be újabb operációját, melynek első lépéseként új leányvállalat kezdi meg működését Svédországban, 2018 januárjában. Ez immár a 16. ország, ahol az Ekol saját kirendeltséget üzemeltet.

Az Ekol Skandinávia kínálatában nemzetközi FTL, LTL, valamint gyűjtőszállítások szerepelnek majd. A Skandináv országokat eleinte Törökországgal, a Közel-Kelettel, illetve további, Ekol-kirendeltségekkel rendelkező országokkal kapcsoljuk össze. A következő fázis pedig a teljes európai összeköttetés megvalósítása.” – nyilatkozta Jarmo Halonen, az Ekol Skandinávia regionális igazgatója.

A kezdeti szakaszban az Ekol a kiskereskedelemre, autóiparra, elektronikai iparra, papír- és fafeldolgozó szektorra összpontosít majd ebben a térségben. Fontos kiemelni, hogy ezekben az iparágakban az Ekol több éves tapasztalattal rendelkezik és a társaság számos alkalommal részesült kitüntetésben az említett ágazatokban nyújtott teljesítményért.

A tervek szerint az Ekol Skandinávia 2018 második felétől rövidtávú tengeri szolgáltatásokat is kínál majd a Földközi-tengeri régió irányába.

Tudatos működése során az Ekol szem előtt tartja felelősségét a környezetért és a közösségért, továbbá elkötelezett az etikai irányelvek iránt. 6 Ro-Ro hajó és 2 tengeri kikötő tulajdonosaként, valamint heti 48 irányvonat üzemeltetőjeként az Ekol környezetbarát szolgáltatásokkal kívánja megerősíteni jelenlétét Európában. Az Ekol által kínált intermodális megoldásoknak köszönhetően a társaság havonta 365.000 fát „ment meg” (amely 850, futball-pálya méretű erdőnek felel meg), valamint annyi üzemanyagot takarít meg, amely elegendő ahhoz, hogy a Földet 365-ször kerüljük meg.

Skandináviai működésünket a svédországi Göteborg városában található irodánkkal kezdjük meg, ahonnan a teljes skandináv piacfejlesztést támogatni tudjuk. Terveink szerint a következő két évben 30 főre bővítjük létszámunkat, 2020 végére pedig 30 millió EUR éves forgalmat szeretnénk elérni.”- tette hozzá Jarmo Halonen.

Az Ekol többre képes annál, hogy csak beszéljen a modern, innovatív megoldásokról. Az Ekol valójában kínálni tudja ezeket ügyfelei számára. Mindez lehetséges, mivel a társaság saját K&F részleggel rendelkezik, melynek 120 fős csapata 130 különböző projekten dolgozik azért, hogy a vállalatot és a szolgáltatásokat még jobbá és hatékonyabbá tegye. A részleg munkájának eredménye különbözteti meg az Ekolt a piac többi logisztikai szereplőjétől.

Azért döntött az Ekol a Skandináv országok irányába történő terjeszkedés mellett, hogy közelebb kerüljön a térségben található ügyfeleihez és jobban megfeleljen elvárásaiknak. Fontos hangsúlyozni, hogy az Ekol egyik irányvonata az olaszországi Trieszt és a németországi Kiel között közlekedik és a skandináv volumenek számára dedikált. A közeljövőben tervezzük növelni a járatok számát ezen a vonalon. Ez az irányvonat-csatlakozás köti össze a Skandináv országokat Dél-Európával és Törökországgal intermodális módon.” – mondta el Wojciech Brzuska, az Ekol Európa igazgatója.

 

Az Ekolról: Az 1990-ben alapított, integrált logisztikai megoldásokkal rendelkező Ekol kiemelkedően magas színvonalú nemzetközi szállítmányozást, raktározási szolgáltatásokat, belföldi disztribúciót, külkereskedelmi és vámszolgáltatásokat, valamint ellátásilánc-menedzsment-szolgáltatásokat kínál 16 országban. Az Ekol üzleti modelljének alapja a gondolkodásmódot, lelkesedést és tudatosságot egyesítő technológiai inspiráció, mely az ügyfelek számára egységesen integrált, összekapcsolt és innovatív megoldásokat biztosít. Az Ekol mindig egy lépéssel előrébb jár és soha nem elégszik meg kevesebbel. Mindez fokozza ügyfeleink teljesítményét és környezeti, pénzügyi és szociális előnyöket teremt. Az Ekol Európa egyik legfőbb logisztikai szolgáltatója, mely összesen 1.000.000 négyzetméter raktárterülettel rendelkezik Törökországban, Németországban, Olaszországban, Görögországban, Franciaországban, Ukrajnában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában, Magyarországon, Spanyolországban, Lengyelországban, Csehországban, Bulgáriában, Iránban, Szlovéniában és Svédországban továbbá 6 Ro-Ro hajó, heti 48 irányvonat és 5.500 jármű használatával megteremti az intermodális szállítmányozás lehetőségét. A célkitűzések teljesítése során az Ekol a munkaerőből és erőteljes disztribúciós hálózatából meríti a legtöbb erőt. A több mint 7.000 alkalmazottból álló multinacionális csapat – mely teljes mértékben a kifogástalan ügyfélelégedettségért dolgozik – létfontosságú szerepet játszik az Ekol sikertörténetében.

 

További információ: Bogna Blasiak, Vállalati Kommunikációs Igazgató, Európa, bogna.blasiak@ekol.com, telefon: 0048 663 298 004