fbpx

JUBILÁL A MAGYAR ÜZLETI FELELŐSSÉG DÍJA, A CSR HUNGARY DÍJ

Jubilál a Magyar Üzleti Felelősség Díja, a CSR Hungary Díj. 15. éve kerül meghirdetésre az évi önkéntes védjegyhasználati program. A szakmai hátteret a 2006-ban megalapított CSR Hungary, Magyarország vezető vállalati felelősség és fenntarthatóság vezető fóruma biztosítja. Pályázati anyag leadási határideje: 2022. 05. 26.

 

Mit lehet tenni egy baljós háború árnyékában és a COVID gyengülésének időszakában. A holisztikus hatások és következmények alól Mi sem tudjuk magunkat kivonni.

Mit tudunk tehát tenni? Bízni és előre menni! Nincs más út. Az egyéni terheken könnyíteni közösen lehet. Bármi legyen is az!

A leginkább érintettek, az alkalmazottak, a fogyasztók és a közösségek. De a társadalmakban más érdekelt csoportokról sem szabad elfelejtkezni!

A globális világjárvány eleve próbára teszi a CSR-t, a vállalati fenntarthatóságot és felelősséget. Hisz egyre nagyobb az elvárás a vállalatok felé. Sok vállalat arra törekszik, hogy újra gondolja, újraépítse CSR gondolkodását. Hogy megfeleljen ezen növekvő elvárásoknak.

Óriási kérdés, hogy a szervezet, a vállaltirányítás a megváltozott mikro- és makro környezetre hogyan, miként reagálnak a mindennapokban.

Jó vagy kiváló vállalati polgárként mit tudok tenni? Az idei év CSR Hungary Díj pályázói konkrét példákat adnak majd számunkra.

A hatalmas egészségügyi, gazdasági, társadalmi és környezeti kihívásokra válaszolva.” foglalta össze Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezető igazgatója, az Első Magyar CSR Egyesület elnöke.

 

„Az Europa Designban 27 éve dolgozunk a munkahelyi környezet optimalizálásán, és stratégia wellbeing élmény fizikai környezetének kialakításán. Ebben – Magyarországon elsőként – a Nemzetközi WELL Building Intézet tanúsítása szerint kialakított központunkból támogatjuk a WELL minősítés hazai elterjedését.

 

A pandémia miatt felerősödő Hybrid munkakörnyezeti tanácsadás kiemelt feladatunkká vált. Hisszük, hogy egy felelős munkáltató képes megteremteni azt a biztonságot nyújtó munkahelyi környezetet, amely visszacsábítja a munkatársakat, de ugyanakkor kockázatelemzéssel figyel a home office körülmények mentális és fizikai tényezőire is.

 

Az idei évben a CSR Hungary WELL Done különdíjunk odaítélésekor ezen szempontoknak megfelelő jógyakorlatokat fogjuk keresni a pályaművek között.” – emelte ki Feuertag Ottó alapító-tulajdonos

 

“A Trade magazin, mint az FMCG piac első számú szaklapja és kommunikációs platformja, immár negyedik éve partnere a CSR Hungary eseményének. Az együttműködés része, hogy a Trade magazin különdíjfelajánlóként csatlakozik a versenyhez.

 

A pályázatokat megismerve az a célunk, hogy az általunk megszólított FMCG piac szereplői köréből beérkezett anyagok közül kiemeljük az olyan példaértékű CSR programokat, amelyek nem csak értéket jelentenek, de mások számára is követendők lehetnek.

 

Minden évben a saját fenntarthatósági programunk mellett kiemelt hangsúlyt fektetünk a CSR Hungary együttműködésre, amely lehetőséget jelent számunkra is, hogy még nagyobb körben támogassuk az ilyen jellegű törekvéseket a piaci szereplők informálásával és a legjobb pályázók megismertetésével.” – emelte ki Hermann Zsuzsanna, a Trade magazin ügyvezető-főszerkesztője.

 

Mi a CSR Hungary Díj?

 

A Magyar Üzleti Felelősség Díj, a CSR Hungary Díj programja hatékony, elismert platformmá vált a legjobb gyakorlatok megosztására, a benchmarkingra és az egymástól való tanulásra. Ez a program évente lehetőséget kínál a szervezeteknek, hogy bizalmat és tudatosságot teremtsenek az érdekeltek körében. Felelős és fenntarthatósági irányításuk bemutatásával. Ebben nem kis szerepe van a 2006-tól komplex szakmai és kommunikációs háttérként szolgáló CSR Hungary márkának.

Ma már néhány éves előkészület után a megújult pályázati struktúra önkéntes védjegyhasználati rendszerrel támogatja a Magyarországon működő vállalkozások hiteles vállalati felelősség menedzsment rendszerét.

 

Kik a Bizottság tagjai?

 

Bihall Tamás

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási- és képzési ügyekért felelős alelnöke és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Illyés Péter

a BME Balatonfüredi Tudáscentrum igazgatója, Innovációs és folyamatfejlesztési szakértő

Kissné Kászon Gabriella

a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének Elnöke, a Pest Megyei és Érd Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozati alelnöke

Dr. Kőrösi Mária

egyetemi docens, a Széchenyi Társaság elnökségi tagja

Németh László

Ipartestületek Országos Szövetségének az elnöke (IPOSZ/Társadalmi vezetés)

Osadcow Gergely

a Magyar Ingatlanközvetítők Országos Szövetségének (MIOSZ) elnöke

Regensburger Tamás

a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Elnökségi Tagja

Dr. Rolek Ferenc

a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke, EMVFE (Első Magyar Egyesüket) elnökségi tag

Szatmáry Jahl Angéla

a BKIK Kereskedelmi Tagozatának elnöke

Dr. Szent-Ivány Ágnes

a Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke, a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Ügyvédi Iroda vezetője és egyik alapító partnere

Szőllősi Réka

független élelmiszeripari elemző, tanácsadó és szakíró

Dr. Sztranyák József

a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, a VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezet irányító testületének elnökhelyettese

 

 

2022-ben pályázható kategóriák:

  1. Legjobb felelős és fenntartható vállalatért
  2. Legjobb CSR Programért – Közös ügyek – közös felelősség
  3. Legjobb innováció a körkörös gazdaságért
  4. Legjobb környezeti felelősségvállalásért
  5. A „CSR lelke” – Legjobb belső CSR megoldásokért
  6. Junior
  7. Legjobb beszállítói kapcsolatért
  8. Legjobb CSR/fenntarthatósági vezető 2022
  9. Legjobb CSR kommunikációért
  10. Legjobb fenntartható mezőgazdaság megoldásért

 

 

Lásd a részleteket itt:

https://www.csrhungarydij.eu/palyazzon/