fbpx

Logisztika a termelési folyamatokban – Fésüs Norbert

A tréning célja:
Átfogó és gyakorlatias ismeretek nyújtása a termelésről, valamint a termelési folyamatokról és rendszerekről, valamint a működtetésük során jelentkező feladatokról és azok gyakorlati lebonyolításáról mind operatív, mind tervezési szinten. A tréning résztvevői a helyszínen megoldott gyakorlatok segítségével szereznek közvetlen tapasztalatot a termelésben előforduló alapvető számítási feladatok vonatkozásában.

Témája:
A tréning során az alapokról indulva ismerkedünk meg a termelés fogalmával és annak elhelyezkedésével a vállalati funkciókon belül. Áttekintésre kerülnek a különböző termelési rendszerek és sajátosságaik, valamint a termelésben alkalmazott anyagmozgató eszközök és rendszerek. A termelés alapjain túl megismerkedünk a termelésben előforduló alapvető számításokkal, amelyek a termelés tervezéséhez nyújtanak kereteket és információkat, nélkülük a termelés tervezése nem tud szabatosan megvalósulni. A termeléstervezés funkciói és kapcsolódási pontjai is áttekintésre kerülnek a logisztikai kihívások vonatkozásában.

Kiknek ajánljuk:
Olyan termelési, raktározási, logisztikai, gazdálkodási szakembereknek, akik vállalatuknál a számszerű adatokon és méréseken alapuló folyamatfejlesztéssel kívánják a termelési és logisztikai folyamatok hatékonyság növelését támogatni, szabatos módszerek segítségével.


A tréning ideje és időtartama: 2022. (2 nap)
Helyszín: 1066 Budapest, Teréz krt. 38.
A tréning szakmai vezetője:Fésüs Norbert
(ellátási lánc szakértő, üzletfejlesztési tanácsadó, az OPEX Project alapítója)
Részvételi díj:   165.000 HUF + ÁFA Kedvezményes részvételi díj: 130.000 HUF + ÁFA (Korai befizetés esetén)  

1. nap

  • A termelési logisztika elhelyezkedése a vállalati logisztikai folyamatokban, a belső ellátási lánc fogalma.
  • Termelési rendszerek csoportosítása, jellemzőik. Hagyományos és integrált rugalmas termelési rendszerek. A termelés tömegszerűsége.
  • A termeléssel kapcsolatos anyagmozgatási feladatok, az anyagmozgató rendszerek főbb típusai működés szempontjából. Az anyagmozgató rendszerek teljesítőképessége.
  • A különböző gyártási stratégiák fogalma a termelési logisztika, mint alapanyagellátás tükrében. A döntést befolyásoló tényezők.

2. nap

  • A termelésben értelmezett idő- és teljesítménynormák mérése és meghatározásának szabatos módszerei. Az időnorma egy tipikus szerkezete.
  • A termelési időalapok és a termelési kapacitás és kihasználásának meghatározása. A termelésben értelmezett nyílt tartalékok, az intenzív és extenzív tartalékok termelésbe vonásának lehetősége.
  • Termeléstervezési alapok, és a termeléstervezés feladatai és kapcsolódása a vállalati tervezési feladatokkal.
  • A BOM lista, a gazdaságos gyártási tételnagyság, valamint biztonsági készlet meghatározása.
Tréningfelelős:Dombi Tünde
Mobil: +36 (20) 479-4443
Tel.: +36 (1) 484-6407
E-mail: t.dombi@mle.hu


Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/002072