fbpx

Magyarul is elérető a brit vámügyintézés információs portálja – 45 nappal a változások után

Több mint egy hónap telt el azóta , hogy hatályba léptek a legújabb vámeljárások és követelmények a brit határon, és a legtöbb fuvarozó már megtanulta, mit kell tennie ahhoz, hogy sikeresen be és ki tudjon lépni az Egyesült Királyságba.

A brit kormány azonban mostanra készült el az online információs központottal, aminek az a célja, hogy a külföldi fuvarozóknak segítsen jobban átlátni a bürökratikus és egyéb elvárásokat.

Az oldal az angolon kívül 16 nyelven érhető el – walesi, lengyel, román, holland, spanyol, német, francia, bolgár, cseh, magyar, litván, török, orosz, portugál, szlovén és ukrán.

nemzetközi fuvarozás 2022-es változásainak dátumai kiemelt helyet kaptak az oldalon, és nyomtatható pdf-változatban is elérhetők.

Bár hasznos lehet a fuvarozó anyanyelvén tájékozódni a közelgő határidőkről, de az itt nem fog menni . a linkek csak angol oldalakra mutatnak.

Node,  az oldal fő attrakciója a gördülő menü, ahol a fuvarozók kiválaszthatják a szállítás irányát, hogy további részleteket kapjanak az adminisztrációról és a szükséges egyéb követelményekről, és ez viszont mind a 16 nyelven elérhető.

Miután a fuvarozó kiválasztja, hogy az Egyesült Királyságba vagy onnan kíván-e árut szállítani, a webhely egy oldalra vezeti, amely felsorolja azokat a különböző feladatokat, amelyeket a fuvarozóknak el kell végezniük az utazás előtt, az áru felvételekor a határon (eltérő útmutatás a brit és az EU határain), valamint a határ elhagyása után. És ez az oldal is elérhető mind a 16 fent felsorolt ​​nyelven.

A szállítás fent említett szakaszai mindegyike kattintható linket tartalmaz, és minden cím egy részletes listát és leírást tartalmaz a dokumentációról, a szabályozásról, az online rendszerekről és hasonlókról.

A fuvarozóknak lehetőségük van angol, román, lengyel, bolgár vagy magyar nyelvű online csevegésre is.

Az „ Áruszállítás az EU-ba és az EU-ból” oldalt itt találja .

Pölös Zsófia

Pölös Zsófia

Újságíró Trans.info