fbpx

Miért éppen Szeged?

Mert Szeged megyeszékhely, népessége és területe alapján Magyarország harmadik legnagyobb városa, valamint a dél-alföldi régió gazdasági, tudományos és kulturális központja. Továbbá hármas határ menti fekvésénél fogva „kapuváros”, az Európai Unió keleti határvárosa.

A szegedi vállalkozások jövedelmezőségét mutatja, hogy a dél-alföldi régió húsz legnagyobb árbevételű vállalkozása közül 8 szegedi székhelyű. (A szegedi listavezetők az NKM Áramszolgáltató Zrt., az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt., NKM Áramhálózati Kft. mellett a Pick Szeged Zrt., a SOLE-MIZO Zrt., illetve a ContiTech Rubber Industrial Kft., a Hansa-Kontakt Kft., és a KÉSZ Építő Zrt.) Ha a munkavállalók számát vizsgáljuk az látható, hogy a három energia-szolgáltató vállalat több mint 1600 főt foglalkoztat, a Pick Szeged Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. összesen majdnem 3300 főt, míg a ContiTech Rubber Industrial Kft. 560 fős munkavállalói állománnyal rendelkezik. (Ld. Csongrád Megye Top 100 https://issuu.com/csmkik/docs/kihajtos_tablazat_szereles_2019)

(A felsorolást a teljesség igénye nélkül folytatva, megemlíthetjük például a Szegedi Paprika Zrt., a Goodwill Pharma Kft., a Hungária Petrol Kft., a Ferroép Zrt., a Szeged Software Zrt. vagy LogMeln Inc, vállalatokat is.)

Csongrád megyében több ipari park működik. Ebből Szegeden öt (DÉLÉP, SZEKO, KIP, Első Szegedi Ipari Park és a Szegedi Ipari Logisztikai Központ) található, míg a vonzáskörzetében (Mórahalom, Algyő), vagy a távolabb, elhelyezkedő, szintén jó közlekedési kapcsolatokkal bíró ipari parkok (Makó, Hódmezővásárhely, Kistelek, Szentes, Csongrád) működnek, ám a képzési rendszer nem követi a gazdaság és a vállalkozások igényeit. [(Pl.: Vestfrost Zrt., Hungerit Zrt., Legrand Zrt., Givaudan Hungary Kft., Contitech Fluid Automotive Hungária Kft., Givaudan Hungary Kft., Országos Dohányboltellátó Kft., Villeroy &Boch Magyarország Kft. Linamar Hungary Zrt. stb.) További érdekesség, hogy a szomszédos Békés megyében, Békéscsabán 2020. február 11-én adták át a Linamar Hungary Zrt. harmadik magyarországi telephelyének, egyben elektromobilitási központjának, a Linamar Technology Hungarynak a gyáregységét, ahol saját fejlesztésű elektromos hajtásláncokat gyártanak, valamint jelképesen átadták az orosházi telephely emelőgép-gyártásra fókuszáló OROS gyáregységének új üzemcsarnokát is, ahol mezőgazdasági és építőipari emelőgépek gyártása folyik. A Linamar Hungary Zrt. Békés megye egyik legnagyobb autóipari-, mezőgazdasági gépgyártójaként és foglalkoztatójaként jelenleg közel 2500 embernek nyújt biztos megélhetést.]

Az oktatás szerepe felértékelődött a társadalmi-gazdasági fejlődés feltételeinek megteremtése érdekében. Egy térség versenyképessége szempontjából nem csak a rendelkezésre álló munkaerő mennyisége, hanem minősége is lényeges. Létfontosságú tehát a vállalatokon belül meglévő munkaerő állandó változáshoz való hozzáállásának javítása, gondolkodásmódjának megváltoztatása, a szükséges többlet tudás megszerzésének jelentősége.  Ne feledjük, hogy a leginkább megtérülő befektetés mindig az önmagunkba történő invesztáció, a még több tudás megszerzése.

A felzárkózás igénye maga a jövőkép! Tartson Ön is lépést a jövővel!

A Magyar Logisztikai Egyesület Felsőfokú logisztikai menedzser képzésének tematikája egyedülálló a hazai oktatási palettán, az oktatott szakmai tárgyak lefedik a logisztikai ágazat minden területét, valamint naprakész gyakorlati tudást adnak.

Amennyiben Ön nyitott az új ismeretek befogadására, és rendelkezik bármilyen felsőfokú végzettséggel, vagy logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettséggel, vagy hallgatói jogviszonnyal a szakterületnek megfelelő felsőfokú oktatási intézményben, vagy rendelkezik 3 éves logisztikában eltöltött szakmai tapasztalattal, akkor Önnek szól a Felsőfokú logisztikai menedzser képzés.