fbpx

MVSZ – „Háborús szankciók” online szakmai program

Az MVSZ missziójának tekinti a vámszakmai ismeretek széleskörű megosztását, mert hisszük, hogy ezen információk nemcsak a szűk szakmai környezetünk, hanem az export-import ügyletekben résztvevő, az ellátási láncok elemeit adó logisztikai-szállítmányozói vállalkozások számára is fontosak lehetnek.

Szeretném megosztani, hogy az orosz-ukrán háborúhoz kapcsolódó szankciók témájában az MVSZ Képzési Kft. keretében egy online szakmai programot hirdetünk meg, tekintettel arra, hogy már a 11. szankciós csomagnál tartunk az orosz-ukrán háborúhoz kapcsolódó uniós joganyagban, amelyek a nemzetközi kereskedelemhez kapcsolódva számos olyan tárgykört érintenek, amelyben a mi szakmai közösségünk számára fontos naprakésznek lenni, különösen a 2023. október 1-től a vas-és acéltermékek importjára alkalmazandó rendelkezések aktualitásait illetően.  Az intézkedési csomagok aktualitásainak megismerését segíti az idei programunk is.

A tavalyi tematikát követjük újra, de a programot még két fontos elemmel egészítettük ki, az egyik a háborús helyzethez kapcsolódó ukrán gabonatermék korlátozás, amelyet az uniós korlátozások megszűnése után is fenntartunk. A másik elem pedig az összes termékköri szabályozás áttekintése után ezek tarifális vizsgálata, az árubesorolási rendelkezések tükrében.

A gazdálkodók kérdéseit előzetesen koordináljuk, 2023. november 13-ig kérjük megküldeni ezeket az info@vamszövetseg.hu e-mail címre, vagy a jelentkezési lapok megjegyzés rovatába.

Az ONLINE szakmai program 2023. november 16-án lesz, a tervezett programot csatoltan küldöm, a program infóit a weboldalon itt lehet elérni: https://mvsz.eu/haborus-szankciok-vammuhely-2023-11-16/

A jelentkezéseket 2023. november 13-ig elektronikus úton lehet megküldeni a fenti linken található jelentkezési gombnál feljövő elektronikus jelentkezési lapon, amit közvetlenül innen is elérnek:

https://mvsz.eu/haborus-szankciok-vammuhely-jelentkezesi-lap/