fbpx
Segítség Ukrajnának

Segítség Ukrajnának

 

Tisztelt Üzleti Partnereink!


Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy Ukrajna Magyarországi Nagykövetsége jelenleg azon dolgozik, hogy megszilárdítsa Ukrajna támogatását külföldi partnerektől, köztük vállalkozásoktól, cégektől.


Az Ukrán Nemzeti Bank úgy döntött, hogy külön adománygyűjtő számlát nyit az ukrán fegyveres erők támogatására.
A jegybank döntése azután született, hogy az ukrán kormány hadiállapotot vezetett be Ukrajna egész területén, válaszul Oroszország fegyveres agressziójára, valamint Ukrajna függetlenségének és területi integritásának újbóli fenyegetésére.
A speciális számla száma: UA843000010000000047330992708
Ez a fiók több pénznemet is elfogad. Létrehozták és megnyitották nemzetközi partnerektől és adományozóktól származó átutalások fogadására mind devizában (USA-dollárban, euróban, brit fontban), mind hrivnyában.

Emellett elküldöm azoknak a nélkülözhetetlen termékeknek a listáját, amelyek szükségesek azoknak a személyeknek, akik kényszerűen hagyták el otthonukat Ukrajnában.
Jelenleg a legszükségesebbek:

– Negyed műanyag konténerek integrált leicofilterrel;
– Ugyanaz a tartály a vérből származó trombocidek számára.
Szükség – 110 000

Egyéb tárgyak:
– Hőtakarékos takarók, hálózsákok, matracok, takarók, matracok, esőkabátok, párnák;
– Testtisztítók, fogkrémek és kefék, pelenkák és betétek, papírtörülközők, antiszeptikumok, alkohol, többször használható és eldobható maszkok;
– Kötszerek, habarcsok, sátrak, terepágyak, tűzhelyek, bográcsok, mikroszálas törülközők, újrafelhasználható étkészletek;
– Elemek, gyertyák, zseblámpák;
– Táplálkozás: víz, gyorsétterem, energiaszeletek, szárított gyümölcsök, diófélék, konzervek, cérnametélt, instant gabonafélék.

Ha cége, üzleti partnerei vagy munkatársai készek humanitárius segélynyújtásra, kérem keressen meg Ukrajna Magyarországi Nagykövetségén az ukrajnai kiszállítás megszervezése és koordinálása miatt.

Üdvözlettel,

Oleg Pilipenko
First secretary,  Commercial attache

 

Embassy of Ukraine to Hungary
Istenhegyi út 84/B ∙ 1125 Budapest ∙ Hungary
t    +36 1   422 41 29, +36 30 160 98 44

f    +36 1   220 98 73

e-mail: oleh.pylypenko@mfa.gov.ua