fbpx

2022. december 12. | Díjátadó

2022. december 12-én záróeseményéhez érkezett a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisával közösen szervezett pályaorientációs, a katonai logisztika különböző területeit bemutató napunk. Utolsó ilyen rendezvényünk alkalmával, a megjelenő diákokat egy kis kihívás elé állítottuk, amely abból állt, hogy írjanak egy beszámolót az októberi bemutatónapról. Az Orchidea Gimnázium előadó termében átadásra kerültek a részvételért és a kiváló teljesítésért járó elismerő oklevelek és díjak a tanulók és iskoláik számára.

Az októberi bemutatónapon részt vevő iskolák közül hatból kaptunk beszámoló dolgozatokat. Összesen harminchét pályamunkát kellett elbírálnunk, majd kialakítanunk a végső sorrendet a tanulók és teljesítményük alapján iskoláik között.

A zártkörűen meghirdetett díjátadón az érintettek többsége személyesen megjelent. Kíváncsian arra, hogy munkájával milyen elismerésben részesül. A szervezők eredeti célja szerint, aki a programban aktívan részt vett, mindenképpen valamilyen viszonzásban részesült. Hiszen a közös munkának kell, hogy legyen valamiféle kézzelfogható eredménye a tanulók és az oktatási intézményeik számára is. A dolgozatok elkészítését minden sikeresen pályázó tanulónak oklevéllel, valamint a két szervező, az MLE és az MH ARB által összeállított ajándékcsomagokkal köszöntük meg.

folytatódik a galéria alatt..

Dr. Doór Zoltán, az MLE elnöke és Dolányi Sándor ezredes, a MH ARB parancsnoka együtt álltak a tanulók s tanáraik el. Közös köszöntőjükben kihangsúlyozták, hogy nagyon örülnek annak, hogy egy sikeres programon vannak túl a szervezők. A jelenlévőknek megköszönték, hogy tevékeny, magas színvonalú munkájukkal nagyban hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez. Dolányi ezredes úr kifejtette „A katonai logisztika érdekességekkel- teli kihívás, és állandó tanulás a modernizáció tükrében. Reméljük, hogy azok közül, akik itt ülnek, sokan lesznek majd kollégáink a jövőben.” A dolgozatírók között a férfiasnak tűnő tematika ellenére a hölgyek aránya szembetűnően magas volt. A parancsnok úr ezzel az érdekes mutatóval kapcsolatban szakmai tapasztalatát ekképpen foglalta össze: „Ez a hivatás már évek óta nem csak férfiaknak szól. Egyre több nő vállal katonai szolgálatot és találja meg helyét a honvédségi életpályamodell keretei között alakulatunknál.” – szavaival bátorítva a közönség soraiban helyet foglaló ifjú hölgyeket is.

A bevezető gondolatok után Kunyik Csaba, az MLE munkatársa néhány mondatban összefoglalta a dolgozat készítéssel kapcsolatos szervezői szándékot, a kiértékelés szempontjait, valamint elmondta, hogy a tapasztalatok alapján igyekszünk megtartani rendszerünkben ezt az elemet. Valamint azt is kifejtette, hogy a szervezők számára ez a díjátadó ünnepség nagyon fontos, mert szerették volna hogy mindenkinek aki megdolgozott érte emlékezetes is maradjon az elvégzett munka. Az átadó ceremónia rövid ismertetése után megkezdődött az oklevelek, ajándékcsomagok és díjak átadása.

A díjátadás után az előadók elmondták zárógondolataikat, amivel a rendezvény hivatalos része befejeződött.  A hátralévő időben a díjazott hallgatók elkészítették közös fényképeiket a szervezők képviselőivel. Valamint jutott idő kicsit jobban megismerkedni egymással és néhány szót váltani szakmai kérdésekről és a jövő évi folytatás lehetőségéről.

0 0 votes
Bejegyzés értékelése
Feliratkozás
Értesítést kérek, ha
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kérjük ossza meg Ön is a véleményét!x