fbpx
A szakszerviz jelentősége az ipari gyorskapuknál: hosszabb élettartam és alacsonyabb üzemeltetési költségek

A szakszerviz jelentősége az ipari gyorskapuknál: hosszabb élettartam és alacsonyabb üzemeltetési költségek

A logisztikai és termelési folyamatok zavartalan és költséghatékony működtetése érdekében létfontosságú az ipari gyorskapuk megbízható és folyamatos üzemelése.

Az EFAFLEX gyorskapuk hivatalos szakszervize, az EFASERVICES nemcsak karbantartási és javítási szolgáltatásokat nyújt, hanem számos további előnyt is biztosít partnerei számára.

A EFASERVICES magasan képzett technikusokat és mérnököket alkalmaz, akik folyamatosan frissítik tudásukat a legújabb technológiai fejlesztésekről és karbantartási eljárásokról. Ez a tudástranszfer hosszú távon jelentős költségmegtakarítást eredményez. A naprakész ismeretek biztosítják a problémák gyors és pontos diagnosztizálását és megoldását.

Akár hőszigetelt homlokzati kapuról, akár gépvédelmi kapuról van szó, az ipari kapuk maximális üzemidejének biztosítása létfontosságú a termelékenység fenntartásához. A szolgáltató a gyártói előírásoknak megfelelően végzi a rendszeres karbantartásokat, ezzel maximalizálva a gyorskapuk üzemidejét.

Esettanulmány: amikor a szakszerviz az előnyös választás

2024 márciusában egy kelet-magyarországi repülőgépalkatrész-gyártó vállalkozás az EFASERVICES-hez fordult, mivel egy targoncabaleset miatt az általuk használt EFAFLEX ipari kapu megsérült, és sürgős javításra szorult. A vállalkozás 2015 óta rendelkezik EFASERVICES karbantartási és hibaelhárítási keretszerződéssel. A bejelentést követően 24 órán belül a szolgáltató technikusai a helyszínre érkeztek és felmérték a javítandó kapu állapotát. Ezt követően elkészült a döntéstámogató ajánlat, hogy a megrendelő pontosan láthassa, a sérült gyorskapu javítása vagy egy új gyorskapu vásárlása a gazdaságosabb megoldás. Az árajánlat elkészítését, a gyári alkatrészek megrendelését és a kapujavítást a keretszerződésben rögzített határidővel kiemelten kezelte a szolgáltató. A gyors javítás különösen fontos volt a vállalkozás tevékenysége és a hideg időjárás miatt.

Az EFASERVICES karbantartási és hibaelhárítási keretszerződés előnyei

A keretszerződés lehetőséget ad az EFASERVICES-nek arra, hogy rugalmasan alkalmazkodjon az ügyfelek igényeihez és szükségleteihez. A szerződés keretein belül többek között rögzíthető a 24-48 órán belüli kiszállás, de akár prémium szintű ügyeleti szolgáltatás is biztosítható, ezzel 3-4 órán belüli a javítási intézkedések megkezdése. A szolgáltató nyilvántartja partnerei gyorskapuinak típusát, előéletét, ezzel azonnal beazonosítható a pontos alkatrészszükséglet a kapu meghibásodása esetén. A kapuk sérülésekor pedig a szakszerviz végzi az állapotfelmérést és a javítás gazdasági elemzését a biztosító felé.

Hibás szervizelés elkerülése

Előfordul, hogy az EFAFLEX gyorskapuk meghibásodása vagy sérülése esetén nem a hivatalos szakszerviz végzi a javítási szükséglet felmérését. Más szervizszolgáltatók nem mindig rendelkeznek a megfelelő szakértelemmel vagy alkatrészismerettel, ami akár egy új ipari kapu vásárlásához vezethet. Az EFASERVICES számára elsődleges cél a szükséges alkatrészek és javítási idő pontos meghatározása, hogy az EFAFLEX kapuk hosszú távon, megbízhatóan működjenek. Ezzel erősítve a kapuk jó hírnevét.

Alkatrészellátás és készletkezelés

Az EFASERVICES az EFAFLEX gyártói protokollja és ajánlása alapján végzi a szerviz- és karbantartási feladatokat, eredeti alkatrészek felhasználásával. Az EFAFLEX alkatrészek többsége néhány napon belül rendelkezésre áll, azonban a típus- és méretspecifikus alkatrészek esetében az átfutási idő akár 2 hét is lehet. A szállítási határidő kritikus lehet váratlan baleset vagy műszaki probléma esetén, főleg ha a kapu nem mozgatható. Egy zárva maradt ipari kapu fennakadásokat okozhat a termelésben vagy akadályozhatja a logisztikai folyamatokat. Egy nyitva maradt kapu energiaveszteséget okozhat klimatizált vagy fűtött épület esetén, és akár minőségi problémákhoz, selejtszint növekedéshez is vezethet. Keretszerződés részeként lehetőség van tartalék alkatrészkészlet kialakítására a partner telephelyén, ami jelentősen csökkenti a kapuk javítási idejét. Ahol elsődleges igény a kapuk azonnali javítása, javasoljuk a tartalék alkatrészkészlet kialakítását. Az alkatrészkészlet összeállítása a gyártó ajánlása alapján történik.

Műszaki támogatás és hosszú élettartam

Az EFASERVICES a gyorsmozgású kapu gyártójának teljes körű műszaki támogatását élvezi, ami biztosítja, hogy a tervezett karbantartások és javítások során a szerviz munkatársai az EFAFLEX magas teljesítményű szabványainak megfelelően dolgozzanak. Ezzel az EFAFLEX gyorskapuk hosszú élettartammal és megbízhatóan működnek.

A tartalom az EFA SERVICES Hungary Kft. megbízásából, a HVG BrandLab produkciójában készült, létrehozásában a HVG hetilap és a hvg.hu szerkesztősége nem vett rész


Forrás: hvg.hu