fbpx
A Waberer’s megvenné a Petrolsped Szállítmányozási Kft.-t

A Waberer’s megvenné a Petrolsped Szállítmányozási Kft.-t

Előzetes megállapodást írt alá a Waberer’s International Nyrt. a vasúti logisztikai szegmensben is működő Petrolsped Szállítmányozási Kft. 51 százalékos üzletrészének megszerzéséről – közölte a vállalat.

Az előzetes megállapodás keretében a felek megegyeztek a vételárban és a főbb szerződéses feltételekben, amely a tranzakció zárásával, várhatóan 2023 utolsó negyedévében válik kötelező érvényűvé – közölte a Waberer’s.

A magyar tulajdonban lévő Petrolsped csoport Magyarország egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltató társasága, amely – részben saját vasúti járművekkel – döntően Magyarország és Románia területére fókuszálva nyújt vasúti szállítmányozási szolgáltatásokat.

A BÉT honlapján megjelent közlemény szerint a Petrolsped 2022-es konszolidált árbevétele meghaladta a 21 milliárd forintot.

A Waberer’s közölte, a szerdán bejelentett akvizícióval jelentősen fejleszti vasúti logisztikai képességeit, összhangban meghirdetett stratégiájával, hogy diverzifikálja szolgáltatási portfólióját.

A társaság az ügylet sikeres zárásával beléphet azon speciális szállítmányozási szegmensbe, amely jelenleg döntően vasúti szolgáltatásokat vesz igénybe – például agrár- és építőipari termékek esetében -, valamint növeli felkészültségét az EU terveinek végrehajtására, miszerint a hosszútávú fuvarozási feladatokat minél nagyobb arányban vasút segítségével hajtsák végre.

A tranzakció lezárása 2023 utolsó negyedévében várható az átvilágítás sikeres teljesítése, valamint a versenyhatósági jóváhagyást követően – közölte a közúti logisztikai vállalat.

A Waberer’s International Nyrt. konszolidált IFRS szerinti árbevétele tavaly 675,9 millió euróra növekedett az előző évi 590,8 millió euróról. Az adózott eredmény ugyanebben az időszakban 23,1 millió euróról 16,2 millió euróra csökkent.

Forrás: magyar-logisztika.hu