fbpx
Elindult a Wizz Air Budapest és Brassó közötti járata

Elindult a Wizz Air Budapest és Brassó közötti járata

A diszkont légitársaság a magyar főváros és az erdélyi település légikikötője között hetente háromszor közlekedik.

A Wizz Air brassói járata rég várt hidat biztosít a legnagyobb romániai magyar közösséggel rendelkező Székelyföld és Magyarország között – olvasható a légitársaság közleményében.

Mint hozzáteszik, az erdélyi koronavárosként is ismert Brassó történelmi múltja és a Déli-Kárpátok kirándulóhelyei miatt lehet érdekes célpont az utazók számára.

A Budapest és Brassó közötti járatok július 2-től hetente három alkalommal, a keddi, csütörtöki és szombati napokon repülnek.

A Budapest-Brassó közti közvetlen légijárat új kapukat nyit meg mindkét város és ország számára, a közlekedés gyorsasága és kényelme új lehetőségeket teremt a turizmus, az üzleti kapcsolatok és a kultúra területein – mondta el Antal Ferenc, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára, a Budapest Airport igazgatóságának tagja.

A Wizz Air a nyár folyamán hat új úti célt tesz elérhetővé budapesti bázisáról, Brassó mellett Brüsszel fő repülőtere (Zaventem), Bukarest (napi), Jereván (heti 2), Stuttgart és Valencia került be a légitársaság kínálatába – emlékeztetett a járatnyitón Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

A Liszt Ferenc repülőtérről idén nyáron a világ több mint 130 úti céljára repülhetnek közvetlenül utasok, az üzemeltető várakozásai szerint az idei éves utasforgalom a  pandémia előtti 16,2 milliós rekordot is meghaladja majd – emelte ki Bogáts Balázs, a Budapest Airport kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

A Székelyföldet is kiszolgáló Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér 2023 júniusában nyílt meg, és Románia első olyan légikikötője, amely – zöldmezős beruházásként – az 1989-es rendszerváltás után épült, megvalósítására 18 évet vártak a térség lakói. Az építkezést 2020-ban kezdték el.

Forrás: AIRportal.hu