fbpx

Logisztika Napja rendezvénysorozat Záróprogram – Beszámoló

A Logisztika Napja programsorozat záró eseménye a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) szervezésében zajlott le a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis Újszász utcai telephelyén. A rendezvényen 180 logisztikai technikus tanuló és 24 kísérő tanár vett részt, továbbá az MLE katonai logisztika iránt érdeklődő hallgatói is.

A fiatalokat a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis házigazda alakulat mellett a Geoinformációs Szolgálat, a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, a Katonai Közlekedési Központ, valamint a Légijármű Javítóüzem katonái, eszközei és járművei várták. A fiatalok között nagy sikert arattak a különböző járművek, a kiállított és kipróbálható felszerelések.

A látogatókat Baráth István vezérőrnagy úr nevében Solymosi Ferenc ezredes – a Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának logisztikai helyettese köszöntötte. Solymosi Ferenc ezredes hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség és a Magyar Logisztikai Egyesület együttműködése már több esztendőre nyúlik vissza, így ezt a rendezvényt is közös programként valósították meg.

A Magyar Logisztikai Egyesület elnöke, Dr. Doór Zoltán megnyitójában kiemelte a fiatalok megnyerésének és a logisztikai szakterület bemutatásának fontosságát. Megköszönte Dolányi Sándor ezredes úrnak, a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázis parancsnokának, hogy ekkora nagy létszámmal fogadta az érdeklődőket, hiszen a Logisztika Napja, melynek keretében megszervezésre került a rendezvény, jó alkalom a tudás átadására, a fiataloknak pedig a katonai logisztika megismerésére. Elnök Úr hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédség december elsején tartja a Katonai Logisztika Napját, és a Magyar Logisztikai Egyesület részt vesz ez alkalomból szervezett eseményeken. Bíztatta a megjelent fiatalokat, hogy jó kedvvel és élményekkel telve induljanak majd haza a program végén.

A fiatalok a résztvevő katonai szervezetek felépítésével, feladataival, szerteágazó képességeivel vetítésekkel kísért előadásokban ismerkedhettek meg. Zsadányi János alezredes a Magyar Honvédség logisztikai rendszerét mutatta be, majd az Anyagellátó Raktárbázis megbízott mb. alosztályvezetője, Háda István százados beszélt a központi anyagellátás feladatairól részletesen. A következő előadásokban láthattunk videót a Katonai Közlekedési Központról, a katonai térképészettel kapcsolatos feladatokról, de hallhattunk előadást Unti Lajos alezredes úrtól, aki a Légijármű javítóüzemet képviselte, és a légijárművek javításai és módosítása, valamint az eszközök mérésügyi mérésének fontosságáról szólt. Fehér Zsolt Főhadnagy (MH KIKNYP) elmondta, hogy „logisztikai támogatottság nélkül nincs semmi” – se háború, se más katonai esemény. A Toborzó és Érdekvédelmi osztály nevében felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy katonára mindig szükség van, a haza védelme minden magyar állampolgár kötelezettsége.

A hatalmas szabadtéri területen a fiatalok a kiállítókat tekinthették meg, nagy érdeklődés mellett. A különböző katonai területek kiállítói minden érdeklődőnek nagy türelemmel és kedvességgel meséltek szakmájuk rejtelmeiről. A Légijármű Javítóüzem katonái nemcsak megmutatták, de be is vonták a fiatalokat pl. a repülőgép darab szegecselési technikájába, a Geoinformációs Szolgálat sátrában a Honvédség mérésügyi kiszolgálási feladataira hoztak példákat, részletes bepillantást nyerhettünk a mérőeszközök működéséről is. A kiállításon megszemlélhettünk egy Trimble UX 5 térképező drónt, ami az előre beprogramozott útvonal után – 1 óránál kevesebb repülési idő alatt – a megtervezett helyre száll le a begyűjtött adatokkal. A legnagyobb érdeklődéssel a fegyverzeti bemutatót, a lézeres lövészet és az AirSoft lövészet bemutatóit fogadták a diákok.   

A program zárásaként finom ebéddel vendégelte meg a résztvevőket a Magyar Honvédség. Köszönjük a sikeres és széles körű katonai logisztikai bemutatót és a vendéglátást.

0 0 votes
Bejegyzés értékelése
Feliratkozás
Értesítést kérek, ha
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kérjük ossza meg Ön is a véleményét!x