fbpx

Megkezdődött őszi diákoknak szóló programsorozatunk is

A BGSZC Teleki Blanka Technikum logisztikai technikusnak tanuló osztályával megnéztük a Robotcenter Kft. törökbálinti bemutatótermét. Hegedűs Alexandra a cég robotics projektvezetője és két kollégája, valamint egy igen aktívan mozgó RUFUS robot fogadta a diákokat.

A részletes cégbemutató alatt megismertük a családi vállalkozásból elismert nemzetközi vállalattá növő cég történetét. Képet kaptunk az ipari automatizálás sok területét felölelő, széles termékprofilukról is.

A további előadásokon a diákoknak leginkább szakmába vágó szállítórobotok fejlődéstörténetét ismerhettük meg. A RUFUS névre hallgató raklapmozgató robotcsaládról részeletes információkat kaptunk kapacitásuk, mobilitási képességük és informatikai tudásuk oldaláról is.  A tanulói kérdésekre adott válaszok közben az előadók kitértek olyan gyakorlati problémákra adott válaszokra is, amiket munkájuk során tapasztaltak. Ezek az előre nem várt kihívások nagyban lendítették is a fejlesztői munkavégzésen. Így a robotok generációról generációra egyre inkább integrálódtak a cégek fizikai és informatikai rendszereibe. Ma már nem kihívás egy-egy egység gyors üzembe állítása csak a feladat paramétereket kell jól meghatározni hozzá.

Az elméleti alapok ismertetése után a diákok bele kóstolhattak a RUFUS raklapszállító robotok használatába is. Kisebb szállítási feladatokat is megoldottak a robotok kézi (tableten keresztüli) irányításával. Tanulmányozhatták egy automata raklapadagoló és a szállító robotok összehangolt működését, az ember robot egytérben mozgásának lehetőségeit. A jóhangulatú ismerkedésbe egy kis szórakozás is belefért a diákok számára. Kipróbálhatták azt is, hogy milyen érzés élő áruként roboton utazni, illetve társakat utaztatni.

Köszönjük szépen a Robotcenter Kft.-nek és kedves munkatársainak a szíves fogadtatást és a velünk élő robotika területéről tartott igazán minden igényt kielégítő bemutatót.

0 0 votes
Bejegyzés értékelése
Feliratkozás
Értesítést kérek, ha
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kérjük ossza meg Ön is a véleményét!x