fbpx

NATO logisztikai alaptanfolyam az MH Logisztikai Támogató Parancsnokságnál

Első alkalommal tartottak hazánkban NATO Logisztikai Funkcionális Területi Rendszer alaptanfolyamot.

A NATO által akkreditált kéthetes képzést, amelynek az MH Logisztikai Támogató Parancsnokság adott otthont, a HVK Logisztikai Csoportfőnökség szervezte és a római székhelyű NATO Összhaderőnemi Logisztikai Képzési Központ háromfős mobil kiképző csoportja tartotta.

A résztvevők a Honvéd Vezérkar, a haderőnemi parancsnokságok és az alárendelt honvédelmi szervezetek állományából kerültek ki, akik ezen a tanfolyamon sajátították el a Logisztikai Funkcionális Területi Rendszer (LOGFAS – Logistics Functional Area Services) használatának alapjait.

Szabó Tibor ezredes, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke megnyitójában hangsúlyozta a kor követelményeinek megfelelően többnemzeti, szövetséges környezetben elengedhetetlen rendszer hatékony működtetésének fontosságát, amelytől egyre kevésbé különíthetők el a nemzeti alkalmazási követelmények. A LOGFAS rendszer hatékony működése a jól képzett operátoroktól és a bevitt adatok pontosságától függ, ezért a képzésre kiemelt hangsúlyt kell fektetni. Ennek egyik jelentős lépése ez a tanfolyam.

A logisztikai szakterület képviselői megkezdték az egyeztetéseket a további szaktanfolyami képzésekkel, a hazai tanfolyamok szervezésével, valamint a LOGFAS rendszergyakorlatokon történő magyar részvétellel kapcsolatban.

Az alaptanfolyam sikeres elvégzését igazoló okleveleket a mobil oktató csoport vezetője, Massimo Marsella alezredes adta át a résztvevőknek.

 

 

Forrás: honvedelem.hu

Kép forrása: honvedelem.hu / Nagy Gábor / hmzrinyi.hu