fbpx

Október 17-én megtartottuk a katonai logisztikát testközelből bemutató rendezvényünket

Partnerünkkel, a MH Anyagellátó Raktárbázissal közösen idén ősszel, sokadik alkalommal rendezhettük meg ennek az igen érdekes szakmai területnek, a katonai logisztikának az újabb elméleti és gyakorlati tudást is adó bemutatóját.

Mind kiállítói, mind látogatói oldalról több új szereplő találkozhatott egymással a bemutató pontok sátraiban és a szakmai előadások alatt is. Kiállítói oldalról a Magyar Logisztikai Egyesület és a Magyar Katonai Logisztikai Egyesület is bemutatkozott az érdeklődő logisztikus tanulóknak. Szintén újdonság volt a HM Zrínyi Nonprofit Kft. média kamionja, ami a korábbi rendezvényeken még nem látott módon mutatta be a katonai térképészet kihívásait és az azokra adatható válaszokat. A látogatók oldaláról az MLE két új partner intézményének, a BGSZC Pestszentlőrinci Technikumnak és a váci Bernáth Kálmán Református Gimnáziumnak a logisztika szakirányos diákjai is részt vettek egy-egy osztállyal a rendezvényen. 

Beszámoló a galéria alatt folytatódik…

 

Köszöntő beszédében Kovács Péter, Budapest XVI. kerületének polgármestere az alábbi szavakkal nyitotta meg a bemutatónapot: „Sok csodát fogtok itt tapasztalni. A nagyobbak, akik már tanultak logisztikát, tudják, hogy a honvédség egy csodahely, így a kisebbeknek mondom: számos olyan dolgot fogtok megtapasztalni, kipróbálni és megnézni, ami a katonai élet szerves részét képezi”

A rendezvénynek helyszínt biztosító honvédségi szervezetek vezetői közül először Vauver Antal Viktor ezredes, az MH Logisztikai Támogató Parancsnokság törzsfőnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Megnyitóbeszédében arra bátorította a megjelent gyermekeket és fiatalokat, hogy próbáljanak ki minél több technikai eszközt, kérdezzenek minél többet, ismerjék meg a katonai logisztika rendszerét és vigyék haza azt a tudást, amit a nyílt napon megszerezhetnek.

Barkó István alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis megbízott parancsnoka, aki egyben az esemény házigazdája, saját szakmai életútját mutatta be, példát állítva a fiatalok elé. Többek között felidézte: középiskolásként még nem tudta, hogy a katonai hivatást választja, így rendkívül fontosnak találja, hogy a középiskolások ilyen pályaorientációs napon találkozhassanak egy-egy szakma képviselőivel, betekintést nyerhessenek az adott terület működésébe.

A bemutatónap civil oldali szervezőjének, a Magyar Logisztikai Egyesületnek a nevében Dr. Doór Zoltán elnök köszönetet mondott a katonai logisztikai szervezeteknek, hogy megrendezték az eseményt. „Úgy látom, kétféle fiatal van ma itt: olyan, aki már tanult, és olyan, aki még nem tanult logisztikát. Azok, akik már tanultak, tudják, hogy a logisztika sokrétű, változatos, időnként bonyolult és nehéz, de rendkívül szép tevékenység” – ismertette, majd arról beszélt, hogy a katonai logisztika speciális, fontos területét képezi a logisztikának.

Napjainkra elmondhatjuk, hogy rendezvényünk országos szinten beépült a logisztikai oktatást végző középiskolák szakmai programjai közé. Fővárosi partnereink mellet Budapest határain túlról Gyál, Monor, Vác és Békéscsaba is képviseltette magát egy-egy logisztikai szakoktatást végző intézményének oktatóival és tanulóival.

„A mai már a negyedik hasonló rendezvény, amely a Magyar Logisztikai Egyesület és az Anyagellátó Raktárbázis együttműködésében, a Logisztikai Támogató Parancsnokság támogatásával valósul meg. A Magyar Honvédség a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programnak köszönhetően hatalmas fejlődésen ment keresztül, és ez a fejlődés jelentős a katonai logisztika területén is. Az itt kiállított technikai eszközök is bizonyítják ennek a mértékét. S fejlődés nem állt meg: nem csak folyamatos, hanem egyre inkább a digitalizáció irányába halad, amelyhez egyre több fiatalra van szükségünk” – nyilatkozta Vauver ezredes.

A szervezők elképzelései szerint a 2024-es esztendőben ismét megrendezzük ebben a környezetben, hasonló tematika mentén a Katonai Logisztikai és Pályaorientációs Bemutatónap programunkat.

0 0 votes
Bejegyzés értékelése
Feliratkozás
Értesítést kérek, ha
guest
0 Hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Kérjük ossza meg Ön is a véleményét!x