fbpx

Videóbeszámoló az MLE – SSI SCHÄFER – BME klubnapjáról

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) rendezvényén bemutatásra került Magyarország legújabb intralogisztikai laborja, amelyet az idén 85 éves SSI Schäfer támogatásával újított meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME). Az Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék közelmúltban korszerűsített, 5G képes oktatási helyszínén a jövő szakemberei, mérnökei, valamint logisztikusai tanulhatnak és kutathatnak.

 

A rendezvényt Dr. Doór Zoltán a Magyar Logisztikai Egyesület elnöki köszöntője nyitotta meg. Ezt követően átadásra került Dr. Hartványi Tamás részére a korábban meghirdetett szakértői rendszer által kiadott oklevél.

Dr. Bóna Krisztián megköszönte a BME Anyagmozgatási és Logisztikai Rendszerek Tanszék és az SSI SCHÄFER kooperációját. A helyszínt biztosító labor előadások és különféle installációk kiállítására vált alkalmassá és elmondta milyen sokféle kezdeményezéshez csatlakoztak a logisztikával kapcsolatosan.

Dr. Doór Zoltán megköszönte a tanszékkel kapcsolatos hasznos információkat és átadta a szót Palasik Mártonnak az SSI SCHÄFER Automatizációs üzletág vezetőjének, aki az Önhordó automata raktárak a logisztikában címmel tartott előadást.

Ezt követően Kardos Péter az SSI SCHÄFER ügyvezető igazgatója vette át a szót, aki az Intralogisztikai technológiai megoldások, kitekintéssel a jövő felé címmel tartotta meg előadását.

„A vevői elvárások folyamatosan változnak, amelyhez mi töretlenül alkalmazkodunk és hosszú távon gondolkozunk. Az elmúlt 20 évben a raktározási igények, mind tárolókapacitásban, mind az azt kiszolgáló technológiában fejlődtek. Ezeket a jövőben is a legjobb minőségben és a legmodernebb megoldásokkal szeretnénk kielégíteni” – emelte ki Kardos Péter, az SSI Schäfer Kft. ügyvezető igazgatója.

            A versenyképes logisztika fenntartásához elengedhetetlen az innováció, a folyamatos fejlődés. A korszerűsített, 5G-technológiával is felszerelt oktatási helyszínnek köszönhetően a hallgatók most már a legmodernebb körülmények között sajátíthatják el a belső logisztikai ismereteket. Ráadásul nemcsak oktatási, hanem kutatási célokra is megfelelő a fejlesztés.

„Az egyetem új laborjában gyakorlatorientált módon ismerkedhetnek meg a legmodernebb intralogisztikai megoldásokkal a tanulók és a kutatásokat végzők, méghozzá a fejlesztésnek köszönhetően erre már az intézmény falain belül is lehetőség nyílik. Mindig öröm azt tapasztalni, mikor az oktatási intézmények és a vállalatok együttműködve tesznek a logisztika társadalmasításáért, mely a Magyar Logisztikai Egyesületnek is már több mint 30 éve szintén célja” – hangsúlyozta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

Kérjük, tekintse meg videós összefoglalónkat az eseményről.