fbpx

23.Projektmenedzsment Fórum (Online)

 

A 22 éve áprilisban mindig megtartott Projektmenedzsment Fórum hagyományát tavaly a COVID19 járvány megtörte, a korlátozások miatt nem tudtuk megtartani a már elôkészített programunkat. Idén tekintettel a körülményekre, a még fennálló kockázatokra az online módon való megszervezés mellett döntöttünk.

A szokásos tematikai szélességet adó egész napos távkonferencia azonban a tapasztalatok szerint nem hatékony, nem tartható fenn a kellô figyelem hosszú ideig a készülékek mellett, ezért a Fórum két délután kerül lebonyolításra. Az interaktivitást ösztönzendô több kerekasztalban kerülnek a témák feldolgozásra elôadás helyett.

A 23. Fórum során két év alatt összegyûlt tapasztalatok kerülnek terítékre. Az elôzô évben meg nem tartott elôadások közül átvettük a tavaly központi témaként kitûzött projektmenedzsment szervezetben témát feldolgozókat, vagyis hogyan befolyásolja a projektmenedzsmentet a gazdasági-üzleti-szervezeti környezet, ahol a projekteket sikerre kell vinni. Nem kerülhettük meg a járvány okozta változások megbeszélését sem reagálva az elmúlt évben történtekre: az általánossá vált otthoni munka, a nem egy helyen dolgozó projektcsapatok összefogása, ellenôrzése, a szponzorral, más vezetôkkel való kapcsolat, beszámolás, eszkaláció kapcsán milyen új eszközök, módszerek kerültek elô, s mennyiben mennyiségi és mennyiben minôségi ez az újdonság.