fbpx

A GEFCO teszteli a Stanley Robotics járműtárolási műveletekhez kifejlesztett robotját

A GEFCO, a globális multimodális ellátási lánc szakértője és az európai autóipari logisztika vezető szolgáltatója, megkezdte a Stanley Robotics önjáró mobil robot tesztelését, valós működési körülmények között a franciaországi Nanteuil-Le-Haudouin platformon. A Stan néven ismert robotot, a kész járművek tárolásának optimalizálására tervezték.

A mobil robotika legújabb technológiai áttöréseit és a tárolás optimalizálására szolgáló mesterséges intelligencia alapú szoftvermegoldásait ötvözve, ez a 100%-ban elektromos robot, képes a megrendelések feldolgozására, az autók felismerésére, illetve azok egymástól csupán pár centiméterre történő elhelyezésére.

A kísérleti teszt során, két Stan robot fog mozgatni és előre kijelölt helyére elhelyezni 100 használt autót. Ezt követően a robotok igény szerint, úgy rendezik sorba az autókat, hogy egy operátor könnyedén fel tudja rakni őket a szállítókamionokra.

A cél az, hogy kiderüljön, hogy a robotok használata megfelel-e a GEFCO területén zajló járműlogisztikai folyamatok elvárásainak. Több tesztet is végeznek, különböző forgatókönyvek alapján, számos autó bevonásával. Ezek, a robotok számára kialakított, zárt, kizárólag, az arra felhatalmazott személyzet számára megközelíthető zónákban zajlanak majd, a biztonsági előírásokat szigorúan betartva. A tesztek a szoftver és az operatív eszközök integrációjának lehetőségét is mérlegelik.

A projekt kivitelezése, a GEFCO robotika, mesterséges intelligencia, big data, RPA (robotikus folyamatautomatizációra) és alternatív energiafelhasználás melletti elkötelezettségének jegyében történik.

Vittorio Battaglia, a GEFCO France elnöke megjegyezte:

“A GEFCO legaktuálisabb prioritásainak egyike az új technológiák adaptációja és innovációja. A Stanley Robotics robottesztje illeszkedik ezen elképzelésünkbe, illetve folyamataink ügyféligényekhez igazított, folyamatos fejlesztéseire irányuló törekvésünkkel is összhangban áll.”

Clément Boussard, a Stanley Robotics vezérigazgatója hozzátette:

“Nagyon büszkék vagyunk közös projektünkre az autóipari logisztika európai piacvezetőjével, a GEFCO-val. Ez egy nagyon fontos lépés számunkra, biztos vagyok benne, hogy egy hosszútávú partnerség útjára lépünk, melynek keretein belül sok robotikai megoldással szolgálunk a jövőben a GEFCO autóipari logisztikai területén.”

További információk ITT

Forrás: https://iotmagazin.hu