fbpx

Ahol jó lenni! Ahol jó tanulni! Ahol jó fejlődni! – CSR Hungary Konferenciák: CSR Hungary Summit 2023

A CSR Hungary konferenciák 2006-tól a CSR Hungary vállalati felelősség és fenntarthatóság döntéshozóinak vezető szakmai rendezvényei.
Idén az őszi CSR Hungary Summit 2023. október 27-én, a Gundel Palotában várja a gazdasági döntéshozókat és szakembereket.

Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezetője, CSR szakértő és tanácsadó:
„Napról napra újabb és újabb iparági kezdeményezések és szabályozások látnak napvilágot a vállalati felelősség és fenntarthatóság (napjainkban ESG-nek nevezett!) világában. Ezért nélkülözhetetlen a fő trendek és folyamatok beazonosítása. A valóság és az elmélet összekapcsolása az alap. Erre lehet olyan megoldásokat bemutatni, melyek a cégek, vállalkozások, szervezetek saját vállalati felelősség és fenntarthatóság politikáját, stratégiáját, programjait, kommunikációját támogatják.
A CSR Hungary Konferenciák ezt a célkitűzést követik. Hírt adnak olyan trendekről és folyamatokról is, melyek akár következő évben (években) kerülnek majd a fő sodorba…”

 2023-as őszi CSR Hungary Summit (2023. október 27-én, Budapesten a Gundel Palotában) 3 fő témája, mely most is a gyakorlat, az üzleti mindennapok tükrében mutatja be a fő vállalati fenntarthatóság és felelősség trendeket:

Fenntarthatóság a geopolitika korában- egyensúly keresése
Jeffrey Sachs: “a fenntarthatóság váltotta fel a hidegháborút, mint a globális politika domináns témáját. A „fenntarthatóság geopolitikáját” a kormányzás új megközelítéseként határozta meg, amely felismerte a háború, a terror és a korrupció ökológiai hátterét, és megoldást keresett ezekre a problémákra.

Kulcsszavak: fenntartható fejlődés, éghajlat, kihívások és válaszok,, permanens válság? , zöld átmenet, dekarbonizáció, digitális és körforgásos gazdaság, a fenntarthatóság “államosítása”, katonai bonytalanság kora

Az ESG bűvöletében: út a szabályozási megfeleléshez (globális és helyi, nemzeti szinten, iparáganként, cégenként)
A jelenlegi változtatások a jelentéstételi követelmények legjelentősebb átalakítását jelentik a kezdetek óta. Ezek a változtatások új hírnév-, pénzügyi és jogi kockázatoknak teszik ki a vállalkozásokat. Továbbra is fennállnak azok a nehézségek, amelyekkel a vállalatok szembesülnek a jogszabályoknak való megfelelés biztosításához és a befektetői közösség tájékoztatásához szükséges információk biztosításában is. Jogos kérdésként vetődik fel, mely keretrendszert vegye figyelembe az Ön szervezete? Milyen szempontok alapján döntsön?

Kulcsszavak:
 ESG, CSRD, CSR, versenyképesség, adórendszer

Sport, egészség, fenntarthatóság, munkavállalói jóllét
Miért fontos a fenntarthatóság a sportban? Ami először eszünkbe jut: a sportesemények megrendezése gyakran nagy szénlábnyommal jár, és hatalmas anyaghulladékot termel. Lehet másként is…
Hogyan kapcsolódik a sport, egészség a munkavállalói jólléthez, a fenntarthatósághoz?

Kulcsszavak: fenntartható sport, egészség, fizikai és szellemi jólét, munkavállalói jóllét, ökológiai lábnyom

 

Meghívott előadóink többek között:

  • Panulin Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. vállalati kommunikációs főosztályvezetője
  • Schmitt Petra, a Budapest 2023 Nonprift Zrt. fenntartható menedzsere
  • Mihály Eszter, a Hell Energy cégcsoport CSR és fenntarthatósági menedzsere
  • Dr. Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető elemzője
  • Takács Júlia, a CSR Hungary alapító-ügyvezetője, CSR szakértő és tanácsadó