fbpx

Automatizálás vezető nélküli szállítórendszerekkel (AGV)

MANUÁLIS RAKTÁRI MEGOLDÁSOK TESTRESZABOTT BŐVÍTÉSE

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy csak úgy tudja növelni termelékenységét és csökkenteni a kiadásait, ha automatizálják és összekötik intralogisztikai folyamataikat. A gyártóüzemek az utóbbi években tömegesen ruháztak be gyártási folyamataik automatizálásába, az üzemen belüli anyagszállítást viszont még ma is gyakran kézzel végzik. A vezető nélküli szállítórendszerek (AGV) ideális megoldást kínálnak az automatizáció bevezetésére, de megfelelnek a részben automatizált gyárak logisztikai és gyártási részeinek kiegészítéseként is. A vezető nélküli szállítási rendszerek beépítése lehetőséget kínál a folyamatok manuális vagy részben automatizált rendszereken belüli lépésekben történő módosítására, hogy megfeleljenek az új keretfeltételeknek. Így a megoldások a későbbiekben is módosíthatók a változó ügyféligények vagy egy újabb piaci helyzet szerint.

Az AGV integrálása átfogó raktári megoldásokba

Az SSI Schäfer együttműködve a DS AUTOMOTION-nel tovább bővítette AGV kínálatát, így átfogó intralogisztikai megoldásokat tud kínálni a különféle alkalmazási területek és iparágak számára. 

Meglévő raktári berendezések utólagos automatizálása

Az SSI SCHÄFER standard raktártechnikai termékei, mint a polcállvány vagy a részben automatizált megoldások, mint az SSI LOGIMAT® vertikálus tárolóautomata rugalmasan bővíthetők a vezető nélküli szállítórendszerek segítségével. A rendszerek közti egységes interfészeknek köszönhetően az AGV könnyedén integrálható: az egyszerű szállító alkalmazásoktól, ponttól-pontig szállításoktól kezdve az áru az emberhez elven át egészen az integrált és hálózatosított rendszer teljes automatizálásáig. A vezető nélküli szállítási rendszerek gyorsan automatizálható megoldást kínálnak. A munkaerőtoborzás és a növekvő bérigények növekvő kihívását figyelembe véve, az eddig alacsony költségűnek számító országokban is, ez új megoldás gazdaságilag előnyös és megbízható. Az AGV alkalmazása során folyamatosan profitál a rendszer állandó teljesítményéből, ami szükséges a szállítói bizalom fenntartásához. 

Az alábbi raktári  tárolórendszerek például ideálisan bővíthetők vezető nélküli szállítási rendszerekkel: 

Kompakt csatornás tárolórendszer SSI Orbiter®-rel nagyméretű tárolódobozokhoz

Amennyiben raktári tárolás esetén a lehető legjobban szeretné kihasználni a rendelkezésre álló teret, a leggazdaságosabb megoldást a csatorna rendszerű raktárak jelentik. A csatornákban lévő tárolóegységek be- és kirakodását intelligens SSI Orbiter® szállítójárművek végzik. Csatornánként csak az első rakodási egységhez lehet hozzáférni. Ez egy optimális megoldás a kis cikkválasztékú, ugyanakkor nagy darabszámú áruk esetén, mint az ital- vagy az élelmiszeripar vagy akár a szállítási körzetek előkészítésénél is. Az SSI Orbiter® raktári szállító járművet és a dokkolóállomást egy targonca mozgatja a kívánt raktárcsatorna szabványos központosító csatornájában. Az AGV nagyméretű tárolódobozok esetén (SSI Heavy Load AGV-k; itt: Reach Truck) targoncaként történő integrálásával teljesen automatizálható a rakodási segédeszközök kezelése, valamint az SSI Orbiterek® alkalmazása. 

Raklapos mobil állványok ügyféligény szerinti automatizálása és bekötése az intralogisztikai folyamatba

Arra a célra, hogy minél helytakarékosabban tudják tárolni a raklapokat, az SSI SCHÄFER raklapos mobil állványai a legalkalmasabbak – a mélyhűtött területeken is. A tárolórendszereket a tárolt áruk méretét és tömegét tekintve a legnagyobb elvárásokhoz alakították ki. A modulos felépítésnek köszönhetően megvalósíthatók az ügyféligénynek megfelelő megoldások is. Ahhoz, hogy ezeket a raktári rendszereket könnyedén át lehessen alakítani teljesen automatikus berendezésekké, biztosítjuk az AGV nagyméretű tárolódobozokkal való összekötésének lehetőségét (SSI Heavy Load AGVs; itt Reach Truck vagy Counterbalance). Ezáltal a mobil állványoktól távoli tároló és munkarészek is hatékonyan összeköthetők.

Manuális raklapos állványrendszerek felszerelése vezető nélküli szállító rendszerekkel

Az SSI SCHÄFER raklapos állványrendszere mögött egy átfogó építmény rejtőzik az egyéni állványmegoldások megvalósításához. A raklapos állványrendszerek, mint például a PR 600 modulos kivitelű állvány, stabil és robusztus megoldást kínál. További állványsorral történő bővítés mellett manuális állványok is összeköthetők az AGV-vel nagyméretű tárolódobozok szállításához (SSI Heavy Load AGV). Így a jól bevált megoldásainkat összekötjük az innovatív technológiákkal, és lehetővé tesszük a meglévő manuális raktár rendszerek felszerelését nagyobb infrastrukturális beavatkozások nélkül is.

SSI LOGIMAT®  raktározási és komissiózási megoldás kisárutárolókhoz az automatizált üzemen belüli szállítás kibővítéséhez

SSI LOGIMAT® vertikális tárolóautomata egy kisárutároló és komissiózó megoldás egy rendszerben. A megoldás középpontjában az ergonómia, biztonság és a gazdaságosság áll. A tároló automata ágazattól függetlenül alkalmazható, és különösen hatékonyan és célratörően segíti az üzemen belüli folyamatokat. Az AGV kisárutárolók, SSI Compact Load AGV-k (itt: WEASEL®), esetén történő használatával a komissiózott tárolóeszközök teljesen automatikusan szállíthatók tovább. A komissiózás, az árufelvétel, a gyártósorok vagy kiszállítási munkahelyek ezáltal intelligensen össze vannak kötve egymással. 

INTELLIGENS ANYAGÁRAMLÁS AGV-K ALKALMAZÁSÁVAL

 

AGV-K A MAUNÁLISTÓL EGÉSZEN AZ AUTOMATIZÁLT TÁROLÁSI MEGOLDÁSOKIG