fbpx
Bechmarking Klubnap 2020. február 12.

Bechmarking Klubnap 2020. február 12.

A Magyar Logisztikai Egyesület megrendezi Benchmarking Klubnapját, amelynek témája ezúttal a Smart City Elméletben és Gyakorlatban. A rendezvény a Magyar Logisztikai Egyesület székhelyén (1066 Budapest, Teréz körút 38.) található Tapolczai Kálmán teremben kerül megrendezésre 2020. február 12-én, szerdán 15:00-kor.

 

Előadók:

Dr. Veres Lajos PhD egyetemi tanár, MLE alelnök

Tájékoztató az okos városok fejlesztési koncepció irányairól, valamint bevezetést kapunk az okos várossá válás céljairól, a „smartosodás” előnyeiről, követelményeiről.

 

Szalay Ferenc polgármester – Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal

A Smart City megoldások nagyban hozzájárulhatnak az európai országok fenntartható fejlődéséhez (közlekedés, energia, biztonság, közösség). Szolnok élenjárója a hazai Smart City fejlesztéseknek.

 

Schmidt Jenő polgármester – Tab, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke

Tapasztalatok és kihívások a magyarországi városok okos város fejlesztési koncepcióinak végrehajtása során, továbbá az okos város infokommunikációs hátteréről ad áttekintést.

 

Takács Júlia – ügyvezető CSR Hungary / City Hungary

A város DNS-e a Smart city új anatómiája.  

A smart gondolatkör ma már nem kizárólag a kényelemről, a „kütyükről”, az elektromos autókról, az e-közigazgatásról vagy éppen a megújuló energiáról szól, a komplexebb rendszerek pilotprojektjei a világ egyre több pontján váltanak át széles körű alkalmazásba.

 

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.