fbpx

City Hungary Fórum 2017

Nem mindegy! Hol és hogyan élünk…

 

Ma szerte a világban kurrens téma a fenntartható város. Az ENSZ Fenntartható Fejlődés 11. célja is a fenntartható városok és közösségekre fókuszál. Arra a városra, mely befogadó, biztonságos, rugalmas, és fenntartható. Ahol jó élni, ahol jó dolgozni, ahol jó tanulni. Mi is ilyen magyar városban szeretünk élni.

A 3 sztenderd Fenntarthatósági Pillér (Emberek/társadalom, Bolygó/környezet, Profit/Gazdaság) mellett 4. pillérként a Kultúrát (UNESCO-val egyetértve) tartjuk. Ez utóbbi a közép-európai régió és Magyarország tekintetében is kikerülhetetlen. S nem csak kikerülhetetlen, hanem a kultúra az, ami biztosítja identitásunkat, „szellemi fenntarthatóságunkat”: szellemi gyökereink adják tartásunk alapját.

A MIT kérdésre már sokan felhívták a figyelmet: a kihívások és lehetőségek városait fenntarthatóvá kell tenni. A különböző sztenderdekről a CityHungary is sokat írt. Ezzel mindenki egyetért. Ki ne szeretne magasabb életminőséget elérni?! Magasabb életszínvonalon élni?!

Hogyan lehet a magyar város is fenntartható?

Azonban, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani, ez okozza a nagy dilemmát. „A gondolkozz globálisan és cselekedj helyben!” útmutatás itt, Közép-Európában, Magyarországon még inkább jellemző. A sikeres városok mind másban erősek. Az első, nem könnyű lépés mindig az, hogy 1-1 város megtalálja egyéniségében azt a kulcsterületet, kulcstényezőt, amihez a többi területét kapcsolhatja (stratégia), amire később kommunikációját is építheti. Pozícionálni tudja magát. Saját erőforrásait rendszerezni és fókuszálni tudja a sikeres városműködés érdekében.

A 7. éves évi összegző City Hungary Fórum az a hely, ahol személyesen találkoznak a helyi politika, a városi önkormányzatok, a központi kormányzat döntéshozói, a városfejlesztés vezető szakértői, a fenntartható város működésében érdekelt cégek és civilszervezetek vezetői, valamint az érdekelt oktatási intézmények, tudományos világ oktatói, kutatói.

A Fenntarthatóság 4 pillérét alapul véve keresünk jó megoldásokat a magyar városok számára. Nem csak a nemzetközi mintákat, hanem a magyar városok példáit is górcső alá véve.

Aktuális modellek, módszerek, megoldások, tippek a helyi közösségek és a nemzetközi városfejlesztés világából.

Mi ezt nyújtjuk Neked a következő City Hungary Fórumon (2017.09.27, Hotel Budapest Körszálló), melynek fővédnöke: Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztés- és Klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Írd be a naptáradba a City Hungary Fórum időpontját!

Lassan és fokozatosan egyre közelebb kerülünk az őszhöz, a második félév hajrájához.

Lehet, hogy már Te is tervezel!

Alakítsd Te is városod jövőjét, ahol élsz!

Ismerd meg a részleteket!

A City Hungary Fórum önálló honlapja, melyet folyamatosan új információkkal töltünk fel itt található: http://www.cityhungary.eu/cityhungary2017

Gyere! Várunk Téged is az idei City Hungary Fórumra!

a City Hungary csapata

P.s.

Tekintsd meg fotógalériánkat! >>

https://www.flickr.com/photos/cityhungary