fbpx

Duplájára bővítik Ferihegyen a Cargo City forgalmi előterét

A budapesti reptéren 7,4 milliárd forint értékű fejlesztéssorozat kezdődik: gurulóutakat újítanak fel, és egyszerre kétszer annyi cargo-gépet lesz képes kiszolgálni az áruszállító bázis forgalmi előtere.

A Budapest Airport az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) szabályozásaival összhangban nagyszabású gurulóút- és futópálya-felújítási munkálatokba kezd. Több szakaszon kiszélesítik a B3-B5 gurulóutak teherbíró felületeit és padkáit, megújulnak a csapadékelvezető rendszerek és a fénytechnikai hálózat is. A fejlesztés két ütemben valósul meg, az első ütem várhatóan december elejéig tart, a projekt összköltsége eléri a 3,5 milliárd forintot (9 millió eurót).

Ezzel párhuzamosan a Budapest Airport a növekvő cargo forgalmának gördülékeny kiszolgálása érdekében megkezdi a BUD Cargo City forgalmi előterének bővítését is.

Ennek köszönhetően a jövőben a jelenlegi kettő helyett egyszerre már akár négy F kategóriás áruszállító repülőgép kiszolgálása is megvalósulhat.

Az előtérbővítés 3,9 milliárd forintból (9,8 millió euróból valósul meg).

A Budapest Airport szakemberei azért döntöttek a munkálatok egyidejű megkezdése mellett, hogy azokat minél hatékonyabban, még a következő nyári szezon előtt el tudják végezni.

 

Forrás: airportal.hu

Címlapkép forrása: airportal.hu  / Budapest Airport/Baranyi Róbert