fbpx

EKOL-Tengeri gyűjtőszolgáltatásaink

 
 

Kedves Partnerünk!

Míg a közúti fuvarozásban maga a kamion számít szállítási mértékegységnek (FTL és LTL), úgy a tengeri szállítmányozás során a konténer az áru mennyiségének meghatározó egysége. 

Ez alapján beszélhetünk FCL és LCL szállításról, melynél előbbi a teljes konténert jelzi (Full Container Load), utóbbi pedig a gyűjtőkonténeres szállítást (Less than Container Load). 

Ezeket a 20 lábas konténereket (TEU) veszi alapul az alább található infografika, mely azt mutatja meg, melyik kikötőben hány millió TEU fordul meg évente, így látható az is, mely az az 50 a világon, amely a legnagyobb forgalmat bonyolítja le.

Szembetűnő, hogy a tengeri áruszállítás 40%-a kínai portokon történik, és az is megfigyelhető, hogy a shanghai kikötő önmagában nagyobb forgalmat bonyolít le, mint az összes amerikai együttvéve. 

Keleti társaikhoz viszonyítva az európai kikötők is jelentős forgalommal bírnak, Rotterdam a maga évi 12.4 millió konténerével első helyen áll az öreg kontinens listáján, őt követi Antwerpen, majd Hamburg.

Bár nem rendelkezik akkora volumennel, hogy felkerüljön a listára, mégis fontos szerepet játszik az európai tengeri áruszállításban az olaszországi Trieszt, a törökországi Yalova és a francia Sète kikötője is, ahol az Ekol tulajdonosként vagy üzemeltetőként van jelen, így biztosítva ügyfelei számára a zavartalan áruforgalmat és a lehető legjobb kiszolgálást. 

Noha csak Európában rendelkezünk saját működtetésű kikötővel, összetett és kiterjedt partneri hálózatunknak köszönhetően a világ bármely portjából készek vagyunk gyűjtőkonténeres szállítást szervezni, örömmel vesszük az ilyen típusú megkereséseket is ügyfeleink részéről. 

Hasonlóan a közútihoz, a tengeri gyűjtőáruszállítás is minden olyan előnyt magában foglal, amiért a részrakományos fuvarozás népszerű az ügyfeleink körében: 

  • A legköltséghatékonyabb, ha az áruval nem lehet megtölteni egy teljes konténert.
  • A legjobb mód, ha kisebb mennyiségű szállítmányokat kell célba juttatni.
  • Rugalmas, hiszen nem kell egy nagyobb mennyiségű árut összevárni, hogy megtöltsön egy konténert, a sűrű menetrendeknek köszönhetően a kisebb mennyiséget is folyamatosan lehet szállíttatni. 

Legyen szó európai vagy tengerentúli áruszállítás, mindkét esetben a legjobb megoldást biztosítja Önnek az Ekol. 

Készséggel állunk rendelkezésére, várjuk ajánlatkérését! 

Üdvözlettel,

az EKOL Logistics csapata

 
 
 
 

Kérdése van?

Keressen minket bizalommal a sales.hungary@ekol.com címen!

 
 
 
 

EKOL Logistics Kft.
H-1211 Budapest, Szikratávíró utca
Telefon: +36 1 872 6100
E-mail: hungary@ekol.com
wwww.ekol.com

 Tovább a weboldalra ››
Tovább a Facebook oldalra ››