fbpx

Forradalmi fejlesztés a győri Audinál

Vezető nélküli szállítójárművek állnak munkába a győri Audi motorrészlegén. Egyetlen, több mint egy kilométeres út során akár 5000 kg-nyi alkatrészt képesek eljuttatni a gyártósorra.

Okos logisztikára törekszik győri üzemében az Audi Hungaria, ennek jegyében vadonatújan hat, vezető nélküli szállítójármű állt üzembe – közölte a vállalat pénteki, a Vezessnek is eljuttatott közleményében.

A Jungheinrich vállalattal történő együttműködés keretében történt fejlesztés révén a 2,0 literes, négyhengeres Otto-motorgyártásnál vetették be a fél tucat szállítójárművet. Különféle motoralkatrészeket kell szállítaniuk a logisztikai területről egyenesen a gyártósorra

Az Audi Hungaria közleménye szerint a több mint egy kilométer hosszú útjuk során 57 állomáson állnak meg automatikusan – ebből 50 közvetlenül a gyártósor mellett helyezkedik el –, hogy hatékony és megbízható legyen az anyagszállítás. Az FTF-ek egy-egy út alkalmával akár öttonnányi alkatrészt is képesek megmozgatni.

Lézeres navigációval tájékozódnak, ennek támogatására lézersugár-visszaverő felületeket helyeztek el az FTF-ek útvonala mentén található tárgyakon, például polcokon, falakon, oszlopokon, így válik lehetővé a vezető nélküli rendszerek milliméter pontosságú pozicionálása az állomásokon.

„Vállalatunknál a termelésben alkalmazott „okos” megoldások mellett a logisztika területén is törekszünk a digitális megoldások bevezetésére. Ezen a téren fontos lépés a logisztikai folyamataink automatizálása” – mondta Robert Buttenhauser, a cég motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Forrás: https://www.vezess.hu