fbpx

Gebrüder Weiss Sajtóközlemény

 

 

Sajtóközlemény

A Gebrüder Weiss Kft. átalakítja struktúráját és megkezdi történetének legátfogóbb fejlesztési programját

A 30 éve alapított vállalat megduplázta eredményét 2020-ban

Budapest, 2021. május 5. – Június elején Zalaegerszegen és Pécsett megkezdi működését a vállalat két új, egyenként 2,5 ezer m2 területű telephelye. Ezzel a GW Kft. 6 egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztja magyarországi hálózatát és megteremti az egy kézben lévő országos lefedettséget – jelentette be sajtótájékoztatón varga Bálint, a Kft. ügyvezető igazgatója. Kiemelte, hogy mindegyik telephely a GW teljes szolgáltatási palettáját biztosítja azonosan magas színvonalon ügyfelei részére. Az átalakítás részeként az év utolsó napjaiban a jelenleg Hajdúdorogon működő telephely Polgáron kap a korábbinál háromszor nagyobb területen korszerű feltételeket. Vecsésen, Biatorbágyon, Mosonmagyaróváron változatlan a kiszolgálás.

Milliárdos beruházások

Thomas Schauer, a GW délkelet-európai régiójának vezetője a magyarországi fejlesztéseket ismertetve elmondta, hogy a cég Győrben 2 milliárdos beruházással saját tulajdonú logisztikai raktár építését határozta el, Dunaharasztiban pedig 10 milliárd forintos költséggel hamarosan megkezdődik a meglévő 23 ezer m2 raktáregyüttes mellett felépülő újabb 22 ezer m2 területű csarnok és irodakomplexum építése. Rámutatott: az új telephelyek és az induló beruházások a társaság 30 éves történetének legátfogóbb fejlesztési programját képviselik.

GW Kft. értékesítési árbevétele 2020-ban meghaladta a 19,2 milliárd forintot, ami 5%-kal túlszárnyalta a 2019-es forgalmat. A társaság eredménye 2020-ban meghaladta az 1 milliárd forintot, ami csaknem duplája a 2019-esnek (598 millió forint) és mintegy ötszöröse a 10 évvel ezelőtti (228 millió forint) teljesítménynek. A nyereséget a cég a foglalkoztatotti létszám 15%-os növelése és a működési költségek jelentős csökkentése mellett érte el.

A házhozszállítás piacvezetője

Thomas Schauer kijelentette, hogy a GW Kft. a gazdasági visszaesés nyertese a logisztika területén. A küldeményszám 2019-hez képest 12%-os növekedéssel elérte az 1,3 milliót, amin belül a házhoz szállítási üzletág 80%-os növekedést ért el. A háztartási disztribúció 230 ezer küldeményével a GW Kft. a 31,5 kg-nál nagyobb tömegű termékek terítési piacának vezetőjévé vált.

30 év töretlen fejlődés

Emlékezetetett arra, hogy a GW az elmúlt 30 évben csaknem 10 milliárd forint értékben hajtott végre beruházásokat Magyarországon. A rendszerváltással szinte egy időben alapított leányvállalatot Hungaroweiss néven, a konszern történetében hazánk volt az első, nem német anyanyelvű ország, ahová a nemzetközi vállalat terjeszkedett.

A beruházások sorában a GW 1995-ben légi- és tengeri irodát nyitott Vecsésen. 2002-ben létesítette logisztikai terminálját Dunaharasztiban, ahol jelenleg 23 000 m2 raktárterülettel rendelkezik. 2005-ben felvette a Gebrüder Weiss nevet, majd 2008-ban Hajdúdorogon, 2011-ben Mosonmagyaróváron, 2013-ban Győrben, 2014-ben Biatorbágyon nyitott telephelyeket.

Thomas Schauer végezetül elmondta, hogy a kft. szeptemberben duális képzési programot indít, amelynek keretében hazai telephelyein szakmai gyakorlati ismeretekbe avatja be a logisztikai pályára készülő fiatalokat.

A GW folytatja expanzióját

Jürgen Bauer, a GW Igazgatóságának tagja emlékeztetett arra, hogy a konszern az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is növekedési pályán van és 2020-ban 3,7 százalékos árbevétel-növekedést ért el. Folytatta nemzetközi jelenlétének kibővítését: a légi és tengeri szállítmányozási szegmensben tovább növelte németországi telephelyeinek számát, piacra lépett Lengyelországban, Dél-Koreában, Malajziában, Ausztráliában és Új-Zélandon.

Elektromos járműflotta, digitalizáció

A Gebrüder Weiss konszern évente 10%-kal tervezi csökkenteni CO2-kibocsátását, 2030-ra pedig saját infrastruktúrájával CO2-semlegessé szeretne válni. Varga Bálint bejelentette, hogy a vállalat Magyarországon állítja fel első nulla emissziós city-logisztikai feladatokra optimalizált teherautó flottáját. Az első tucatnyi elektromos meghajtású furgon a jövő év elején Budapest, Győr, Pécs, Zalaegerszeg és Szeged belvárosában megkezdi a károsanyag kibocsátás mentes házhoz szállítást.

Jürgen Bauer a társaság digitalizációs fejlesztése mérföldköveként ismertette a 2020-ban bevezetett myGW online ügyfélportált, amely egyszerű, gyors és közvetlen hozzáférést biztosít a Gebrüder Weiss valamennyi szolgáltatásához és valós idejű információkat nyújt a szállítási és logisztikai megbízásokról. Az alkalmazás jelenleg Ausztriában, Magyarországon Németországban, Svájcban, Csehországban és Szlovákiában érhető el.

 

A Gebrüder Weiss cégről
Több mint 7400 dolgozójával, 170 saját telephelyével és 2020-ban elért 1,77 milliárd eurós árbevételével (előzetes adat) a Gebrüder Weiss Európa vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatai közé tartozik. Az ausztriai, lauterachi székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG fő tevékenységi területei – a közúti, légi és tengeri szállítmányozás, valamint a logisztika – mellett egy sor különböző specializált, egyedi iparági megoldást is kínál, és számos leányvállalatot működtet. Utóbbiakhoz tartozik többek között az x|vise logisztikai tanácsadó cég, a tectraxx (a high-tech vállalatok ágazati specialistája), a dicall (kommunikációs megoldások, piackutatás és tréning), a Rail Cargo (vasúti szállítmányozás), valamint a Gebrüder Weiss Paketdienst, amely tulajdonrésszel rendelkezik az osztrák DPD csomagszállító vállalatban. Ez a hálózat lehetővé teszi a vállalatcsoport számára, hogy gyorsan és rugalmasan reagálhasson megbízói igényeire. Az ökológiai és gazdasági jelentőségű, valamint szociálisan elkötelezett családi vállalat, amelynek története több mint 500 évre nyúlik vissza a szállítmányozási üzletágban, napjainkban a fenntartható gazdálkodás élen járó képviselője.

 

Kapcsolat

Gebrüder Weiss Szállítmányozási és Logisztikai Kft.

Duzmath Annamária – Marketing és kommunikáció

E-mail: annamaria.duzmath@gw-world.com

Tel. +36 24 506 807

www.gw-world.com

www.gw-world.com/news