fbpx

GS1 | 3. Digitális kihívások, digitális válaszok online konferencia

A 3. Digitális kihívások, digitális válaszok online konferencia keretében a digitalizációs stratégiák és megoldások leghatékonyabb útjait mutatjuk be szakértő előadóink segítségével az ellátási láncok minden szereplőjének – köztük kiemelten a logisztikai és szállítási szektor képviselőinek – hasznos ötleteket adva a fejlődéshez.

A logisztika- és szállítás üzletág élete folyamatos versenyfutás a hatékonysággal és az újabb és újabb alternatív lehetőségek implementálásával, melyek alapja számos esetben nem más, mint a digitalizáció. A digitalizáció ma már nem csak elengedhetetlen, hanem minden bizonnyal a fennmaradás és előre menekülés egyik kikerülhetetlen eszköze. Az elmúlt évek eseményei minden vállalkozást az online világ felé tereltek és ezen a téren egyre bővül a digitalizációs paletta, amit érdemes minden szállítással és logisztikával foglalkozó vállalkozásnak is kiaknáznia.

 

Ismerje meg a digitalizáció lehetséges útjait, alakítsa ki saját digitalizációs stratégiáját velünk!

A konferencia időpontja: 2022. november 10. 9:00-15:30

Online platform: Microsoft Teams

Regisztráljon a 3. Digitális kihívások, digitális válaszok online konferenciára és hallgassa meg szakértő előadóinkat, akik az ellátás lánc mentén érintett szereplők mindegyikének szolgálnak új és hasznos információkkal saját digitalizációs stratégiájuk megtervezéséhez.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ízelítő a teljes ellátási láncot felölelő program logisztikai vonatkozású előadásaiból:

Napjainkban akkor tud egy vállalat tartós piaci sikereket elérni, ha nyomon követi a gazdasági történéseket, a technológia folyamatos fejlődését, a digitalizációt, a globalizációt. Nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, figyeli a környezete alkalmazkodását a világjárvány alakulásához, valamint a versenytársai lépéseire is megfelelően reagál. Mit jelent ez a gyakorlatban? Boldizsár Adrienn, a Neumann János Egyetem, GAMF Műszaki és Informatikai Kar tudományos munkatársa számol be kutatásainak eredményeiről.

A logisztikai folyamatok CO2 kibocsátásának 2050-ig 0%-ra csökkentését célul kitűző nemzetközi program immár idehaza is számos innovatív és a környezetért is tenni akaró céget tudhat tagjai között, akik jó példával tudnak szolgálni más vállalkozás számára is. Ismerje meg őket, és kövesse példájukat, üzleti megtakarítást biztosító elköteleződésüket. A részteleket Krázli Zoltán a GS1 Magyarország szektormenedzsment igazgatója ismerteti.

A csomagkiszállítási iparág évek óta hatékonysággal kapcsolatos kihívásokkal küzd. Az alternatív kiszállítási módszerek (csomagpont, csomagautomata), alternatív üzemanyaghajtású járművekkel történő kiszállítás, az utca emberének bevonása, és az elmúlt években akár a drónnal vagy a triciklikkel történő szállítások mind a magasabb szintű hatékonyságot célozzák, ám az együttműködésekről ritkán esik szó. Az előadás megvalósult és projekt szinten lévő nemzetközi és magyar példákat mutat be a sikeres együttműködési modellekről és a digitalizáció szerepéről ennek kapcsán. Előadóink pedig: Dr. PhD Süle Edit egyetemi docens és Bartucz Csilla PhD hallgató – Széchenyi István Egyetem, Regionális és Gazdaságtudományi Doktori Iskola.

Hogyan teszi hatékonyabbá a Last Mile folyamatokat az egységes, szabványos azonosító- és jelöléstechnika? Az új CEN harmonizált csomagcímke bevezetésével, a korábban zárt hálózatok összekapcsolhatóak a nyílt globális szabványok használatával, így egy végponttól-végpontig terjedő kézbesítési hálózat jön létre. Magyar Róbert, a GS1 Magyarország felsőoktatási referense ismerteti a részleteket.

Fentieken túl foglalkozunk a háborús helyzet okozta infláció, az elszabaduló elektromosáram- és élelmiszerárak kapcsán a fogyasztók változó vásárlási szokásaival, több oldalról is bemutatásra kerülnek a fenntarthatóság lehetséges stratégiái és első lépései, valamint helyzetképet adunk az e-kereskedelmi áruk adómentességének megszűnése utáni első év tapasztalatairól.