fbpx

Incoterms2020

Az Incoterms2020 aktuális, 2020. január 1-én életbe lépő változásaival kapcsolatban tájékoztató előadást tart, Vígh László Phd EDUTUS Egyetem tudományos és nemzetközi rektorhelyettes 2019. december 4-én 15 órától.

Helyszín: 1066 Budapest, Teréz körút 38, Tapolczai Kálmán terem.

A világkereskedelmet meghatározzák azok a szokványok, melyeket már több évszázada alkalmaznak az áruk eladói és vevői. A modern korban a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara vállalta magára azt a feladatot, hogy hozzá igazítja ezek tartalmát a változó technikai lehetőségekhez. Napjainkban a 2010-es INCOTERMS-t alkalmazzák a vállalatok, azonban megérett az idő arra, hogy ismét az új lehetőségeket és szokásokat figyelembe vevő módon pontosítsák a paritások tartalmát. Az INCOTERMS2020-ban az állami előírások és a szakma igénye mellett megjelennek az információs társadalom kapcsán kialakult problémák is.

Az INCOTERMS (International Commercial Terms) több évszázada kialakult szokványok gyűjteménye. Eredete nagyban kötődik a tengeri kereskedelem növekedéséhez és a modern áruforgalom kialakulásához, ezért a 19. századot tekintjük az elterjedés időszakának. Az INCOTERMS-ben leírt elemek az adás-vételi szerződés fuvarparitásának feltételeire vonatkoznak. Abban segítenek, hogy a szerződő feleknek ne kelljen hosszan megfogalmazni azt, miképpen kerül sor az áruk fizikai átadására, illetve, hogy a szállítás során mikor szűnik meg az exportőr felelőssége a fuvarozás kockázatai kapcsán . Ennek következtében leegyszerűsödik a szerződéskötés, gyorsabbá válnak az üzleti tárgyalások, így az időt megtakarítva olcsóbbá válnak a termékek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A férőhelyek száma korlátozott!