fbpx

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

 

Pressrelease Stage Image
Az új létesítmény látványtervei

2021.12.02 | Szombathely

 

  • Új logisztikai csarnokkal és irodaépülettel bővül az első szombathelyi Schaeffler üzem
  • A több mint 5 milliárd forintos beruházás során mintegy 6.200 m2-en alakítják ki a logisztikai csarnokot, a főépület 2.200 m2-es lesz
  • A vállalat fejlődését Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata is támogatja

 

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Alig két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler.

Novemberben kezdődtek meg az új, korszerű logisztikai csarnok és irodaépület építési munkálatai. Az új létesítmény a globális Schaeffler-standardok alapján, modern és fenntartható konstrukció szerint valósul meg. A 2200 négyzetméteres főépületben étterem, irodák, öltözők és egy nemzetközi események megrendezésére alkalmas konferenciaközpont is helyet kap majd, a 6200 négyzetméteres logisztikai központ pedig a legmodernebb technológiák otthona lesz.

Optimalizált folyamatok

A beruházás céljáról Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője elmondta: „az anyagmozgatás egyirányúsítása, illetve az, hogy értékáram alapján kezeljük az alapanyagokat és a késztermékeket, segíti hatékonyságunk növelését. A kevesebb anyagmozgatás hozzájárul a 2019-ben elindított, munkahelyi biztonság növelését és a balesetek számának csökkentését célzó projektünkhöz is, melynek eddigi eredményeiért nemrég elismerésben részesített minket a Schaeffler-csoport.” Az új épület az Ipar 4.0 elvei szerinti kialakítása a jövőben lehetőséget biztosít majd az automatizált, vezeték nélküli anyagmozgató eszközök telepítésére is.

Folyamatos együttműködés a várossal

Szigeti Tibor ügyvezető hangsúlyozta: „a vállalat fejlődéséhez elengedhetetlen Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatása és a folyamatos együttműködés. Hiszünk abban, hogy a sikereink nem csak munkavállalóink, hanem az egész közösség érdekeit szolgálják.”

„A Schaeffler Savaria Kft. sikere egyben a város sikere is. A jó kapcsolat sok évre tekint vissza, a közös munka pedig nem áll meg. A Schaeffler a jövőbe fektet, ahogyan Szombathely városa is, így a Holnap Gyára méltó módon lesz részese a holnap városának. Az pedig külön öröm, hogy a városvezetés törekvéseivel egyetértésben a Schaeffler is fontosnak tartja az európai színvonalú munkakörülmények megteremtését dolgozóik számára” – mondta el dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.

Állandó fejlődés

A Schaeffler szombathelyi telephelyének első üzeme 1997-es alapítása óta folyamatosan fejlődik. Legutóbb 2019-ben bővült egy 3.000 m2-es csarnoképülettel, akkor egyebek mellett az ívrugógyártó egység, a tanműhely, egy mérőszoba és egy étkezési helyiség került kialakításra. Szinte évről évre újabb beruházások és fejlesztések zajlanak a gyárban. A Schaeffler Savaria Kft. célja a folyamatos növekedés, az iparág változásainak és igényeinek való megfelelés, illetve a versenyképesség további növelése.

Közzétevő: Schaeffler Magyarország
Ország: Magyarország

Forrás: https://www.schaeffler.hu