fbpx

Járműberuházás a Waberer’s-nél

Minden idők legnagyobb járműberuházása a Waberer’s-nél

A járványhelyzet ellenére is minden idők egyik legnagyobb szabású járműberuházására készül a Waberer’s cégcsoport – a piacvezető logisztikai szolgáltató a Volvo és a Renault legmodernebb modelljeivel korszerűsíti járműparkját, egy olyan rekordméretű, összesen 12 milliárd forint értékű megrendelés keretében, amely magyarországi viszonylatban és mindkét gyártó vállalat történetében is egyedülállónak minősül.

 

Magyarország legtöbb nehézgépjárművet számláló flottája az eszközpark cseréjével újabb szintet lép, méghozzá a „Step E” kategóriába, vagyis az Euro 6 környezetvédelmi szabványoknak megfelelő, legfrissebb technológiát fogja képviselni. A váltás nemcsak a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag megtakarítás szempontjából felelősségteljes lépés a vállalat részéről, de a gépjárművezetők számára – a munkakörülményeket illetően – a legmagasabb komfortfokozatot eredményezi. Az új modellek a tervek szerint 2021 második félévében állnak majd belföldi és nemzetközi forgalomba.

 

A Waberer’s már a járvány korábbi szakaszaiban is helytállt mind a magyarországi élelmiszerellátás biztosítása, mind a védőfelszerelések közintézményeknek való eljuttatása kapcsán – a szolgáltatási színvonal megbízhatóságának továbbra is egyik alappillére az a folyamatosan korszerűsített flotta, mely a Volvo részéről most összesen 250, a Renault oldaláról 190 darab új generációs járművel bővül a teljes cégcsoport tekintetében (WSZL,WI).

 

Volvók Turbo Compund motorral – 10%-kal alacsonyabb üzemanyagfogyasztás

 

A Volvók az idén megjelenő teljesen új generációs termékpaletta FH modelljei lesznek 460 lóerős 2600 nm nyomatékra képes Turbo Compound motorral specifikálva. Ennek eredményeként képesek lesznek az eszközök az előző generációhoz képest ,akár 10%-al kedvezőbb üzemanyagfogyasztás elérésére, mindezt magas átlagsebességgel párosítva.

 

A felszereltség részét képezik a legnagyobb XL fülke méret, teljes biztonsági csomag, álló helyzeti klíma berendezés , 4 akkumulátor, Internet elérésére alkalmas beépített érintő kijelző, új led fényszórók, digitális műszerfal tábla felismerő funkcióval.

 

Renault – javítottak a vezetési és fedélzeti kényelmen

 

A WSZL és a WI részére átadásra kerülő RenaultTrucks modellek a gyártó legújabb TCK Evolution 2021-es fejlesztései. A sofőrök jóléte és a közlekedők biztonsága érdekében a RenaultTrucks jelentős fejlesztéseket hajtott végre mind a vezetési, mind a fedélzeti kényelem tekintetében.

 

Számos fejlesztés közül néhány: bővített tartományban dönthető kormányoszlop,LED világítótestek, nagyobb tárolók, új Serenity fekvőhely, új biztonsági szenzorok.

 

 

Fotó: Waberer’s

 

Mindkét autógyártó vállalatnak van közös múltja a Waberer’s-szel, de a Volvóval kapcsolatban elmondható, hogy 2018 óta nem érkezett ilyen nagyságrendű megrendelés sem a cégcsoporttól, sem Magyarországról, általánosan.

 

A Renault esetében nemcsak a WSZL-lel való 20 évre visszatekintő együttműködés kapcsán, de a gyártó történetében is ez a valaha volt legnagyobb magyarországi rendelés.

 

 

Fotó: Waberer’s

 

Minden eszközzel azon vagyunk, hogy élvonalbeli logisztikai szolgáltatóként továbbra is megnyugtató stabilitást és a legmagasabb színvonalat biztosítsuk ügyfeleink és rajtuk keresztül a vásárlók részére, ugyanakkor elsődleges számunkra az is, hogy környezettudatosság tekintetében és munkavállalóink igényeit is maximálisan szem előtt tartva hozzuk meg a legjobb döntéseket (egy-egy bővítés kapcsán). Ez a flottafrissítés minden kiemelt szempontnak eleget tesz – egy újabb előremutató lépés a Waberer’s történetében és a megbízható alapok megerősítésében” – mondjaErdélyi Barna, a Waberer’s International vezérigazgatója.

 

Forrás: https://trans.info