fbpx
Jelentős pénzeket fordít a Spar a logisztikai fejlesztésekre

Jelentős pénzeket fordít a Spar a logisztikai fejlesztésekre

A Spar Magyarország az idén 4,3 milliárd forintot fordít logisztikai és szállítmányozási fejlesztésekre az előző évi 3,3 milliárd forint után – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A Spar szállítmányozási flottája 121 gépjárműből és 120 pótkocsiból áll. Tavaly 20 Scania-Schwarzmüller pótkocsis szerelvény beszerzése zárult le, az idén a tervek szerint újabb 20 ilyen járművet vásárol a cég, ez két év alatt 3,24 milliárd forintnyi beruházást jelent. A teherautók átlagéletkora 5,5 év, és jellemzően 1,3-1,5 millió kilométeres futásteljesítmény után, 9 éves korukban cseréli le a járműveket a vállalat.

Tavaly csaknem 360 millió forint, míg az idén több mint 430 millió forint értékű beruházás részeként újul meg a Spar targonca-állománya. Az eszközök beszerzését és a kapacitás bővítését a forgalom folyamatos növekedése indokolja a közlemény szerint.

Arra is kitértek, hogy Üllőn már elkészült, Bicskén pedig folyamatban van a hídmérleg telepítése. Ez a beruházás a két telephelyen 18,5-18,5 millió forintos fejlesztést jelent.

Mindeközben elindult a vállalatnál használt szállítási szoftver, a WebEye teljes újrafejlesztése, amely az összes szállítási funkciót felügyeli a megbízásoktól kezdve a szervezésig és a szállításfelügyeletig.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2021-ben 791,8 milliárd forint árbevételt ért el, ami 7,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Beruházásokra 32 milliárd forintot fordított a vállalat 2021-ben. Tavaly hat új saját egységet nyitottak, országszerte 18 üzletet újítottak fel, a franchise-hálózat pedig 30 eladóhellyel bővült.

A logisztikai piac pörgése láthatólag nem csak a raktárak építésében és fejlesztésében merül ki, hanem más szállítmányozási technológiák fejlesztésében is.

  Címlapkép: Getty Images / portfolio.hu Forrás: portfolio.hu