fbpx

Kétmilliárdos K+F beruházás a Balluff-nál

A Balluff Elektronika Kft. 2,1 milliárd forint értékű veszprémi kutatás-fejlesztési beruházása során a vállalatnál dolgozó 900 ember munkahelye biztossá válik, és ezen felül még 30 magasan képzett mérnököt is felvesznek.

A Balluff fejlesztésének célja, hogy még modernebbé tudja tenni az ipari automatizálás számára készülő szenzorokat, érzékelőket, amelyeket az autógyártás, a gyógyszergyártás és az élelmiszeripar gyártósorain és gyártóeszközein alkalmaznak. A Balluff által gyártott szenzorok az Audi, a General Motors, a Mercedes gyáraiban, így a magyarországi autógyárak gyártósorain is megtalálhatók.

Ötvös Tamás, a Balluff Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Balluff cégcsoport németországi közepes vállalkozás, amelynek második legnagyobb egysége Veszprémben található. A cég egyebek mellett ipari elektronika gyártásával foglalkozik. A Balluff 1989-ben az egyik első német beruházóként érkezett Magyarországra. Ugyanakkor jelezte, a Balluff termékei 68 országban vannak jelen, ezért a mostani beruházásért is komoly verseny volt.

https://www.muszaki-magazin.hu