fbpx

Környezetbarát teherjárművekkel újította meg flottáját a Trans-Sped logisztikai szolgáltató

A Trans-Sped tehergépjármű-flottájába 2022-ben összesen 37 db DAF XF és XG 480 típusú tehergépjármű érkezett a kifutó vonatók cseréjének keretében. Így a vállalat gépkocsivezetői új munkakörnyezetben, még korszerűbb eszközparkkal végezhetik munkájukat.
 
A Trans-Sped a tehergépjármű flotta fiatalításakor a technológiai feltételek mellett nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra is, emellett pedig a kényelmes és biztonságos közlekedés is kiemelt figyelmet kapott. 2022-ben 25 db XF 480 típusú és 12 db XG 480 típusú tehergépjármű érkezett a vállalathoz. Az újgenerációs gépkocsik nagyobb hálófülkével és tágasabb utastérrel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi és hazai fuvarokat teljesítő sofőrök komfortosabb pihenését. Emellett a legmodernebb felszereltséggel vannak ellátva.
 
Mivel a jelenlegi gépjárműpark 230 darab fiatal, másfél éves átlagéletkort nem meghaladó, Euro 6 környezetvédelmi osztályú járműből áll, így az újonnan a flottába kerülő gépjárműveknél is szem előtt tartották ezen tulajdonságok megtartását.
 
A Trans-Sped működése során megbízói teljes körű és kifogástalan kiszolgálásán túl különös figyelmet fordít a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdésére. Éppen ezért tudatosan arra törekednek, hogy a környezetileg fenntarthatóbb megoldásokat vezessék be a logisztikai folyamataikban.
 

A Trans-Spednél nemcsak az eszközpark, hanem a logisztikai folyamatok folyamatos fejlesztése és a hatékonyság növelése is kiemelt fontosságú, emellett nem hagyják figyelmen kívül az emberi tényezőt sem.

“Az eszközpark folyamatos frissítésén túl nagy figyelmet fordítunk a kollégák folyamatos képzésére, fejlesztésére, hiszen a közúti szállítás esetén egyik fontos tényező a gépkocsivezetők vezetési technikája. Az optimális vezetési stílus az üzemanyag-fogyasztás csökkenése mellett a környezeti hatások és a logisztikai költségek mérséklésében is kulcsfontosságú, emellett biztonságosabb közlekedést is eredményez” – mondta Tóth Csaba, a Trans-Sped Kft. fuvarozási igazgatója.

forrás: trans-sped.hu