fbpx

Közel 14 ezren látogattak ki az ipari kiállításokra

Csaknem 14 ezren látogattak ki az idén az Ipar napjai és a vele egy időben rendezett Automotive Hungary kiállításra a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba – közölte a rendezvényszervező kedden az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A központ három pavilonjában 18 ország 370 kiállítója mutatta be az ipar és a járműgyártás legújabb fejlesztéseit, trendjeit. A szakmai találkozó központi témái idén a zöld energia, az alternatív hajtások, az energiatárolás új formái, valamint az energiahatékonyság új megoldásai voltak – emlékeztettek. 

A szervezők az egyik legfontosabb programként a B2B beszállítói fórumot említették, amelynek célja az volt, hogy a beszerzők számára lehetővé tegye az előzetes minőségi szűrőn már átesett, de kevésbé ismert beszállító cégek megismerését. Az idén 65 magyarországi beszállító és 16 integrátor – beszerző – több mint 200 tárgyalást bonyolított le – tájékoztattak.

Telt házas volt a Kulturális és Innovációs Minisztérium egész napos rendezvénye, a Kutatás és innováció a zöld átállás szolgálatában című szakmai fórum csakúgy, mint a Portfolio-MAGE Járműipar 2023 konferenciája, az E-mobilitási kerekasztal, valamint az akkumulátorgyártással és hidrogénmeghajtással kapcsolatos előadások – tájékoztattak.

Sokan vettek részt a DigiLean Egyesület előadás-sorozatán, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség szakmai fórumán, és rengeteg érdeklődőt vonzottak a műanyagipari és munkavédelmi beszélgetések, konferenciák, valamint az ipari 3D nyomtatás témájú előadás.

A Hungexpo és az autopro.hu az idén is rendezett mérnökversenyt, amelyen az ország különböző felsőoktatási intézményeiből érkező járműépítő mérnökhallgatók mérték össze tudásukat. Ezúttal a BME Motorsport csapata győzött, és vitte haza a 400 ezer forintos díjat. Második a szombathelyi StudentTecLab ELTE csapata, a harmadik az Electric Racing Miskolc lett.

Az Ipar napjai kiállítást 10. alkalommal, az Automotive Hungary kiállítást 11. alkalommal szervezték meg; az idei rendezvény keddtől péntekig tartott a múlt héten. 

 

Forrás: gyartastrend.hu

Címlapkép: iparnapjai.hu